Kovid informacije

Obvestilo v zvezi z omejitvami in ukrepi zaradi Covid-19:

Varnost naših gostov je na 1. mestu, zato dosledno upoštevamo vsa priporočila.

Vsi izvajalci v nastanitvah, pri doživetjih in v restavracijah tudi dosledno upoštevajo vsa priporočila. Vodniki uporabljajo zaščitna sredstva, površine in roke redno razkužujemo ter zagotavljamo zadostno varnostno razdaljo. Prosimo da se spoštujejo priporočila NIJZ, ki so v času potovanja v veljavi.

 

PREHAJANJE MEJ:

V nadaljevanju hitri pregled vstopno/izstopnih pogojev za posamezne regije in države. Prijazno opozarjamo, da so informativne narave, saj se spremembe dogajajo dnevno in tedensko ter za agencijo niso zavezujoče. Spremembe so osvežene, v kolikor ne prihaja do njih v zadnjem hipu na:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

 in https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement

Vse potnike usmerjamo v pravočasno pridobitev EU DIGITALNEGA COVID POTRDILA, ki je enotno za celotno Evropo. Gre za splošno veljavno kovidno PCT potrdilo o prebolelosti, cepljenosti ali testiranju, namen pa je lajšanje varnega prostega gibanja po Evropski uniji. Več informacij na: https://www.nijz.si/sl/eu-digitalno-covid-potrdilo.

Prav tako prijazno opozarjamo, da se lahko zgodi, da bodo brez zapletov lahko potovali samo potniki, ki imajo zaključeno cepljenje ali so preboleli ( večina držav priznava 180 dnevni maksimalni rok), saj lahko kot država hitro preidemo po zbiru podatkov ECDC na oranžno ali rdečo listo, kar za necepljene in ne prebolele lahko pomeni obvezno karanteno ob vstopu v državo.

Vedno bomo poskrbeli, da se boste z nami počutili varno ter da bodo počitnice in potovanja brezskrbne in udobne.

Preverite podrobne informacije o vstopu v posamezno državo s pomočjo IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Preglednica-informacij-po-drzavah.pdf

 

ZAVAROVANJA

 Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

Pred potovanjem se je treba prepričati, ali so za vašo ciljno državo razpisana opozorila o potovanju (stran MZZ).
Glede na stopnjo varnosti (rdeča, oranžna, rumena, zelena) je prilagojeno tudi zavarovanje.
Izberite najprimernejši turistični paket in uživajte v brezskrbnem dopustu!

 

SKUPINSKI IZLETI IN POTOVANJA:

Zaenkrat velja da odgovorna oseba za skupino vse udeležence obvesti o aktualnih ukrepih v zvezi z Covid-19 in jih  vsi v skupini upoštevajo in spoštujejo na izletu/potovanju. Udeleženci predložijo vsaj enega izmed naslednjih potrdil (kjer je to zahtevano):

1. potrdilo o cepljenju

2. potrdilo o prebolelosti COVID-19 ali pa

3. potrdilo o negativnem hitrem (48 ur od odvzema brisa) ali PCR (72 ur od odvzema brisa) testu

Informacije o aktualnih ukrepih prejme naročnik s strani Turistične agencije Kareta in so trenutne in se lahko še spremenijo. 

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.