Obiskali smo deželo na skrajnem koncu italijanskega škornja!

Salento - Puglia fotozgodba

16.11.2016

Fotozgodba Apulija

Podali smo se na avanturo po južni Italiji! V Apuliji nas je presenetila ''ekstremna'' prijaznost domačinov ter vrhunska kulinarika. V ''žitnici'' Italije uspeva skoraj vso sadje in zelenjava, brez besed nas je pustila naravna ter kulturna dediščina, navadili pa smo se tudi na klasični popoldanski počitek - siesto.

Ja, če bi čas dopuščal, bi ostali še nekaj dni oz. tednov/mesecev.

Apulija (v italijanskem izvirniku Puglia) je ena od dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo. Meji na severu z deželo Molize, na zahodu s Kampanijo in Bazilikato, na jugu z Jonskim morjem in na vzhodu in severu z Jadranskim morjem. V Apulijo spadajo tudi Tremitsko otočje v Jadranskem morju in Otok sv. Andreja ter Keradsko otočje v Jonskem morju.

Mirna, idilična Apulija, dežela na skrajnem koncu italijanskega škornja, s svojimi mesti in mesteci ter spomeniki kaže nadvse razgibano preteklost in svojo bogato kulturno zgodovino, ki sta jo prav tu tako značilno zaznamovali antika, v 13. stol. pa še njena renesansa. Poleg številnih umetnozgodovinskih spomenikov, deželo oblikujejo tudi prelepe kraške jame, naravna pristanišča, mediteranska vegetacija in neskončne peščene plaže; največjo zanimivost pa vsekakor predstavljajo trulli, hišice karakterističnih arhitektonskih oblik, ki ponekod tvorijo manjše vasi ali celo mesta.

Kraji, ki smo jih obiskali na poti: Bari, Brindisi, Otranto, Taranto, Alberobello, Lecce, Poggiardo-Veste, Gallipoli, Porto Cesareo, Manduria, Mola di Bari, Monopoli,...


Povezane novice

26 okt

Beograd - fotozgodba

Kareta je obiskala Beograd ob skupnem zasedanju vlad Republike Slovenije in Republike Srbije!
preberi več

11 okt

Dežela Pece - fotozgodba

Skupina DI Logatec se je 8.10.2016 podala na izlet na Peco!
preberi več

09 nov

Gruzija & Armenija - fotozgodba

Potopisno predavanje v Kavarni+ na Ravnah
preberi več

09 nov

Jordanija - fotozgodba

Potopisno predavanje v Kavarni+ na Ravnah
preberi več

Povezane ponudbe

(1 nočitev)

Furlanija za užitkarje

Domačnost v Furlaniji Julijski krajini

Počitnice
0,00 €
(1 nočitev)

Smaragdna reka in kraški kamen

Dvodnevni izlet v severno Primorsko in na Kras

Počitnice
0,00 €
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.