Železno vino

Jutranji odhod in vožnja proti Avstriji, mimo Gradca v najmanjšo avstrijsko pokrajino – Gradiščansko. Najprej se bomo pomudili v upravnem in gospodarskem središču Eisenstadt ali Železnem mestu. Mesto ima bogato zgodovino, saj je bil skoraj 300 let pod vladavino Madžarske. Postanek za ogled mestnega središča z bogatimi meščanskimi hišami, stolne cerkve, mestne hiše in gradu Esterhazy. V gradu imajo zelo zanimivo vinsko klet z najstarejšo leseno prešo v regiji in največji vinski sod na Gradiščanskem. Seveda bomo poskusili nekaj vrst vina in ga kasneje primerjali z tem na madžarski strani meje. Vinska klet je pravi mali muzej vinogradništva, od začetkov pridelave žlahtne kapljice v regiji, preko skladatelja Haydna, ki je tudi iskal inspiracijo v kozarčku do današnjih dni, kjer regija še vedno uživa ugled ene najbolj kvalitetnih vinskih področij Avstrije.

Regija je zelo zanimiva, tukaj je tudi naseljena Hrvaška manjšina kot seveda Madžarska, saj je to vedno bilo mejno območje. In tako po ogledu mesta Eisenstadt skočimo čez mejo in se zapeljemo ob Nežiderskem jezeru, ki si ga delita obe državi. Na hitro se ustavimo v nekdanjem rimskem kamnolomu, ki ga sedaj uporabljajo za gledališke predstave.

Potem pa zavijemo  skozi vinorodno področje Gradiščanske, ki daje pridih tudi  malemu in slikovitemu mestecu Mörbisch, ki leži že na sami meji med Avstrijo in Madžarsko. V svoji živopisnosti se predstavi v tipični gradiščanski podobi in očara vsakega obiskovalca. S turistično ladjo se bomo popeljali po jezeru, prijazni gostitelji nam bodo postregli s kosilom iz žara in vinom ter  ob zvokih harmonike poskrbeli za prijetno vzdušje in zabavo. Tukaj bomo lahko okusili madžarsko kapljico.Tako razigrano se bomo v večernih urah vrnili domov.

Informacije o ponudbi

Cena: 49,00 €

Minimalno število oseb: 30

Cena vključuje:

zunanje oglede po programu, voden ogled vinske kleti in degustacije vin v gradu Esterhazy, vožnjo z ladjo po Nežiderskem jezeru ter kosilo in neomejena količina vina, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

 

Doplačila po želji:

avtobusni prevoz, morebitne dodatne vstopnine.

Rezervacija

Galerija slikže od
49,00 €

  • Dve državi: Avstrijo in Madžarsko in poskusili njihovo vino

  • Vinorodne griče Gradiščanskega

  • Čudovito naravo Nežiderskega jezera

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.