Pohod po mlinarski poti

PROGRAM:
Zjutraj se zberemo ob 8.00 pred Povhovim mlinom, kjer lahko tudi parkirate avte. Gospa nam ponudi kavico in kaj za prigriznit tako da smo okrepljeni za pot pred nami. Potujemo navzgor z planinskim vodnikom ob Šentanelski reki, kjer se je včasih vrtelo ogromno mlinskih koles. Mlini so pridno mleli žito za "črn in bew kroh".
Spotoma se boste napajali z lepotami koroškega podeželja. Tukaj na višini 700m se vam bodo odprli prelepi pogledi na Uršljo goro in našo najvišjo goro Peco. Zadišali bodo planinski travniki in v ozadju vas bo spremljalo zvončklanje kravjih zvoncev.

Počasi bomo prispemo do kmetije Gradišnik kjer bomo dobili kruhke in pijačo ter uživali ob pogledih na hribčke pod nami.
Spustili se bomo spet navzdol do Povhovega mlina ki si ga boste lahko pogledali in nad mlinom boste še malo posedeli ob mlini in poskusili jabolčnik in mošt, ki je značilen za kraj Šentanel.

Informacije o ponudbi

Cena: 0,00 €

Termini: 20.06.2020

Opombe:

ZA KOGA JE PRIMERNO?
pohodnike, starejše , družine, ljubitelje narave in kulinarike
O POTI: Pot je lahkotna, potrebujete pohodniško obutev in oblečeni vremenu primerno. Pot je dolga vse skupaj 12 km in traja 5h, od tega 3h hoje, vmes premagamo 300m nadmorske višine.

Rezervacija

Dodatne informacije

NAVODILA ZA POT: Če prispete v Prevalje s smeri Ravne na Koroškem, se peljete skozi mesto, mimo table Prevalje in v smeri Avstrije in Poljane, na desni strani zagledate napis Šentanel in zavijete na to cesto. Po tej cesti se peljete nekaj kilometrov in zagledate napis levo za Jamnico in zavijete na to cesto. Počasi boste na levi zagledali večjo hišo in napis Povhov mlin. Tukaj lahko parkirate.
Če prihajate iz smeri Črna na Koroškem, se peljete proti Prevaljam, skozi Mežico in Poljano, počasi na levi zagledate napis Šentanel in zavijete na to cesto. Po tej cesti se peljete nekaj kilometrov in zagledate napis levo za Jamnico in zavijete na to cesto. Počasi boste na levi zagledali večjo hišo in napis Povhov mlin. Tukaj lahko parkirate.

Galerija slik

Zemljevid lokacijeRezervacija

  • Kulinarični pohod skozi dolino mlinov :
    ● Ogled mlina in pokušina jabolčnega vina-mošta
    ● Obisk kmetije Gradišnik in malica
    ● Voden pohod po mlinarski poti
    ● Gratis samo 20.6.ob krajevnem prazniku Šentanela
Rezervacija

Povezane ponudbe

(5 nočitev)

Poletni camp na Koroškem

edinstvena izkušnja in nepozabna pustolovščina

587.00
Celodnevni izlet

»Petzenland« – dežela Pece vabi

Pohodniški izlet, kjer vas z gondolo zapeljemo pod vrh najvišje Koroške gore

35,00 € / osebo
Celodnevni izlet

»Streha Koroške« vabi

Sedaj se začne raziskovanje s pomočjo naših različnih paketov!

24,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.