Avstrijska Koroška in Beljaška alpska cesta

Odhod ob 7. uri. Vožnja po Dravski dolini mimo Dravograda proti Celovcu in nadalje do Beljaka, kjer se začenja Beljaška alpska cesta na Dobrač, ki je s svojimi 2166 metri eden najvišjih vrhov Koroške. Vožnjo po 16,50 km dolgi cesti bomo pričeli v kraju Möltschach na 550 metrih nadmorske višine in jo končali na višini 1732 m pod Dobračem. Odpirali se nam bodo krasni razgledi na Karavanke, Julijske Alpe in celotno celovško kotlino. Območje Dobrača je zaščiteno kot naravni park. Med vožnjo se bomo ustavili na razglednih ploščadih. Med najbolj obleganimi je razgledna terasa, ki so jo postavili na mestu, kjer se je ob silovitem potresu 25. januarja 1348 okrušil velik del gore in zasul kar 12 vasic ob vznožju. Ta predel se imenuje Rdeča peč. Nekaj prostega časa, nato pa vožnja do Beljaka. Drugo največje mesto Koroške je poznano po vsakoletnem karnevalu, mesto pa je bilo poseljeno že v rimskem času. Prečkali bomo reko Dravo in se peš podali do mestnega središča, kjer si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti. Po ogledu nekaj prostega časa za okrepčilo. Nadaljujemo na grad Vajškra. Kraj je bil leta 878 omenjen v darovnici lastnine bavarskemu samostanu Altötting. Z zamenjavo grad in gospostvo leta 1355 pridobijo Habsburžani od njih pa leta 1392 Celjski grofje. Povzpeli se bomo na grad, od koder je lep pogled na večji del Koroške. Sledi vožnja ob Osojskem jezeru do kraja Osoje, kjer že od nekdaj deluje Osojski samostan. Danes je kraj priljubljena izletniška točka ob jezeru. V Osojah je še vedno živa pripoved o »Mutcu Osojskem«, ki jo je v istoimenski pesmi opisal pesnik Anton Aškerc. Sprehod do jezera in samostanke cerkve, ogledali pa si bomo tudi spomenik Poljskemu kralju Boleslavu II.  Po ogledih vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 45,00 €

Dodatne informacije

POZOR: Zaradi vpliva koronavirusa (COVID-19) na potovalne načrte, se lahko določeni statusi potovanja še spremenijo (predvsem, če bi se spremenile zdravstveno-varnostne razmere za določeno destinacijo).
Izleti in potovanja bodo bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izvedena v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred potovanjem prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi.

Galerija slikže od
45,00 €

  • Beljaška panoramska cesta
  • Prelepi razgledi z Dobrača
  • Beljak in Osojsko jezero
Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Z avtobusem na morje

V Izolo se kopat vsako sredo

15,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Ajda in mošt

Jabolčno vino ali mošt ter jedi iz ajde so veljali za jed in pijačo revnih ljudi, danes pa so priznane kot kulinarične posebnosti.

27,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.