Prekmurski čebelarji

V jutranjih urah se bomo odpravili na pot v Prekmurje. Med vožnjo bomo naredili postanek za jutranjo kavico, da bomo bolj budno spremljali dogajanje.
Za dober začetek dneva bomo obiskali čebelnjak iz 19.stoletja, v katerem je urejen čebelarski muzej, ki predstavlja izjemno bogato kulturno dediščino. Sprejem in predstavitev čebelarstva in učnega čebelnjaka ter ogled zelišč in medovitih rastlin. Po ogledu sledi degustacija medov, medenega likerja, domačih medenjakov in izmenjava izkušenj s tamkajšnjimi čebelarji.
Pot nas bo dalje vodila proti Bogojini, kjer se bomo ustavili in si ogledali znamenito Plečnikovo cerkev, kjer občutite atmosfero miru, spokojnosti in zbranosti.
Sledi razvajanje brbončic z okusi Prekmurja. Na kmečkem turizmu nas čaka bogato in okusno kosilo. Po kosilu možnost degustacije vin (doplačilo).
Za konec se odpravimo na Goričko. Obiskali bomo Čebelji gradič. Kot že ime pove, je čebelarstvo pomembna dejavnost na kmetiji. Za dobrodošlico bomo pokusili medeni liker ali sok, potem prisluhnili predstavitvi domačije in čebelarstva, pogledali bomo v panje, degustirali med in si ogledali etnološko zbirko.
Veselo razpoloženi se bomo vrnili domov v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 29,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

zunanje oglede po programu, ogled čebelarskega muzeja, ogled cerkve, obisk Čebeljega gradiča in degustacijo, kosilo, organizacijo in vodenje celotnega izleta, zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

prevoz s turističnim avtobusom, pijača pri kosilu, degustacija vin.

Rezervacija

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe za
29,00 €

Obisk čebelarskega muzeja
Ogled bogojinske cerkve
Kosilo na kmečkem turizmu
Čebelarsko doživetje na Čebeljem gradiču

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.