Koroški kmetje in rudarji

Odhod avtobusa v jutranjih iz vašega kraja in vožnja proti Koroški.

Najprej se podate v globine nekdanjega rudnika, kamor se boste popeljali s pravim rudarskim vlakom in globoko v osrčju Pece spoznali skrivnosti nekdanjih knapov. Po ogledu rudnika si boste ogledali muzejsko zbirko in zbirko mineralov ter spoznali, kako so nekdaj živeli rudarji. Po končanem ogledu se lahko okrepčate v info centru, kupite spominke in si v avtentičnem okolju ogledate kovaško delavnico ter se sprehodite po doživljajskemu parku.

Raziskovanje Koroške se nadaljuje v turistični vasi Šentanel kjer so znani po mnogih turističnih kmetijah, dobri kulinariki in še boljši pijači. Vas si bomo ogledali pod vodstvom našega vodnika. V vasi so se rodili tudi različni pesniki in skladatelji, ki jih je navdihnila lepota Koroških gora.

V vasi si lahko privoščimo pristno koroško kosilo (doplačilo).

Potem se bomo odpravili do kmetije kjer je ljubezen doma  ali bolje rečeno ljubezen na seniku. Gospodar te kmetije je namreč sodeloval na resničnostnem šovu na televiziji »Ljubezen na seniku«. Z izbranko iz tega šova sedaj živita na tej kmetiji kjer vas bodo lepo sprejeli, ponudili bodo nekaj domačih dobrot in jabolčnik ali mošt, potem vas bo gospodar popeljal po posesti. Ogledali si boste lahko muzej in predelovalnico sadja. Na kmetiji se ukvarjajo s pridelavo in predelava sadja, domačo obrtjo.

Informacije o ponudbi

Cena: 30,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Zunanje oglede po programu, ogled muzejskega rudnika, degustacijo mošta, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Kosilo

Obvezno doplačilo:

Prevoz s turističnim avtobusom

Rezervacija

Zemljevid lokaciježe od
30,00 €

  • Muzejski rudnik
  • Ogled turistične vasi Šentanel
  • Pokušina mošta
  • ...
Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Koroško doživetje

Iz mesta v dvorec, iz dvorca na kmetijo, ...

32,00 € / osebo
Celodnevni izlet

»Streha Koroške« vabi

Sedaj se začne raziskovanje s pomočjo naših različnih paketov!

24,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Bolj Koroško ne gre...

Tina in Lovro vabita za mizo!

0,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.