Pravljica dveh vasi

Dan na Koroškem bomo preživeli v prijetnih vasicah nad Prevaljami.

Vodnica nas bo na Lešah pospremila na zelo zanimivo pot iz osrčja vasi do obrobja, kjer na prelepi točki stojita znameniti leški cerkvi. Čaka nas nekaj hoje, ki jo bodo popestrili lepi razgledi, zanimiva dejstva o življenju na vasi nekoč in danes ter pripovedi polne skrivnosti. Mogoče bomo celo zagledali kakšno od sramežljivih pravljičnih bitij, ki jih kar mrgoli po smrekovih gozdovih.

Zgodbo o Lešah bomo začeli spoznavati pri »Frlešcimru«. Drugi imeni za stavbo sta pozivalnica oz. klicalnica. Ob 5. uri zjutraj so zvonili z zvonom, ki je na vrhu stavbe in pozivali rudarje k delu. Tam je sedaj urejen muzej, kjer bomo najprej skozi filmček iz ptičje perspektive pogledali vas. Nato bomo spoznali še leški dvojčici. Tako namreč domačini imenujejo cerkvi sv. Ane in sv. Volbenka. Ležita na čudoviti lokaciji v neokrnjeni naravi z lepim razgledom na okolico.

Raziskovanje Koroške nadaljujemo v turistični vasi Šentanel, kjer so znani po mnogih turističnih kmetijah, dobri kulinariki in še boljši pijači. V vasi so se rodili tudi različni pesniki in skladatelji, ki jih je navdihnila lepota Koroških gora.

Z vodnico se bomo sprehodili po osrčju vasi, si ogledali cerkev sv. Danijela in druge zanimivosti. Gorska vasica leži tik ob cesti mošta in od tu uživati širne razglede na najvišjo goro Peco in ljubljeno Uršljo goro. Ustavili se bomo ob kipcu kralja Matjaža in vodnica bo povedala legende ki so povezane z gorami in kraljem Matjažem, tako da bomo spoznali da smo se res za en dan prestavili v bajeslovni svet Koroške. Po ogledu si lahko privoščimo uživanje v koroški kulinariki in domači kapljici – moštu

Informacije o ponudbi

Cena: 17,00 €

Minimalno število oseb: 30

Cena vključuje:

Zunanje oglede po programu, ogled muzeja na Lešah, organizacijo, animacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Kosilo, degustacije.

Obvezno doplačilo:

Prevoz s turističnim avtobusom.

Rezervacija

Zemljevid lokaciježe od
17,00 €

  • Spoznavanje pravljičnih bitij, ki bivajo na Lešah
  • Okušanje Koroške kulinarike
  • Uživanje v razgledih na Šentanelski moštni cesti
  • ...
Rezervacija

Povezane ponudbe

(4 nočitve)

O flosarjih, kovačih in mlinarjih

Kulinarični vrhunci obeh čezmejnih regij, »Koroške« in „Južne avstrijske Koroške«, v kombinaciji z zabavnim, zanimivim in okusnim programom!

309.00
Celodnevni izlet

Koroško doživetje

Iz mesta v dvorec, iz dvorca na kmetijo, ...

32,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Koroški kmetje in rudarji

Koroško doživetje od travnikov do rudnikov.

30,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.