Dalmatinska Igra prestolov

1. dan: Slovenija- Split- Neum

V zgodnjih jutranjih urah se zberemo na izbranih postajališčih, nakar sledi nočna vožnja proti Splitu. Ogledali si bomo stari del mesta v njem pa, cerkev sv. Roka, Dioklecijevo palačo, trdnjavo Klis (obe znamenitosti sta igrali vlogo v seriji Igra prestolov, kot mesto Meereen) in mnoge druge znamenitosti. Nato gremo na voden ogled vseh lokacij po mestu, kjer so snemali serijo. Po končanih ogledih bo nekaj prostega časa za kosilo ali raziskovanje mesta v lastni režiji. Na poti se bomo še ustavili v Trogirju, ki je znan po sladoledu in po novem tudi kot lokacija snemanja serije. Nato se z avtobusom odpeljemo do Bosne in Hercegovine v mesto Neum, kjer bomo prenočili v hotelu.

2. dan: Neum – Dubrovnik – Slovenija

Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti zgodovinsko bogatemu Dubrovniku. Prej se še ustavimo v arboretumu Trsteno. Sprehodili se bomo po čudovitih vrtovih, ki so tudi bili uporabljeni kot lokacija snemanja v seriji. Nato nadaljujemo pot do bisera na Jadranu, kjer nas pričaka mogočen obrambni zid, ki je bil napaden v prvi sezoni serije. Ogledali si bomo starodavno obzidje, zvonike v mestu, Stradun in razne kulturne in zgodovinske znamenitosti mesta, čaka nas še voden ogled vseh lokacij, kjer so snemali serijo Igra prestolov. Vzeli si bomo še malo prostega časa za kosilo, kupovanje spominkov ali da sami raziščete mesto in potem se bomo odpravili proti domu.  

Informacije o ponudbi

Cena: 130,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

prevoz z turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, enkrat polpenzion v hotelu ***, v dvoposteljnih sobah, turistično takso, zunanje oglede po programu, vstopnino v Trsteno, lokalno vodenje po Splitu in Dubrovniku, organizacijo in vodenje z licenciranim vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 12 €/osebo, riziko odpovedi v višini 5% celotnega aranžmaja, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini Coris. 

Doplačila po želji na destinaciji:

kosilo v Splitu in Dubrovniku, dodatne vstopnine.

Rezervacija

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
130,00 €

  • Vikend v Splitu in Dubrovniku
  • Po poteh priljubljene serije Igra prestolov
  • Začutite zgodovinski utrip mest
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.