Pravljica o dveh vaseh (teambuilding)

Dan na Koroškem bomo aktivno preživeli v pristnih vasicah nad Prevaljami. Iskali bomo kralja Matjaža s pomočjo perkmandelcov in drugih pravljičnih bitij.

Voden ogled se lahko izvede kot team building za družino, za skupine (starejše ali šolske) in seveda se lahko izvede kot izziv za podjetja.

Vodnica vas bo sprejela  na Lešah  pred Frlescimrom, kjer boste dobili prve namige kje najti kralja Matjaža in se tako skupaj z vodnico podali na pot iz osrčja vasi do obrobja, kjer na prelepi točki stojita znameniti leški cerkvi. Čaka nas nekaj hoje, ki jo bodo popestrili lepi razgledi, zanimiva dejstva o življenju na vasi nekoč in danes ter pripovedi polne skrivnosti. Mogoče bomo celo zagledali kakšno od sramežljivih pravljičnih bitij, ki jih kar mrgoli po smrekovih gozdovih.

Počasi se bomo po hribu povzpeli do leških dvojčic. Tako namreč domačini imenujejo cerkvi sv. Ane in sv. Volbenka. Ležita na čudoviti lokaciji v neokrnjeni naravi z lepim razgledom na okolico. Njun nastanek je zavit v skrivnost, a mogoče jo boste ravno vi razkrinkali in nadaljevali z iskanjem kralja.

Potem se bomo morali zapeljati na drug hrib nad Prevaljami, v turistično vas Šentanel, kjer so znani po mnogih turističnih kmetijah, dobri kulinariki in še boljši pijači. V vasi so se rodili tudi različni pesniki in skladatelji, ki jih je navdihnila lepota Koroških gora.

Z vodnico se bomo sprehodili po osrčju vasi, si ogledali cerkev sv. Danijela, reševali naloge in uganke ter iskali kralja Matjaža sledeč namigom. Gorska vasica leži tik ob cesti mošta in od tu je možno uživati širne razglede na najvišjo goro Peco in ljubljeno Uršljo goro. Gore in vasica je povezava z številnimi legendami, tako da se bomo počutili, kot da smo se za en dan prestavili v bajeslovni svet Koroške. 

A na koncu bo štelo samo eno- ali le bomo našli legendarnega vladarja, dobrega kralja Matjaža , da bo povrnil blaginjo nazaj v deželo?

Informacije o ponudbi

Cena: 15,00 €

Minimalno število oseb: 20

Cena vključuje:

Zunanje oglede po programu, ogled muzeja na Lešah, ogled cerkva na Lešah, organizacijo team buildinga, animacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Kosilo, degustacije.

Doplačila po želji ob prijavi:

Privatno vodenje : 80€/osebo

Opombe:

ZA KOGA JE PRIMERNO?

posameznike, starejše, družine, učence, podjetja, skupine

OGLED:  Ogled je enostaven, nekaj časa se hodi navzdol in potem nazaj gor v hrib. Med Šentnaelom in Lešami se peljemo z avtom. Ogled skupno traja 2h, od tega je 60 minut  hoje,  vmes delamo postanke.

Rezervacija

Dodatne informacije

KDAJ IN KJE? po dogovoru obvezna predhodna prijava 2 dni pred pričetkom!

KAKO DO NAS?

z vlakom, avtom, motorjem, kolesom,...

Z JAVNIM PREVOZOM: lahko vam uredimo organizacijo povratnega prevoza z javnim prevozom iz vašega kraja 

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
15,00 €

  • Spoznavanje pravljičnih bitij, ki bivajo na Lešah
  • Team building za celo družino, različne skupine ali podjetja
  • Uživanje v razgledih na Šentanelski moštni cesti
  • Raziskovanje čudovitih dveh cerkva v rudarski vasici Leše
Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Šampijonova kolesarska pot

Kolesarjenje po krajih najboljšega kolesarja sveta

25,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Vonj po volčji kavi

Vabilo na kavo" Hugo Wolf" in brezplačen ogled mesta miru

15,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Grum pod Bogenšperkom

Odkrivanje sledi ki jih je rojak Slavko Grum pustil v Šmartnem pri Litiji

25,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.