Vzhodni trikotnik ZDA in Kanada

1. dan: LJUBLJANA - EVROPA - NEW YORK

Odhod z letališča JP Ljubljana ali enega od bližnjih letališč od koder bomo poleteli v New York. Vožnja do hotela in namestitev. Po krajšem počitku sprehod do osrčja mesta in sicer do Rocefellerjevega centra ter na znamenit Times Square. Po želji si bomo živahno nočno dogajanje ogledali že prvi večer z razgledne ploščadi z Top of the Rock ali Empire State Buildinga, od koder je v lepem vremenu prekrasen pogled na osvetljene nebotičnike in avenije.

2. dan: NEW YORK MED NEBOTIČNIKI

Po zajtrku se lahko odločite za poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti mesta, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Na vožnji bomo videli palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art - decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockeffelerjevem centru, Radio City... Vožnja mimo Kitajske četrti, v umetniški Soho, Tribeco in Greenwich Villegea. Zaključili bomo z ogledom točke,, Ground Zero‘‘, Brooklynskega mostu in Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. V popoldanskih urah predlagamo izlet z ladjico na otoka Ellis in Liberty, kjer si lahko ogledamo Kip Svobode. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: NEW YORK RAZKOŠJE UMETNOSTI

Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa, prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej s planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov, ali muzej Guggenheim, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Sprehodimo se tudi po znamenitimi Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi potekajo številni koncerti in predstave. Pozno popoldne bo čas za pravi ameriški hamburger ali cheese cake. Zvečer priporočamo katero izmed številnih predstav na Broadwayu. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: NEW YORK - NIAGARSKI SLAPOVI

Zjutraj začetek avtobusnega potovanja skozi zvezno državo New York, čez zanimivo podeželje, preko pogorja Catskill in področja imenovanega Finger Lakes, ki slovi po proizvodnji vina rizling in naravni lepoti pokrajine. V poznih popoldanskih urah prihod na Niagarske slapove. Niagarski slapovi so skupina velikih slapov na reki Niagari, ki razmejujejo ZDA in Kanado in vsako leto privabijo milijone turistov. Poleg turistov in mladoporočencev je Niagara privabljala tudi mladoporočence, slovi pa po tem, da je bila tam zgrajen prva elektrarna na izmenični tok. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan: NIAGARSKI SLAPOVI - TORONTO - NIAGARSKI SLAPOVI

Zjutraj obisk največjega kanadskega mesta - Toronta. V nasprotju s starejšimi kanadskimi mesti nas Toronto preseneti z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki. Ogled mesta vključno z edinstveno Skydome, parlamentarnimi poslopji, mestno hišo in finančnim predelom. Popoldne povratek na Niagarske slapove in ogled svetovnega čuda. Proti doplačilu možnost vožnje z ladjo Maid of the Mist pod slapove. V primeru, da ladja spomladi in jeseni ne vozi, je ogled slapov le iz parka nad slapovi. Povratek v hotel in nočitev.

6. dan: NIAGARSKI SLAPOVI - PHILADELPHIA

Odhod z Niagarskih slapov in avtobusna vožnja preko Pennsylvanie v Philadelphio. Na poti postanek v "Amish County", kjer v večini nemški priseljenci še vedno živijo tako kot so živeli v 17. stol. Nastanitev in prenočevanje v hotelu v Philadelphii. Philadelphia je mesto, kjer je bila podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti 4. 7. 1776, za Američane je to zvezni praznik v spomin na ta dogodek. Ogled hiše neodvisnosti - Independence Hall, mestne hiše,... V primeru poznega prihoda, sledi ogled Philadelphie naslednji dan.

7. dan: PHILADELPHIA - WASHINGTON DC PRESTOLNICA ZDA

Zjutraj nadaljevanje potovanja v Washington DC in avtobusni ogled mestnih znamenitosti: Bela hiša, Washington Monument, Capitol, Jefferson Memorial, reka Potomac, Lincoln Memorial, pokopališče Arlington,... Sledila bo nastanitev v hotelu.

8. dan: WASHINGTON DC - EVROPA

Ta dan bo namenjen prostemu času v ameriškem glavnem mestu ali pa ogledu nekaterih muzejev. Priporočamo ogled letalskega in vesoljskega muzeja Smithsonian Air and Space Museum, v katerem je največja zbirka letal in vesoljskih plovil na svetu. V popoldanskih urah prevoz na letališče in polet v Evropo.

9. dan: EVROPA - LJUBLJANA

Po pristanku na enem od evropskih letališču nadaljevanje poti v Ljubljano/bližnje letališče.

Informacije o ponudbi

Cena: 1.790,00 €

Minimalno število oseb: 30

Cena vključuje:

Letalski prevoz,vse prevoze po ZDA s turističnimi avtobusi oz. v najetih mini-avtobusih, 7 x nočitev v hotelih 3* ,vse zunanje oglede po programu, slovenskega vodnika - voznika, stroške organizacije in izvedbe programa.

Doplačila po želji ob prijavi:

manj kot 30 prijavljenih oseb 200 €/osebo, manj kot 20 prijavljenih oseb 308 €/osebo, enoposteljna soba  490 €, povratni transfer na letališče Benetke 58€.

Doplačila po želji na destinaciji:

Paket: vsi zajtrki (hotel ali bližnja restavracija) , 3 x večerje, Amish Vllage, One World Observatory: 170.Eur,
Maid of the Mist: 10 USD, Amish Village: 10 USD, Metro karte NYC cca. 15 USD, Empire State Building, Top of the Rock, One World Observatory : od 30-40 USD, Ladjica na Ellis Island + Liberty Island: cca 20. USD

Termini: 21.02.2018, 27.04.2018

Opombe:

OPOMBA: Program se lahko izvede v obratnem zaporedju. 
 

POMEMBNO:

Vsi gostje, ki potujejo v ZDA so do sedaj potrebovali za vstop samo ESTO, izpolnjeno preko spletne strani. V primeru, da imate potnike, ki potujejo v ZDA in so obiskali katero izmed naštetih držav(Irak, Sirija, Iran, Sudan, Libija, Somalija in Jemen) po 1.3.2011, se morajo osebno zglasiti na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani in zaprositi za vizo. Samo z ESTO vstop v

ZDA ne bo več možen, če so bili v kateri izmed naštetih držav. 

1. Slovenski državljani za vstop v ZDA potrebujemo vstopni dokument ESTA. Za izpolnitev dokumenta potrebujemo kopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po prihodu iz ZDA.
2. Cena potovanja je izračunana na navedeno število udeležencev pri udeležbi 12 potnikov na miniavtobusu, kjer je vodnik tudi voznik.
3. Cena potovanja je izračunana na dan 17.1. 2017 
4. Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhodom. 
5. Organizator potovanja je Turistična agencija PALMA; 
6. Potovanje je veljavno skladno s splošnimi pogoji TA PALMA in so sestavni del ponudbe.

Po želji vam potovanje pripravimo tudi čisto po vaši meri z vašim datumom odhoda, željenim številom potnikov in storitvami ter ogledi po vaših željah. Veseli bomo vašega povpraševanja na naslednjih kontaktih: info@kareta.si

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
1.790,00 €

vožnja skozi ameriško notranjost od New Yorka do Niagarskih slapov
 
moderna arhitektura Toronta
 
postanek v deželi tradicionalnih Amišev
 
ogled prestolnice Washington
 
POPUST ZA ZGODNJO PRIJAVO: 60 € na osebo za prijavo do 60 dni pred odhodom

Povezane ponudbe

(14 nočitev)

Magična Gana

U(Gani) kje bom jeseni!!! V Gani, Afriki zeleni!

1550.00
(14 dni)

CAMINO – romanje v Compostelo

Cilj Camina je najti pot do sebe in šele nato do Santiaga de Compostela!

480.00
(14 nočitev)

Punkl na ramo, pa gremo v Gano

Študentska Gana za študente od 18-118 leta starosti!

900.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.