Neodkrito Kočevje

 

Vožnja proti Kočevski reki, kjer bomo v Gotenici najprej obiskali ekološko  kmetijo Kocjančič, si jo ogledali in degustirali njihove domače ekološke proizvode. Nadaljevali bomo do Kočevske reke, kjer  si bomo ogledali cerkev Janeza Krstnika njena notranjost je prijeten splet starega in novega pred njo pa kraljuje najdebelejši oreh v Sloveniji. Nadaljevali bomo do gradu Kostel, ki s pripadajočim trgom pred njim, predstavlja največji grajski kompleks v Sloveniji. Nekdaj mogočna utrdba, strateško postavljena na vzpetini nad Kolpo, je v 700 letih nudila zavetje – tudi pred Turki – množici mogočnih družin. Katerim pa bomo odkrili skozi voden ogled gradu.

Vožnjo bomo nadaljevali proti Kočevju. Naš prvi postanek  bo v Šeškovem domu. Muzejska stavba je izjemno pomemben spomenik slovenske državnosti. Ogledali si bomo razstavo  o nemškem jezikovnem otoku na kočevskem  ter o razvoju slovenske državnosti.

Zapeljali se bomo še do jezera, kjer nas čaka kosilo. Na koncu  pa se bom sprehodili še skozi mesto, do cerkve svetega Jerneja,   zgrajene v neo-romanskem slogu in se je smatrala za največjo posvečeno stavbo v Sloveniji.

Informacije o ponudbi

Cena: 0,00 €

Minimalno število oseb: 50

Doplačila po želji:

Degustacija piva Matt 

Rezervacija

Dodatne informacije

možna izvedba izleta tudi z vlakom do Kočevja in vas potem od tam naprej mi poskrbimo z našim transferjem (potrebna najava)

Galerija slikRezervacija

  • Ogled in degustacija na kmetiji Kocjančič
  • Ogled cerkve Janeza Krstnika
  • Postanek v Šeškovem domu
  • Sprehod do cerkve sv. Jerneja

 

...

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.