V dolinah tihih

Zjutraj se bomo odpravili na pot proti Gorenjski in namenili dan občudovanju lepot narave. Najprej se bomo na ustavili v dolini pod Poncami. V Planici se nahaja svetovno znan nordijski center, kjer bomo občudovali Bloudkovo velikanko.

Od tam se bomo zapeljali pod ostenje mogočnega Mangarta, do slikovitih Belopeških jezer. Daljši postanek za samostojni sprehod in občudovanje narave. Pri parkirišču je tudi lokal, kjer si lahko privoščite osvežilno pijačo ali kavico. Med postankom bo tudi čas za malico.

Nato se vrnemo nazaj v Slovenijo in se na poti do Kranjske gore ustavimo še na Zelencih ob izviru Save Dolinke.

Za tem se ustavimo v srcu zgornjesavske doline, v Kranjski Gori. V eni od restavracij se bomo okrepčali s kosilom, da si obnovimo moči za nadaljevanje poti.

Izlet bomo zaključili z ogledom edinstvenega Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, kjer si podajata roke preteklost in sedanjost. Bogata zbirka predmetov s pestro zgodovinsko pripovedjo, raznolikost fotografskega in arhivskega gradiva ter obsežna strokovna knjižnica nudijo vpogled v množičnost in pomembnost planinske dejavnosti v slovenskem prostoru. Muzej prikazuje lepote in vrednot gorskega sveta ter nudi zgodovinsko pripoved o delovanju Slovencev v domačih in tujih gorah.

Potem se poslovimo od lepot Gorenjske in se odpravimo proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 29,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

malica, vstopnino v planinski muzej, zunanje oglede po programu, organizacijo izleta in vodenje vodnika z licenco, zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

prevoz s turističnim avtobusom, vstopnina za ogled planiškega muzeja, malica, pijača ob kosilu.

Rezervacija

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe za
29,00 €

Planica

Belopeška jezera

Zelenci

Slovenski planinski muezj

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.