Koroško doživetje

Naprej se zapeljemo v center mesta Slovenj Gradec, kjer bomo ob vodenem ogledu prisluhnili prvim zgodbam o zanimivi zgodovini mesta. Ogled vključuje obisk cerkve sv. Elizabete, zunanji ogled dvorca Rotenturn in srednjeveškega centra. Izvedeli bomo tudi zakaj se mesto imenuje »mesto miru«.

Nato se bomo ustavili v Dravogradu, v dvorcu Bukovje, ki je bil zgrajen na začetku 18.stoletja. Zadnji lastniki tega lepega dvorca so bili baroni Kometterji. Še vedno naj bi na gradu strašila Melita Kometter. Zadnja obnova je bila v 20. stoletju, ker je dvorec dobil novo funkcijo vojašnice. Sedaj so v dvorcu občasne razstave in stalna razstava na temo Osvobodilnega boja za Slovenijo leta 1991, ki si jo bomo ogledali.

Na kmetiji Klančnik vas pričakuje doživetje življenja na kmetiji. V stari velbani kleti boste lahko okušali kmečke dobrote in prisluhnili prijetni predstavitvi življenja in dela na kmetiji. S turističnim vlakom se boste popeljali na ogled gojene divjadi. Na pol poti si boste v pristnem okolju lesene koče ogledali biološko učilnico. Ob vrnitvi na kmetijo si boste po želji lahko ogledali tudi goveji hlev. Možnost nakupa kmečkih dobrot na kmečki tržnici.

Za konec vas popeljemo še na pravo koroško kosilo, da se okrepčate po zanimivem dnevu.                           

Informacije o ponudbi

Cena: 32,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Zunanje oglede po programu, ogled dvorca Bukovje, ogled kmetije in degustacijo, kosilo, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Prevoz s turističnim avtobusom, dodatne degustacije

Rezervacija


že od
32,00 €

  • Mesto Slovenj Gradec
  • Dvorec Bukovje
  • Doživetje na turistični kmetiji
  • Kosilo 
Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.