Wellness avantura ™

Ste si od nekdaj želeli povabiti prijatelje ali pa družino peljati na aktivne počitnice v naravo? Na Koroškem vam ponujamo neskončno možnosti, s katerimi se lahko sprostite in uživate v naravi. Zabavno in aktivno! Neokrnjena narava treh barvitih in zelo raznolikih dolin, z razvejano mrežo podeželskih in gorskih cest ter poti, nudi raznovrstne možnosti raziskovalnih potepanj. Vabljeni na Koroško!

TELO + DUŠA (UM) + KULINARIKA = RELAKSACIJA

1. dan: Mežiška dolina se predstavi

Po prihodu na Koroško si boste izbrali svojo namestitev. Lahko se odločite za idilično lovsko kočo v bližini čudovitega Ivarčkega jezera pod Uršljo goro, le 6 km iz Koroške prestolnice – Raven na Koroškem. Koča je le streljaj od vasice Kotlje, leži pa na nadmorski višini okoli 650 metrov. Zgrajena je v dveh nadstropjih z dvema spalnicama v zgornjem nadstropju. V vsaki spalnici je 8 postelj. Zunaj je majhen žar in prostor za druženje. Če bi želeli dopust preživeti v mestu, imate na voljo mladinski hotel, ki je oddaljen le korak od centra Raven na Koroškem. Prvi slovenski mladinski hotel, ki je zasnovan kot arhitekturno samosvoja nizkoenergijska lesena gradnja v skladu z naravnimi in bioklimatskimi danostmi okolice. Za še tako zahtevne goste vam je na voljo hotel, nekaj kilometrov od državne meje z Avstrijo. V neposredni bližini lahko občudujete veliko naravnih lepot in kulturnih znamenitosti, center Raven pa je oddaljen le dober sprehod.

Ko se udobno namestite, je že čas za akcijo in avanturo. Podali se boste na Ivarčko jezero, kjer se boste lahko preizkusili v vožnji s SUP-om, modernim veslanjem po gladini jezera (doplačilo). Za najmlajše je na voljo otroška animacija, malo starejši kot tudi najstniki pa se boste lahko popoldne sprostili v notranjem bazenu z jacuzziji, odprtem olimpijskem bazenu ali pa v wellness centru v športnem centru Ravne. Večer boste zaključili kot pravi gurmani, saj vas vabimo v tipično Koroško restavracijo, imeniten ambient stoletne Koroške gostilne v centru Raven. Vedeti morate, da je ena od glavnih značilnih lastnosti nas Korošcev spoštovanje tradicije; ohranjamo svoje narečje, gojimo stare šege in navade. Nič čudnega torej, da so se na Koroškem ohranile tudi številne imenitne stare ljudske jedi, ki jih v kuhinjah predvsem kmečke gospodinje še danes kuhajo in pripravljajo vsak dan. Nekatere od teh specialitet vam bodo tudi postrežene.

Nočitev – spali boste kot pravijo Korošci: ''ko ubiti''.

2. dan: Športni dan v Dravski dolini

Po obilnem zajtrku se bomo premaknili v Dravsko dolino. Ker nas bo pekla vest po preveč zaužitih kalorijah prejšnji večer, bomo športno obarvan dan pričeli z inštruktorjem ''laufanja'' (doplačilo), ki nam bo pokazal, kako Korošci ''kurimo kalorije'' v naravi. Sledilo bo vodno uživanje v prvem biološkem bazenu v Sloveniji. Bistvo kopališča je naravno vzdrževanje ravnovesja v kopalnem jezeru in vzpostavljanje biološkega samoobrambnega mehanizma. Kopalcem je na voljo preko 2000 m² plavalnih površin. Atrakcije za najmlajše bodo predstavljala igrala, tobogan ter bazen za malčke čofotalčke. Starejši pa se boste lahko sprostili  v gostinskem lokalu z veliko teraso. Na voljo bo tudi otroška animacija. Ker voda utrudi telo, bomo po uživanju v jezeru skočili na turistično kmetijo, kjer nam bodo postregli s tradicionalno Pohorsko hrano. Počasi se bomo napotili proti Ravnam. Večer bo namenjen prostemu odkrivanju mesta ali pa boste obiskali sedaj že znani športni center z bazeni in wellness-om. Nočitev.

3. dan: Duhovna Mislinjska dolina

Zadnji dan bo obarvan duhovno, saj se bodo najmlajši preselili v svet mističnih Koroških bitij, poskrbljeno pa bo tudi za odrasle, na voljo bodo tematske delavnice za osebnostno rast in razvoj. Posvetili se bomo sledečim temam:

-           Sem žrtev usode ali kreator svojega sveta

-           Kako smo sami sebi lahko zdravilci

-           Avtentična komunikacija ali koliko in kako se dejansko izražam.

Najmlajši bodo obiskali deželo škratov. Dežela škratov je postavljena na rob gozda v valovito hriboviti pokrajini. Obiskovalce pot odpelje v škratov gozd, kjer se jim pokažejo zanimiva bajeslovna bitja. Pri vhodu vas bo pričakal pravi škrat (ali škratica), ki vas bo popeljal na ogled bajeslovnih bitij v škratov gozd. Od Žitnih škratov v kašči preko Povodnega moža pri ribniku do Ajdovske deklice, in mimo rudnika do Vil. Nazaj grede boste videli tudi Škopnika, pri babici pa boste prisluhnili zgodbam iz starih časov. Ob koncu gozda vas bo pričakala še Divja jaga z divjimi psi. Po ogledu gozda vas bo škrat peljal čez travnik do čarovnice Zofke, ki vam bo dala pokusiti tudi njen veleznani črvov sirup. Za konec vas bo škrat sprejel tudi v škratovo druščino. V škratovi deželi se boste lahko tudi okrepčali s škratovo malico (doplačilo).

Po sproščujočem duhovno obarvanem dopoldnevu v naravi se bomo napotili na ogled ''mesta miru'' – Slovenj Gradca. Ob vodenem ogledu bomo prisluhnili zgodbam o zanimivi zgodovini mesta. Ogled vključuje obisk cerkve sv. Elizabete, zunanji ogled dvorca Rotenturn in srednjeveškega centra. Izvedeli bomo tudi zakaj se mesto imenuje »mesto miru«.

Pošteno lačni se bomo okrepčali v še eni tipični Koroški restavraciji. Po plesu brbončic pa bo na žalost prišel čas, da se počasi poslovite od Koroške in jo mahnete domov. Seveda, z mislijo na čim prejšnjo vrnitev!

Informacije o ponudbi

Cena: 101,00 €

Minimalno število oseb: 4

Cena vključuje:

Namestitev v izbranem objektu – 2x nočitev z zajtrkom, otroško animacijo, osebnostno delavnico za odrasle, 3x kosilo, 1x vstopnica Vodni park, voden ogled Slovenj Gradca ter vstop v škratovo deželo.

Doplačila po želji ob prijavi:

Riziko odpovedi, dodatno zavarovanje.

Doplačila po želji na destinaciji:

Izleti v okolico, vodeno plezanje, vodeno kolesarjenje, vadba teka, športni inštruktor.

Opombe:

Izleti v okolico: v času bivanja na Koroškem se lahko podate na številne izlete v okolici (doplačilo). Ljubitelji pohodništva se lahko povzpnete na Uršljo goro, Peco, Olševo, Smrekovec, Raduho,… Lahko se podate na plezanje v svetovno znane stene (Lavamünd, Burjakove peči,…). Koroška je polna avantur: podzemlje Pece, kamor se lahko podate z vlakcem, kolesom ali s kanujem, obiščete olimpijski muzej v Črni ali pa se na eni izmed številnih turističnih kmetij (v Šentanelu, Jamnici, Podklancu) poučite, kako nastajajo lokalne specialitete – iz vrta na krožnik. Zakaj ne bi obiskali enega izmed medičarjev z najdaljšo tradicijo v Evropi, splavarili po reki Dravi s koroškimi flosarji, s kolesi preizkusili najdaljši spust v Evropi z gore Pece ali pa se podali po Koroški obdravski cesti. Izbire je mnogo, odločitev pa vaša!

Rezervacija

Dodatne informacije

Cena na osebo

Odrasli

Otroci (do 12 leta)

Lovska koča

 

 

Mladinski hotel

 

 

 

 

 

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
101,00 €

Barvitost dolin

Šport in rekreacija

Vikend, preživet v naravi

Povezane ponudbe

(3 nočitve)

Grta pa dovta - okovo in okovo

Tridnevni izlet na Koroškem - doživite najboljše kolesarske ture na Koroškem!

125.00
(3 nočitve)

Na piciklo s Koroške v Solčavsko

Tridnevna doza kolesarjenja v dveh idiličnih dolinah severne Slovenije!

135.00
Celodnevni izlet

Šolski izlet v Geopark

Vabljeni v Geopark Karavanke, čezmejni geopark, ki ga povezuje oz. ločuje gorska veriga z enakim imenom!

10,50 € / osebo
Celodnevni izlet

Bolj Koroško ne gre...

Tina in Lovro vabita za mizo!

42,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Vino s Koroške

Ja, tudi na Koroškem uspeva trta!

34,00 € / osebo

Povezane novice

06 jun

Intervju z vodjo Koroške turistične agencije Kareta - Nino Knez.

Preberite si intervju z vodjo Koroške turistične agencije Kareta - Nino Knez.
preberi več

22 nov

Kareta se predstavi Celju

Promocija turističnih produktov turistične agencije Kareta v Celju
preberi več

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.