Zlati indijski trikotnik

1. dan: SLOVENIJA - EVROPA - DOHA

Zbor potnikov na odhodnem mestu in vožnja na letališče Zagreb, polet v Doho in nadaljevanje poleta proti Delhiju. 

2. dan: DELHI

Pristanek v Delhiju in začetek ogledov Očarala nas bo barvitost stavb in kulturno zgodovinskih spomenikov iz različnih zgodovinskih obdobij. To je mesto templjev, mošej, palač in čudovitih vrtov. Delhi navdušuje s kolonialnimi stavbami iz britanskega imperialnega obdobja kot je parlament, predsedniška palača (Rashtrapati Bhawan) in zgradbe različnih ministrstev, ... Tu je tudi veličastni 42 metrov visok vojni spomenik »Vrata Indije«. Stari Delhi je bil glavno mesto muslimanske Indije od 12. do 19. stol. Obisk največje mošeje Indije - Jami Masjid in kompleksa Qutub Minar - prve mošeje v Indiji iz 12. stol. z najvišjim minaretom. Sledila bo vožnja do Lotusovega templja, ki je ime dobil po obliki cveta lotusa in je dobil številne arhitekturne nagrade. Zgrajen je bil leta 1986 in predstavlja glavni žrtveni tempelj na indijski podcelini. Ob koncu dneva bomo obiskali še spomenik Mahatmi Gandiju - Raj Ghat. Doživetje Delhija pa ne bi bilo popolno brez odhoda na Chandi Chowku, na spletu ulic vsakodnevnega trženja, kjer je kaotična podoba hrupnih prodajalcev in kupcev, živali, pešcev, kolesarjev in avtomobilskih siren. Povratek v hotel, večerja.

3. dan: AGRA OBISK SLIKOVITEGA INDIJSKEGA BAZARJA V AGRI

Po zajtrku bo sledila avtobusna vožnja v Agro, glavno mesto države Uttar Pradesh in v 16. in 17. stol. glavno mesto mogulske Indije. Mesto se ponaša z veličastno trdnjavo in spomenikom zaradi katerega pride v mesto večina obiskovalcev - Taj Mahal. Nastanitev v hotelu. Povratek v hotel, večerja.

4. dan: AGRA TAJ MAHAL, NAJLEPŠI SPOMENIK LJUBEZNI IN REMEK DELO INDIJSKE ARHITEKTURE

Zgodaj zjutraj obisk spomenika in simbola večne ljubezni velikega Mogula Šaha Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal, imenovanega tudi »kronska palača«, danes pod zaščito UNESCA. Prekrasni beli marmorni mavzolej z intarzijami iz poldragega kamenja - Taj Mahal - boste opazovali v vsej njegovi lepoti v času vzhajajočega sonca. Kasneje bo sledil obisk Rdeče trdnjave, zgrajene v 16. stol. na bregovih reke Yamuna, veličastne mojstrovine iz časov, ko je bila Agra prestolnica Indije. V trdnjavi so živeli vsi veliki mogulski vladarji od Humayuna do Aurangzeba. Obdana je s 17 metrskim obzidjem, v njeni elegantni notranjosti pa se nahajajo številne palače, apartmaji, sprejemne dvorane in vrtovi. Šah Jahan je kot zapornik lastnega sina v zadnjih dneh življenja od tu opazoval spomenik svoji ljubezni - znameniti Taj Mahal. Povratek v hotel, večerja.

5. dan: AGRA - JAIPUR PREKO MESTA DUHOV FATEHPUR SIKRI V ROŽNATO MESTO JAIPUR

Vožnja s krajšimi postanki v Jaipur, prestolnico države Rajastan. Med potjo ogled Fatehpur Sikri - mesta zmage, ki ga je gradil Veliki Akbar v 16. stol. za svojo prestolnico a ga je zapustil, ko je gradil trdnjavo v Lahoreju. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar je dobro ohranjeno veličastno obzidje, prelepe palače, mošeje, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstven spomenik graditeljstva Mogulov in tudi sožitja muslimanske, hindujske in jain arhitekture. Po prihodu v glavno mesto države Rajastan - Jaipur, imenovano tudi »rožnato mesto«, zaradi rožnate barve v katero je obarvano, nastanitev v hotelu, večerja.

6. dan: JAIPUR PALAČA VETROV V JAIPURJU - ENA NAJBOLJ FOTOGRAFIRANIH INDIJSKIH PALAČ


Ogled trdnjave Amber, domovanja dinastije Radžiputov in ene najbolj veličastnih trdnjav Indije. Do trdnjave boste pojezdili na slonih ali pa se popeljali z jeepi. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Notranjost je bogata z izdelki iz slonovine, stekla, poldragih kamnov, fresk in pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. S trdnjave je lep pogled na okolico. Popoldne nadaljevanje ogleda starega dela mesta, ki so ga v 17. stol. gradili najboljši umetniki iz različnih krajev. Ogled mestne palače in muzeja. Številni balkoni, kupole, dvorišča in obokani vhodi krasijo palačo, ki je še vedno domovanje vladarske družine. Ob koncu dneva boste obiskali Jantar Mantar - enega od petih observatorijev, ki jih je zgradil Jai Singh in ki deluje še danes ter si ogledali zunanjost Palače Vetrov - Hava Mahal, simbol mesta. Povratek v hotel, večerja.

7. dan: JAIPUR - DELHI SPOZNAVANJE INDIJSKIH ŽIVOPISANIH BAZARJEV

Vožnja v Delhi, predvidoma bomo prispeli v popoldanskih urah. Čas namenjen samostojnim ogledom in nakupom na pisanih indijskih bazarjih. Z vodnikom boste lahko obiskali vrveža polni Connaught Place s številnimi trgovinicami in tradicionalnimi bazarji - tibetanskimi, indijskimi, ....V središču se nahaja sloviti sikhovski tempelj Gurudwara Bangla Sahib, ki je poznan kot kraj čaščenja guruja Har Krišne. Povratek v hotel, večerja.

8. dan: DELHI - EVROPA - SLOVENIJA

Avtobusni prevoz na letališče in po opravljenih letaliških in mejnih formalnostih polet proti Evropi in naprej na bližnje letališče/Ljubljano.

Informacije o ponudbi

Cena: 1.360,00 €

Minimalno število oseb: 20

Cena vključuje:

Letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Evropa - Delhi - Evropa - bližnje letališče/ Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prenočevanja v hotelih 4*, zajtrke in večerje v hotelih po programu, zunanje oglede po programu, jahanje slonov na trdnjavo Amber, stroške lokalnega vodnika, stroške slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja.

Doplačila po želji:

stroški urejanja indijskega vizuma 65 €, napitnine 40 €, doplačilo za novoletni odhod (25.12.2017) 200 €, manjše število potnikov 100 €.

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 195 €.

Doplačila po želji na destinaciji:

morebitne dodatne vstopnine.

Popusti:

otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

Termini: 10.03.2018, 26.04.2018

Opombe:

v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
1.360,00 €

Krožna tura po Indiji

Povezane ponudbe

(14 nočitev)

Magična Gana

U(Gani) kje bom jeseni!!! V Gani, Afriki zeleni!

1550.00
(14 dni)

CAMINO – romanje v Compostelo

Cilj Camina je najti pot do sebe in šele nato do Santiaga de Compostela!

480.00
(14 nočitev)

Punkl na ramo, pa gremo v Gano

Študentska Gana za študente od 18-118 leta starosti!

900.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.