Smaragdna reka in kraški kamen

1. dan: Kobarid – Most na Soči – Goriška Brda – Nova Gorica

V jutranjih urah se odpravimo na pot proti severni Primorski, v dolino reke Soče. najprej se zapeljemo v Kobarid, kjer bomo obiskali muzej soške fronte. Ogledali si bomo predstavitveni film, nato nas bo vodnik popeljal med razstavne eksponate in povedal še marsikaj zanimivega o dogajanju med prvo svetovno vojno. V Mostu na Soči se bomo z ladjo zapeljali po turkizni reki. Med mirno plovbo bo kapitan poskrbel za naše dobro počutje, povedal marsikatero šalo in legendo, tudi tisto o princesi in zmaju s skoraj srečnim koncem…, mornarke pa bodo postregle z naročenim kosilom. Ob lepem vremenu bomo uživali na osončenih palubah, če pa bo dež ali bo vreme hladno bodo mornarji zaprli okna. Za piko na i pa vznemirljivo popotovanje v očarljivi svet vin. Ogled vinske kleti in strokovno vodena degustacija žlahtne kapljice. Večerja v hotelu, prost večer in nočitev.

2. dan: Nova Gorica – Štanjel – Lipica – Škocjanske jame

Po zajtrku se zopet odpravimo na pot. Ta dan bomo namenili raziskovanju Krasa. Z ogledi bomo začeli v najbolj znani kraški vasi, v Štanjelu. Sprehodili se bomo skozi staro mesto in potem še skozi Ferrarijev vrt, ki je ena od najbolj zanimivih stvaritev arhitekta in domačina Maksa Fabianija. Nato se bomo odpravili v Lipico, kraj najstarejše kobilarne belih konj lipicancev. Prosto za sprehod ali kavico. Po želji si ob doplačilu lahko ogledate kobilarno. Za tem se odpravimo do Škocjanskih jam. Najprej nas čaka kosilo, za tem pa po želji sprehod skozi podzemni svet (doplačilo). Škocjanske jame so zaščitene kot svetovna naravna dediščina pri UNESCO. Območje slovi po izjemnih arheoloških najdbah, pionirskih raziskavah kraškega podzemlja ter bogati naravni in kulturni dediščini. Polni vtisov se bomo odpravili na pot proti domačemu kraju. 

Informacije o ponudbi

Cena: 0,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Avtobusni prevoz, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, 2x kosilo, 1x večerjo, vožnjo z ladjo, degustacijo vin, zunanje oglede in vstopnine po programu, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov.

Doplačila po želji ob prijavi:

Enoposteljna soba 10 €.

Doplačila po želji na destinaciji:

Dodatne degustacije, ogled kobilarne Lipica 12 €, vstopnina v Škocjanske jame 16 €.

Rezervacija

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokacijeRezervacija

  • Obisk Lipice
  • Potep v Goriških Brdih
  • Štanjel in okolica

Povezane ponudbe

(1 nočitev)

Smaragdna reka in kraški kamen

Dvodnevni izlet v severno Primorsko in na Kras

0.00
(1 nočitev)

Furlanija za užitkarje

Domačnost v Furlaniji Julijski krajini

0.00
(2 nočitvi)

Vse lepote Istre

Odpotujte z nami v Istro!

0.00

Povezane novice

16 nov

Salento - Puglia fotozgodba

Obiskali smo deželo na skrajnem koncu italijanskega škornja!
preberi več

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.