ZAHODNA TURČIJA

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: let v Istanbul

Let iz Ljubljane proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.


2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola

Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.


3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju (fakultativno) – Bursa

Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Večerja in nočitev na območju Burse.


4. dan: Pergamon – Kusadasi

Zajtrk. Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Večerja in nočitev na območju Kusadasija.


5. dan: Efez – Pamukkale

Zajtrk. Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Večerja in nočitev na območju Pamukkal.


6. dan: Hierapolis – Antalya

Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.


7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran.


8. dan: odhod domov

Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let proti Ljubljani.

Pomembno opozorilo:

Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od vstopa v Turčijo.

Trenutni pogoji za vstop v Turčijo: negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur, potrdilo o drugem cepljenju, ki je starejše od 14 dni, potrdilo o prebolelosti COVID 19, ki ni starejše od 6 mesecev, za potnike, ki so dopolnili 12. leto starosti.

Več informacij in aktualne informacije najdete na:

https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Pred vstopom v Turčijo se je potrebno registrirati na: https://register.health.gov.tr

Pred povratkom je potrebna registracija na: https://app.euplf.eu/#/

Informacije in pogoje za povratek v Slovenijo najdete na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


Informacije o ponudbi

Cena: 619,00 €

: 519,00 €

Cena vključuje:

letalski prevoz Ljubljana- Istanbul in Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski prevoznik

7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi

7 x polpenzion (zajtrk in večerja)

ogledi  po programu

prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom

slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)

organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Doplačila po želji:

fakultativnih izletov in storitev

dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu

stroškov osebne porabe

pijače ob obrokih

zdravstvenega zavarovanja

testov in potrdil testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)

napitnin za lokalne vodnike in šoferje

Doplačila po želji ob prijavi:

parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana – 8 dni – 35,-EUR na vozilo 

Obvezno doplačilo:

doplačilo za uporabo enoposteljne sobe (če oseba potuje sama) 160,-EUR

Doplačila po želji na destinaciji:

vožnja z ladjo po Bosporju (odvisno od vremenskih pogojev) cca 30 EUR na osebo • palača Topkapi 25 EUR na osebo • Istanbul by Night cca 20 EUR na osebo • sema (ples dervišev) cca 20 EUR na osebo • polet z balonom v Pamukkalah (starostna omenitev) cca 100 EUR na osebo (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev). Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Termini: 11.11.2021

Opombe:

Potniki med letom z letalom nimajo spremstva

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.

Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.

Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

 

Rezervacija

Dodatne informacije

     
     
     

Galerija slikže od
519,00 €

 mojstrovina bizantinske umetnosti

 orientalski utrip

 obisk bazarja

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.