Vse lepote Istre

1. dan: Slovenija – Brioni – Pula

Na izlet se bomo odpravili v jutranjih urah. Pot nas bo vodila skozi osrednjo Slovenijo v hrvaško Istro do Fažane, ki je izhodišče za pot na Brione. Tam se bomo vkrcali na ladjo in po kratki plovbi pristali na Velikem Brionu. Brioni so od leta 1983 nacionalni park. Lepote otoka si bomo delno ogledali z vlakca, ki nas bo popeljal med bujnimi gozdovi in prelepimi travniki, kjer se pasejo jeleni. Poleg bogate in nenavadne flore in favne, bomo ob poti občudovali tudi arhitekturne znamenitosti otoka. Ogledali si bomo še safari park oziroma živalski vrt, kjer prebivajo eksotične živali, ki jih je v dar dobil Tito. Po vodenem ogledu bo še nekaj prostega časa za občudovanje in raziskovanje otoka. Nato se zapeljemo do Pule, ki je kulturno in gospodarsko središče Istre. Voden ogled glavnih mestnih znamenitosti. Proti doplačilu možen ogled znamenite puljske arene. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

2. dan: Motovun – Hum – Slovenija

Po zajtrku se zapeljemo v verjetno najbolj znano in privlačno srednjeveško istrsko mestece Motovun. Mestu dominira romansko-gotski zvonik iz 13 stol., zobato obzidje, ki se nahaja tik ob župnijski cerkvi sv. Štefana iz 17. stoletja in številne druge zgodovinske stavbe. Nato obiščemo najmanjše mestece na svetu – Hum. Kljub svoji majhnosti ima bogato zgodovino. V tipični »istarski konobi« si bomo privoščili kosilo. Sledi vožnja proti domu, kamor se bomo polni prijetnih vtisov vračali pozno zvečer. 

Informacije o ponudbi

Cena: 0,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Prevoz s turističnim avtobusom, 1 x polpenzion v hotelu 3*, kosilo drugi dan, izlet z ladjo na Brione, zunanje oglede in vstopnine po programu, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji ob prijavi:

Enoposteljna soba 11 €, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini.

Doplačila po želji na destinaciji:

Kosilo prvi dan, vstopnina v puljsko areno, degustacije. 

Rezervacija

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokacijeRezervacija

  • Največje mesto Istre - Pula
  • Rimski amfiteater
  • Arhipelag Brioni

Povezane ponudbe

(1 nočitev)

Furlanija za užitkarje

Domačnost v Furlaniji Julijski krajini

0.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.