Grta pa dovta - okovo in okovo

Dežela pod Peco je prepredena z neštetimi potmi, primernimi tako za priložnostne, kot za najbolj zagrizene kolesarje. Po njih lahko korak za korakom odkrivate skrivnosti gozdov in glasno tišino planin, zaužijete vse zelenilo polj in travnikov, vdihavate žuborenje bistrih potokov in zasanjanih jezerc ter spoznavate raznovrstne sadove ljudskega ustvarjanja. Možnosti za potepanje z gorskimi kolesi je v našem gorskem kolesarskem okolju neskončno, višine in strmine okoliških gora pa so narejene za užitke.

1. dan: Prihod, spoznavni dan

Prihod na Koroško, natančneje v kolesarski center, ki leži v idilični predalpski vasici Jamnica, visoko nad Mežiško dolino. Namestitev v ekohotelu na kmetiji Koroš, ki je manjši svojevrsten ekohotel s čudovitim razgledom na Koroške gore in vrhove. Kolesarski center ponuja vse, kar kolesarji potrebujemo – kolesarski informacijski center, izposojo koles, popravilo ter shrambo koles, pranje in sušenje koles ter opreme, kot tudi bike shuttle (prevoz koles). Posestvo kmetije Koroš je tipičen koroški celk (samotna kmetija), ki ima lasten gozd, travnike, pašnike, sadovnjake in njive. Kmetija poleg udobnega bivanja nudi izvirne ekološko pridelane jedi, saj že od leta 2000 deluje po načelih ekoloških kmetij. Pridelujejo domačo zelenjavo, domač ržen kruh ter tradicionalno koroško pijačo, mošt. Sledil bo spoznavni večer, kjer se bomo dogovorili in že načrtovali, kam se bomo s kolesi podali naslednji dan. Primerno kolesarsko turo vam bomo predlagali na podlagi vaših želj in sposobnosti, naše izkušnje pa so zagotovilo, da bodo vsi iz vaše skupine pri kolesarjenju resnično uživali.

Možnost večerje (ob doplačilu) ter nočitev.2. dan: Single trail park Jamnica

Prvi kolesarsko obarvani dan bomo izkoristili tako, da se bomo po malici polni energije podali v Koroški bike park, ki je poseben zaradi tega, ker sodi v kategorijo ''trail bike parkov''. V gozdovih in pašnikih s čudovitimi razgledi so urejene steze, ki so namenjene  varnim uživanjem predvsem z ''all mountain'' in enduro kolesi. V parku se lahko odločate za nezahtevne in tekoče steze ali pa si izberete poti s tehnično zahtevnejšimi odseki in si tako naberete izkušnje za kasnejše podvige na daljših turah.  Poti so med seboj povezane s posebno stezo, ki je zgrajena izključno za lažjo vrnitev  nazaj na vrh. Gorata okolica, polna odličnih »singletrailov«, vam zagotavlja, da lahko doživite pravo gorsko kolesarjenje v svoji najboljši obliki.
Po kolesarjenju se bomo šli namakat in razvajat v naravno alpsko jezero pod Peco – Breško jezero (Pirkdorfer See). Priporočamo, da se po kopanju zapeljete v bližnji Pliberk (Bleiburg), kjer si lahko ogledate barvit srednjeveški center ter ob doplačilu degustirate pivo iz domače pivovarne, tukaj bo tudi možnost kosila.Po napornem dnevu bo čas za sproščanje in pripovedovanje vtisov še na kmetiji Koroš, kjer ponujajo osvežitev v bazenu ali v domači savni. Nočitev.3. dan: Peca Flow Country trail

Za zadnji dan smo vam pripravili še dve adrenalinski doživetji.Po zajtrku, se bomo pošteno okrepčani lahko podali 500 metrov pod zemljo, saj bomo prekolesarili zapuščene rove mističnega podzemlja Pece (ob doplačilu). Nato bomo obiskali avstrijsko stran Koroške. Z gondolo se bomo zapeljali na goro Peco, kjer se na novo urejeni Flow trail progi, s 1000 m višinske razlike, nahaja najdaljši kolesarski spust te vrste v Evropi. Gladka kolesarska pot, na kateri bodo na svoj račun prišli vsi gorski kolesarji, bo postregla z obilico adrenalina. Rampe, skoki, mize, ostri zavoji brez konca. Ne glede na stopnjo voznih sposobnosti je užitek zagotovljen. Razlika med izkušenimi ter ljubiteljskimi kolesarji je v hitrosti – prvi se odločno spustijo po progi navzdol in tako se z večanjem hitrosti veča tudi izziv. Ljubiteljski kolesarji se bodo podali po stezi bolj udobno, prevozili mize in ovinke bolj previdno. Kljub temu bodo na koncu vsi dosegli vznožje Pece (Petzen) po 1.000 višinskih metrih in 10 km s širokim nasmeškom na obrazu. 
Gre za čisti flow, tekočo vožnjo, za sproščanje endorfinov, ko najdete svoj ritem navzdol.
Iz kolesarskega raja pod Peco se boste v popoldanskem času počasi namenili proti domu, z mislijo na čimprejšnjo vrnitev.Informacije o ponudbi

Cena: 0,00 €

Minimalno število oseb: 10

Cena vključuje:

2x nočitev z zajtrkom v ekohotelu (dvoposteljna soba), 4 urna karta za Flow trail na Peci, dnevna karta za kopanje na Breškem jezeru, organizacija izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, *kolesarjenje v podzemlju Pece.

Doplačila po želji:

Večerja, enoposteljna soba, degustacija piva, kosilo, izposoja koles, najem kolesarskega vodnika, vodena tura.

Rezervacija

Predstavitveni video

Zemljevid lokacijeRezervacija

Pridite na tridnevni aktivni izlet na Koroško ter doživite najboljše ture!

  • Jamnica trail – Koroški bike park
  • Peca Flow Country trail – najdaljši kolesarski spust v Evropi
  • S kolesom v podzemlje – 500 metrov pod zemljo*

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

»Streha Koroške« vabi

Sedaj se začne raziskovanje s pomočjo naših različnih paketov!

24,00 € / osebo
Celodnevni izlet

»Petzenland« – dežela Pece vabi

Pohodniški izlet, kjer vas z gondolo zapeljemo pod vrh najvišje Koroške gore

35,00 € / osebo

Povezane novice

17 maj

Burjakove peči in Topla

Raj za plezalce na Koroškem!
preberi več

22 nov

Kareta se predstavi Celju

Promocija turističnih produktov turistične agencije Kareta v Celju
preberi več

06 jan

Koroška košta

Ena od najbolj značilnih lastnosti Korošcev je spoštovanje tradicije!
preberi več

06 jan

Koroška špraha

Koroški jezik je preprosto prelep in prebogat, da bi ostal skrit, kaj šele da bi času dovolili, da ga izbriše.
preberi več

18 maj

Picikl

Kot prvo ter največje mesto na Koroškem imajo tudi Ravne na Koroškem svojo izposojo mestnih koles - imenuje se PICIKL!
preberi več

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.