ZAKLJUČEK POLETJA V TOSKANI

1.dan: SLOVENIJA-SAN GIMIGNANO-SIENA

Odhod v jutranjih urah. Vožnja do znamenitega srednjeveškega mesteca San Gimignano. Zaradi številnih srednjeveških stolpov ga imenujejo tudi “srednjeveški Manhattan”. Sprehod po ozkih mestnih ulicah, obkroženih z najrazličnejšimi trgovinicami, ki ponujajo domače, toskanske specialitete. Po ogledu sledi vožnja do Siene, kjer se nahaja hotel. Večerja. Prenočevanje.

2.dan: Val di Orcia – Montepulciano – Pienza

Zajtrkovanje. Vožnja skozi dolino Val d' Orcia na jugu Toskane – neizogibno za ljubitelje Italije. Čudovita, skrbno negovana pokrajina je navdihnila številne umetnike. Priča bomo izjemni arhitekturi iz časa renesanse in neokrnjeni naravi. Sledi vožnja v Montepulciano, srednjeveško mestece ki se nahaja nedaleč od Chianciana, prav tako situirano na hribu in  obdano z mestnim obzidjem. Sprehod po starem delu mesta vse do Velikega trga, kjer se nahaja katedrala Marijinega Vnebovzetja, mestna hiša Palazzo Communale, palača Taruggi… Po ogledu mesta ter kosilu, ki si ga bomo lahko privoščili v eni izmed majhnih lokalnih gostilnic z raznovrstno ponudbo se bomo zapeljali še v mesto Pienza, ki je del UNESCO svetovne kulturne dediščine, znano kot idealno renesančno mesto papeža Pija II iz rodbine Piccolominijev. Mesto je znano po odličnem siru Pecorinu, ki ga bomo lahko poskusili v eni izmed manjših lokalnih trgovinic posejanih ob čudovitem glavnem trgu s palačo in katedralo. Sledi vožnja v hotel. Večerja in prenočevanje.

3.dan: Pitigliano – Saturnia

Zajtrkovanje. Sledi vožnja v Pitigliano. To je osupljivo srednjeveško mesto v Toskani Maremma, ki se dramatično nahaja na vrhu grebena. Etruščanske grobnice, dotočne stene in dolina. Pitigliano je znan tudi pod imenom Piccola Gerusalemme ali Little Jerusalem. Tukaj si bomo privoščili nekaj časa za oglede in kavo. Sledi vožnja do Saturnie ali bolje znanih po naravnih termalnih vrelcih, ki se nahajajo v osrčju toskanske pokrajine Maremma in izvirajo iz globine zemlje in se preko slapu prelivajo v majhne bazenčke. So izredno zdravilni saj vsebujejo ogromno planktona, žvepla in drugih mineralov ( kalcij, magnezij,...). Po sprostitvi v termalnih vrelcih se bomo vrnili nazaj v hotel, kjer nas bo čakala večerja.

4.dan : Siena – Slovenija

Zajtrkovanje. Pred odhodom domov se bomo odpravili v Sieno. To je mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem si bomo ogledali gotske umetniške spomenike; stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo in prizorišče znamenite prireditve »palio«. Siena je domovina dveh velikih svetnikov: sv. Katarine Sienske in sv. Bernardina Sienskega. Ogledali si bomo tudi Palazzo Publico, ki je najlepša stavba gotske arhitekture v Toskani. Možnost okrepitve z tradicionalnimi brusketami in odhod proti domu. Prihod domov v poznih popoldanskih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 307,00 €

Minimalno število oseb: 45

Cena vključuje:

avtobusni prevoz z vsemi cestnina, taksami in stroški, 3 dnevno namestitev v hotelu 4* na bazi polpenziona ( zajtrk in večerja ), zunanje oglede po programu, nezgodno zavarovanje, slovensko vodenje/spremljanje, DDV in stroški organizacije.

Doplačila po želji:

- Enoposteljna soba......................60,00 EUR,

- Riziko odpovedi..........................15,00 EUR

Obvezno doplačilo:

- Turistična taksa..............2,50 EUR na osebo na dan

- Odhodi iz Celja...........15,00 EUR (odhod zagotovljen pri min. 20 prijavljenih)

Termini: 19.08.2022

Opombe:

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 45 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.

Rezervacija

Dodatne informacije

*Opomba k ceni

Cena aranžmaja je odvisna od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

  • med 35 in 44 potnikov: 25 €
  • med 25 in 34 potnikov: 55 €

 

Možnost prijave do 10.8.2022 oz do zapolnitve mest.

Galerija slikže od
307,00 €

  • prelepi toskanski grički posejani s visokimi cipresami
  • najlepša mesta Toskane
  • najlepše slovo od poletja

Povezane ponudbe

(11 dni)

KRIŽARJENEJE PO VEČNEM NILU

Vrhunsko in ugodno potovanje z egiptologom in vodnikom Khaledom Eissa

1150.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.