Najjužnejše smučišče Avstrije!

Smučišče Peca

04.12.2017

SMUČIŠČE PECA (650 M - 1900 m)

Podjetje Petzen Bergbahnen GmbH je bilo ustanovljeno leta 1966 in je decembra 2017 praznovalo že 51. obletnico obstoja.
Od 1. 11. 2015 je podjetje Petzen Bergbahnen GmbH v privatnih rokah.

Peca (nemško: Petzen) je gora na Koroškem, v vzhodnem delu Karavank (2126 mnm), na slovensko-avstrijski meji. 

Legenda pravi, da pod njo spi Kralj Matjaž. V neposredni bližini Doma na Peci je Votlina Kralja Matjaža.

Območje gore Pece spada v Geopark Karavanke pod Unescovim okriljem, ki je prvi geopark v Sloveniji in prvi čezmejni geopark med Slovenijo in Avstrijo. 

Dokaj obsežno goro na južni strani omejujeta dolini Tople in Meže, na severu pa se dviga nad Podjuno. Njeno vršno zgradbo sestavlja več vrhov. Najvišji vrh, 2.126 m visoka Kordeževa glava (nemško Kordeschkopf) leži v njenem južnem delu, je planotasta, porasla pretežno s travo in nizkim rušjem. Proti severozahodu se zložno spušča na Knipsovo sedlo (2.012 m), koder se nahaja planinski mejni prehod. Od tod se v isti smeri vzpne na srednji Končnikov vrh (Knieps, 2.109 m), kjer se začne greben proti drugemu najvišjemu vrhu, 2.113 m visoki Bistriški špici (Feistritzer Spitze) in zadnjemu dvatisočaku Veški kopi (Wackendorfer Spitze, 2.074 m). Pod temi vrhovi je svojo luč leta 1966 ugledalo tudi smučišče.

Danes vas moderna kabinska žičnica - gondola, v le pičlih 11 minutah popelje iz 650 m nadmorske višine tik pod vrh, na 1708 m nadmorske višine, kjer vas pričakajo lepo urejene smučarske steze (15 km), gostinski obrati ter majhno jezerce. Dostop z gondolo pod vrh Pece je mogoč iz naselja Podkraj/Unterort (Šmihel pri Pliberku) v občini Bistrica pri Pliberku. Z vrha Pece je možno prismučati tudi v dolino, čisto do parkirišča, kjer vas pričakajo številne proge za začetnike in rekreativce. V bližini smučišča se nahaja tudi Breško jezero z moderno urejenim poligonom za tek na smučeh. 

Filozofija

Peca je odlična izbira za gorske avanture tako pozimi kot poleti. Kot »Top of Südkärnten/Južna Koroška« stoji v ospredju naša regija, naša gora ter naša domovina. Peca, kot domača gora okrožja Völkemarkt/Velikovec, ponuja obiskovalcem razgled, zimske radosti ter sožitje z naravo visoko nad Podjunsko dolino (Jauntal).

Ekipa

Za prevzemom podjetja Petzen Bergbahnen GmbH stoji visoko motivirana ekipa Franza Skuka, GF DI Huberta Ramskoglerja ter BL Andreasa Ratscniga.

Smučarske proge Petzen / Peca

Kategorijaštevilo km
enostavno 7
srednje 7
težki 1
 Skupaj: 15 km

Obratovalni časi Zima

Sezona - Zima
02.12.2017- 02.04.2018
Odprto
09:00 - 16:00

Dostop:


VABLJENI, DA NAS OBIŠČETE! 










Povezane novice

11 okt

Dežela Pece - fotozgodba

Skupina DI Logatec se je 8.10.2016 podala na izlet na Peco!
preberi več

17 maj

Smučišče Kope

Škijarija v objemu Pohorskih gozdov!
preberi več

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

»Streha Koroške« vabi

Sedaj se začne raziskovanje s pomočjo naših različnih paketov!

Izlet
že od 24,00 € € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.