12. maj-16. julij 2017

Drava Festival 2017

13.01.2017

Reka Drava

Reka Drava in njene brežine s svojo raznolikostjo, številnimi naravnimi dragocenostmi in zavarovanimi območji narave ponujajo prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa.

V dolžino meri 707 km, od tega po Sloveniji potuje v dolžini 133 km. Reka Drava je naravni biser, ob njej in na njej najdejo zatočišče številne ptice in druge živali, sprostitev pa iščemo ob njej iz dneva v dan tudi ljudje (splavarjenje, rancarija, ribolov, veslanje, surfanje, sprehajanje, kolesarjenje, ...)

Drava Festival

V čolnu, na kolesu, peš ... pridružite se nam na raznovrstnih dogodkih v, na in ob reki Dravi, od spusta po reki s čolni, kolesarjenja po Dravski kolesarski poti, vodenih sprehodov na dravskih brežinah do kulinaričnih pokušnjah izdelkov iz krajev, ki živijo v sožitju z najbolj vodnato reko pri nas.

S Festivalom želimo povezati rekreacijske, izobraževalne in kulturne dogodke, ki so vezani na Dravo in obdravski prostor in hkrati pripomorejo k ohranjanju ali sonaravni rabi danosti tega prostora, na primer: spuste s čolni ali splavi po reki Dravi, kolesarjenje, tek, pohode ob Dravi, raziskovalne in izobraževalne delavnice in oglede, predstavitve kulturnih znamenitosti, etnografije, in zgodovine. Več informacij o zasnovi festivala najdete na: https://maribor-pohorje.si/drava-festival-2017.aspx in na http://www.dravafestival.si/ 

 
Povezane novice

22 nov

Dnevi slovenskega turizma, Zagreb 2016

Predstavitev slovenske turistične ponudbe v Zagrebu
preberi več

17 maj

Vodni park Radlje ob Dravi

Prvi biološki bazen v Sloveniji!
preberi več

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Divje lepote vodnega sveta

Dan preživet na južnem avstrijskem Koroškem

Izlet
Rezervacija € / osebo
(4 nočitve)

O flosarjih, kovačih in mlinarjih

Kulinarični vrhunci obeh čezmejnih regij, »Koroške« in „Južne avstrijske Koroške«, v kombinaciji z zabavnim, zanimivim in okusnim programom!

Počitnice
0,00 €
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.