PROGRAM:
Jutranji odhod iz vašega kraja in vožnja na avstrijsko Koroško, kjer se srečate z našim vodnikom. Skupaj se boste odpravili v deželo pestre zgodovine in kulinaričnih užitkov, v Labotsko dolino. Tako jabolčno vino ali mošt ter jedi iz ajde so veljali za jed in pijačo revnih ljudi, danes pa so priznane kot kulinarične posebnosti.
Za začetek se zapeljete do mesta sv. Pavel ali Šentpavel, kjer se nad očarljivim mestom dviga spoštovanja vreden benediktinski samostan. Naš vodnik vas popelje skozi mesto in od zunaj si ogledate samostan in prelepo cerkev iz gotskega obdobja. Menihi so imeli v oblasti celotno današnjo Dravsko dolino na slovenski strani kot seveda današnjo Labotsko dolino na avstrijski strani. Tako doživite potovanje v času nazaj, v čas vitezov in fevdalnih gospodov ter samostanskih bratov.
Potem vas bodo v hiši mošta „Mostbarkeiten “ lepo pozdravili in vam opisali proizvodnjo jabolčnega vina ali po domače mošta. Razkazali vam bodo tudi žganjarno. Ker so dobri gostitelji, vas ne bodo seznanili zgolj s teorijo, ampak boste jabolčni mošt tudi poskusili.
Sledi vožnja v kraje ob reki Dravi, kjer je poznana več stoletna tradicija gojenja ajde. Odpravili se boste v INFO center Had'n, kjer bodo predstavili »Had'n«, koroško kulinarično posebnost. Zdrava ajdova moka je bila že od nekdaj osnovno živilo rudarjev. Ob kavi boste poskusili dva izdelka iz ajde: ajdove žgance in ajdovo torto. V centru Had'n imate tudi možnost kosila (doplačilo).
Cena: 27,00 €
Cena vključuje:
zunanje oglede in vstopnine po programu, ogled hiše mošta in degustacija, ogled Info centra Had'n in degustacijo, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, zavarovanje potnikov na izletu.
Doplačila po želji:
notranji ogled samostana, dodatne degustacije, kosilo, prevoz s turističnim avtobusom.
Rezervacija