Veselo Na Martinovo Med Prleke

termin: 16.11.2019

 

Klepetavi Prleki, obisk najlepše male kleti v obliki majolke, prikaz izdelave prleške gibanice, čokolada, rulada, salama.. iz bučkinih semen, oljarna, obisk na domačiji in pogostitev, Ljutomersko-Ormoške gorice, sodček mošta za naše goste, Martinova pojedina, župnik, ki rad nazdravlja in krsti, Mirči banda, pozitivni in nasmejani sopotniki.

 

Tam, med vinogradi v prleških goricah zgleda, da bo letos grozdje odlično rodilo, tam so doma klepetavi in dobri ljudje, ki znajo narediti odlične priboljške. In tam je veliko priložnosti za lepe poglede in nepozabno doživetje, ki ga lahko nadgradimo le vi in mi, ki bomo pomagali Martinu iz mošta narediti vino.

Redkokje sta lepota in spokojnost narave tako lepo združeni s prijaznostjo in gostoljubnostjo ljudi, kot je to v Ormoških goricah. Ta razgibana deželica je vtisnila svoj pečat značaju ljudi. Zaljubljeni so v zaobljenost gričev, krasi jih razgiban temperament goriških vrhov, zgovornost in bogat ter šegav besedni zaklad z domačo klepetavostjo, ki je tako podobna klepetavosti klopotcev in škorcev. In v pričakovanju novega vina ter praznika sv. Martina se ji tam še posebej »dogaja«.

Mi smo se odločili, da se pridružimo veselju, praznovanju in razigranosti ter si pripravimo nepozaben dan.

 

Program:

Jutro. Prijazna ekipa in sopotniki pričarajo, na še tako siv dan, sonce v srce. Iz Ljubljane ob 6.45 iz Celja ob 8.00, bomo krenili »židane« volje, mimogrede pobrali potnike tudi v Šempetru in Žalcu, nazadnje v Mariboru.

Po poti bomo tudi kakšno okroglo »razdrli«, prisluhnili godcu s harmoniko in kaj kmalu bomo na razpotju Mure, tam kjer Prekmurci kažejo jezik Prlekom in obratno. Na vratih Prlekije nas bodo sprejeli v najlepši mali vinski kleti v obliki majolke, kjer bomo še pred degustacijo deležni prisrčne dobrodošlice, pogledali si bomo, kako se pripravi prleška gibanica, poizkusili bomo prleški »pisker«, poizkušali bomo tamkajšnja vina. Ustavili se bomo pri oljarju, povabili se bomo na domačijo, kjer nas bodo tudi malce pogostili. Pri Ozmec v Veliki Nedelji pa so pred kratkim spet razširili prostor in ga naredili še bolj prijaznega. Sonja bo spet pripravila Martinovo pojedino, Martin nam bo razkazal svoj mali mizarski muzej, naša ekipa bo poskrbela za glasbo in dobro vzdušje. Imamo torej lepo priložnost, da si pripravimo nepozabno Martinovo soboto..

Veseli bomo, če boste v program »vskočili« s kakšno pesmijo o vinu.. In obiskal nas bo seveda tudi Sv.Martin…Ej, kako bo luštno…

Informacije o ponudbi

Cena: 75,00 €

Cena vključuje:

  • poseben prevoz,
  • obisk vinske kleti,
  • degustacija,
  • prleški pisker in gibanica za malico,
  • obisk oljarne in degustacija,
  • Martinova pojedina,
  • spremstvo muzikantov in naše ekipe,
  • Martinov krst,
  • drobne pozornosti in lepe želje…

Termini: 16.11.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

Odhodi iz Ljubljane, Celja, Šempetra, Žalca, Maribora.

Zemljevid lokaciježe od
75,00 €

Martinova pojedina

ogled vinske kleti 

degustacija

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.