Wellness avantura ™

Ste si od nekdaj želeli povabiti prijatelje ali pa družino peljati na aktivne počitnice v naravo? Na Koroškem vam ponujamo neskončno možnosti, s katerimi se lahko sprostite in uživate v naravi. Zabavno in aktivno! Neokrnjena narava treh barvitih in zelo raznolikih dolin, z razvejano mrežo podeželskih in gorskih cest ter poti, nudi raznovrstne možnosti raziskovalnih potepanj. Vabljeni na Koroško!

TELO + DUŠA (UM) + KULINARIKA = RELAKSACIJA

1. dan: Kolesarjenje po mestu Forma Vive

Pred prihodom na Koroško si boste izbrali svojo namestitev. Lahko se odločite za idiličen kmečki turizem sredi hribovske vasice Šentanel , kjer vas bodo razvajali z domačo kulinariko in se boste počutili kot da ste doma. Če bi želeli dopust preživeti v mestu Ravne na Koroškem, imate na voljo mladinski hotel, ki je oddaljen le korak od centra Raven na Koroškem. Prvi slovenski mladinski hotel, ki je zasnovan kot arhitekturno samosvoja nizkoenergijska lesena gradnja v skladu z naravnimi in bioklimatskimi danostmi okolice. Za še tako zahtevne goste vam je na voljo hotel, ki se nahaja v osrčju Koroške in so vsa doživetja samo nekaj kilometrov stran. V neposredni bližini lahko občudujete veliko naravnih lepot in kulturnih znamenitosti, center Raven pa je oddaljen le dober sprehod.

Ko se udobno namestite, je že čas za akcijo in avanturo. Podali se boste s kolesi na voden ogled Raven in okolice. Mesto,ki je predvsem znano po železarni, ima ponuditi tudi lepe razglede in naravo. Ustavili se boste ob urbanih skulpturah imenovanih Forma Viva, ob osrednji knjižnici,ki je bila včasih lovski dvorec in vodnik vam bo povedal še veliko zanimivega. Za najmlajše in vas je na voljo da se boste lahko popoldne sprostili v odprtem olimpijskem bazenu ali pa v wellness centru v športnem centru Ravne. Večer boste zaključili kot pravi gurmani, saj vas vabimo v tipično Koroško restavracijo, imeniten ambient stoletne Koroške gostilne v centru Raven. Vedeti morate, da je ena od glavnih značilnih lastnosti nas Korošcev spoštovanje tradicije; ohranjamo svoje narečje, gojimo stare šege in navade. Nič čudnega torej, da so se na Koroškem ohranile tudi številne imenitne stare ljudske jedi, ki jih v kuhinjah predvsem kmečke gospodinje še danes kuhajo in pripravljajo vsak dan. Nekatere od teh specialitet vam bodo tudi postrežene.

Nočitev – spali boste kot pravijo Korošci: ''ko ubiti''.2. dan: Športni dan v deželi Kralja Matjaža

Po obilnem zajtrku se boste odpravili v deželo pod goro Peco. Če vas bo pekla vest po preveč zaužitih kalorijah prejšnji večer, boste lahko pokurili kalorije na ta športno obarvan dan. Namreč že zgodaj zjutraj ga boste pričeli z pohodom na našo najvišjo goro, 2125 m.n.v. visoko Peco. Vzpon traja približno 2h  in vas bo spreljal naš vodnik po Geoparku. Obisk jame kralja Matjaža pri koči pod Peco je seveda obvezen. Kralj Matjaž je po legendi se zatekel pod goro  in ta ga še vedno varuje. Po grebenu gore poteka državna meja s Avstrijo in lahko jo boste že videli, ko boste prispeli na vrh. Tako se boste tudi nahajali v osrčju Geoparka, ki se razprostira na obeh straneh meje. Ko boste prispeli nazaj v dolino se boste še zapeljali do Črne na Koroškem, kjer se je rodila znamenita smučarka Tina Maze in kjer imajo sedaj novo atrakcijo: najdaljši zipline v Sloveniji! Seveda se boste spustili po njem če boste želeli (doplačilo).  Počasi se boste napotili nazaj proti Ravnam. Večer bo namenjen prostemu odkrivanju mesta ali pa boste obiskali sedaj že znani športni center z bazeni in wellness-om. Nočitev.3. dan: Smeha polno Pohorje

Zadnji dan bo zabavno a tudi duhovno obarvan, saj se bodo najmlajši preselili v preteklost, poskrbljeno pa bo tudi za odrasle, ki bodo lahko z jogijsko hojo in smejalno jogo spet na novo začutili svojo radost in otroško veselje.

Za najmlajše bodo poskrbeli otroški animatorji, kjer bodo skozi smeh in igro spoznali pomembno dejavnost v preteklosti, holcerijo in raziskovali Pohorske gozdove.

Potem boste šli na sprehod skozi Pohorske gozdove in prisluhnili vetru, ki šumi skozi krošnje in mogoče kar naenkrat zaslišali tudi glas svojega srca.

Jogijska hoja vas bo zmehčala in joga smeha nasmejala do solz. telo namreč ne razloči med tem ali se smejimo v resnici ali samo pretvarjamo. Vibracije smeha, ki jih boste pošiljali skozi vaše telo vas bodo pomladile.

Pošteno lačni se bomo okrepčali v še eni tipični Koroški restavraciji. Po plesu brbončic pa bo na žalost prišel čas, da se počasi poslovite od Koroške in jo mahnete domov. Z namsehom na ustih in mislijo na čim prejšnjo vrnitev!Informacije o ponudbi

Cena: 115,00 €

Minimalno število oseb: 2

Cena vključuje:

Namestitev v izbranem objektu – 2x nočitev z zajtrkom (možnost koriščenja bona),  3x večerjo, voden ogled Raven s kolesom, animacija za otroke na Kopah, vstopnina v olimpijski bazen na Ravnah, voden jogijski pohod, voden pohod na goro Peco.

Doplačila po želji:

Zipline spust v Črni

obisk wellnesa na Ravnah 

izposoja koles

Doplačila po želji ob prijavi:

Riziko odpovedi, dodatno zavarovanje.

Obvezno doplačilo:

Turitična taksa:

Šentanel: 1,6€/os./dan

Ravne: 0,81€/ os./dan

Doplačila po želji na destinaciji:

Izleti v okolico, izposoja koles, vodeno plezanje, dodatni ogledi in vstopnine.

Popusti:

Možno plačilo z turističnimi boni  za nočitve z zajtrkom.

Otroci: do tretjega leta starosti gratis.

Opombe:

Izleti v okolico: v času bivanja na Koroškem se lahko podate na številne izlete v okolici (doplačilo). Ljubitelji pohodništva se lahko povzpnete na Uršljo goro,  Olševo, Smrekovec, Raduho,… Lahko se podate na plezanje v svetovno znane stene (Lavamünd, Burjakove peči,…).

Koroška je polna avantur: podzemlje Pece, kamor se lahko podate z vlakcem, kolesom ali s kanujem, obiščete olimpijski muzej v Črni ali pa se na eni izmed številnih turističnih kmetij (v Šentanelu, Jamnici, Podklancu) poučite, kako nastajajo lokalne specialitete – iz vrta na krožnik. Zakaj ne bi obiskali enega izmed medičarjev z najdaljšo tradicijo v Evropi, splavarili po reki Dravi s koroškimi flosarji, s kolesi preizkusili najdaljši spust v Evropi z gore Pece ali pa se podali po Koroški obdravski cesti. Izbire je mnogo, odločitev pa vaša!

Rezervacija

Dodatne informacije

Cena na osebo

Odrasli

Otroci (do 10 leta)

Turistična kmetija

 116€ (če koristite bon v vrednosti 72€)

( brez koriščenja bona: 188€ )

40 € (če koristite bon b vrednosti 50€)

( brez koriščenja bona: 90€ )

Mladinski hotel

 115€ (če koristite bon v vrednosti 50€)

( brez koriščenja bona: 165€ )

 

 41€ (če koristite bon v vrednosti 25€)

( brez koriščenja bona: 66€ )

 

 Hotel 3*

  124€ (če koristite bon v vrednosti 86€)

( brez koriščenja bona: 210€ )

 50€ (če koristite bon v vrednosti 50€)

( brez koriščenja bona: 100€ )

 

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
115,00 €

Barvitost dolin

Šport in rekreacija

Vikend, preživet v naravi

Povezane ponudbe

(1 dan)

Grofovski okusi Raven

Dvodnevni izlet na Koroškem s poudarkom na lokalnih kulinaričnih doživetjih ter kulturni dediščini.

110.00
Celodnevni izlet

Ogled rudnika z vlakom

Raziskovanje podzemlja kot edinstveno doživetje.

16,00 € / osebo
(3 nočitve)

Na piciklo s Koroške v Solčavsko

Tridnevna doza kolesarjenja v dveh idiličnih dolinah severne Slovenije!

135.00
(3 nočitve)

Grta pa dovta - okovo in okovo

Tridnevni izlet na Koroškem - doživite najboljše kolesarske ture na Koroškem!

0.00
Celodnevni izlet

Bolj Koroško ne gre...

Tina in Lovro vabita za mizo!

0,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Vino s Koroške

Ja, tudi na Koroškem uspeva trta!

0,00 € / osebo
(2 nočitvi)

Podzemne dogodivščine

Vikend na Koroškem nabit z pozitivno energijo! Vnovčitev starih in novih bonov možna!

205.00
(4 nočitve)

Kot nekdaj rudarji

Doživite svet Kralja Matjaža!

0.00

Povezane novice

06 jun

Intervju z vodjo Koroške turistične agencije Kareta - Nino Knez.

Preberite si intervju z vodjo Koroške turistične agencije Kareta - Nino Knez.
preberi več

22 nov

Kareta se predstavi Celju

Promocija turističnih produktov turistične agencije Kareta v Celju
preberi več

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.