Predstavitev slovenske turistične ponudbe v Zagrebu

Dnevi slovenskega turizma, Zagreb 2016

22.11.2016

Izjava za javnost

Partnerji, ki delujemo na področju promocije turizma v Koroški regiji, tj. ponudniki turističnih storitev in turističnih aranžmajev (RRA Koroška, Spotur Slovenj Gradec, Podzemlje Pece d.o.o., Občina Črna, Javni zavod ŠKTM Radlje, Javni zavod Dravit Dravograd, Vabo d.o.o., Vaš profit d.o.o. - Koroški splavarji na Dravi in Kareta Turizem d.o.o.) smo se v času od 8.-9.9.2016 pod nazivom »Koroška« predstavili na že 21. Dnevih slovenskega turizma v Zagrebu. To je bilo že drugič, da se je Koroška kot regija predstavila na tem sejmu.

V dveh dneh smo na sejmu v Zagrebu predstavili našo regijo z vsemi najatraktivnejšimi turističnimi točkami in ponudniki turističnih storitev. Od prijaznih ter radovednih obiskovalcev smo izvedeli, da Koroško zelo dobro poznajo. Veliko je bilo obiskovalcev, ki so nas na sejmu obiskali že lansko leto. Radi se vračajo. Pojem Koroška jim predstavlja aktivni odmor, kakor se je glasila tudi letošnja promocija Slovenije v Zagrebu – Aktivna Slovenija. Pri Hrvatih so tradicionalno zelo popularna slovenska smučišča ter slovenske terme, vedno več pa je povpraševanja po gorskem kolesarjenju ter pohodništvu.

Mladi vedno več planinarijo in kolesarijo, zato bi radi poleg že poznanih destinacij na Gorenjskem in Štajerskem spoznali še katere druge. Veliko kolesarskih navdušencev iz Hrvaške se je letos udeležilo festivala Black Hole festival, ki je potekal na Koroškem v mesecu juliju, tako so razširili dobro vest ostalim kolesarjem na Hrvaškem in v Zagrebu o še ''neodkriti Koroški''. Za dužine z otroki bi Koroška hrvaškim gostom lahko predstavljala pohodniško destinacijo, saj dosti obiskujejo Peco, marsikateri pa so o njej že slišal in so se  na stojnici ustavili zato, da bi pridobil več informacij o tem. Veliko jih je bilo na Ribniškem Pohorju, kjer je znano Ribniško jezero. Veliko več je planinskih postojank in koč, ki so na veliko višji ravni kot planinske koče na Hrvaškem. Velik interes se kaže tudi za obisk kmečkih turizmov pri nas.

Na stojnici so nas že drugo leto zapored obiskali še v Zagrebu živeči Korošči in ostali Slovenci, člani Slovenskega doma v Zagrebu. Zelo veseli so bili, da smo jim v Zagreb prinesli košček naše domovine in obljubili smo si, da bomo ostali v stikih ter se pogosteje obiskovali in sodelovali, morda pa tudi organizirali izlet članov kluba v Slovenijo.

Naše dvodnevno gostovanje v Zagrebu smo izkoristili tudi za srečanja s potencialnimi poslovnimi partnerji, ki bi naše že pripravljene turistične aranžmaje za Koroško tržili pri njihovih strankah. Teh sodelovanj se zelo veselimo, saj bomo tako lažje dosegli hrvaške turiste in postali prepoznavnejša turistična destinacija za njih. Velik interes je predvsem v športnem turizmu – pripravah športnikov.

Za zaključek lahko rečemo, da smo veseli, da smo se odločili za ta skupen korak in se predstavili na sejmu in upamo, da se bomo tega dogodka še kdaj udeležili.









Povezane novice

26 okt

Beograd - fotozgodba

Kareta je obiskala Beograd ob skupnem zasedanju vlad Republike Slovenije in Republike Srbije!
preberi več

11 okt

Dežela Pece - fotozgodba

Skupina DI Logatec se je 8.10.2016 podala na izlet na Peco!
preberi več

09 nov

Gruzija & Armenija - fotozgodba

Potopisno predavanje v Kavarni+ na Ravnah
preberi več

09 nov

Jordanija - fotozgodba

Potopisno predavanje v Kavarni+ na Ravnah
preberi več

16 nov

Salento - Puglia fotozgodba

Obiskali smo deželo na skrajnem koncu italijanskega škornja!
preberi več

22 nov

Strokovna ekskurzija na Dolenjsko

Strokovna ekskurzija - končni izlet na Dolenjsko
preberi več

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.