Umbrija in Toskana

Eni izmed najbolj zanimivih in lepih pokrajin Italije. Umbrija, dežela znana kot zeleno in mistično srce Italije. To je dežela legend in svetnikov, dežela tartufa, čokolade in poljubov. Toskana, dežela Chiantija, zelenih gričev z nasadi oljk, kamnitih hiš ter renesančnih mest. Kaj še čakate!? Andiamo!

1. dan: Slovenija – Umbrija (Perugia); nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah ter vožnja po avtocesti mimo mejnega prehoda Fernetiči, Benetk, Bologne in Riminija do gričevnate Umbrije. S spoznavanjem te zanimive pokrajine boste pričeli v popoldanskem času v glavnem in največjem mestu, Perugii, ki se lahko pohvali, da je eno najstarejših italijanskih mest. Perugia, znano univerzitetno mesto, leži na vrhu griča ter nudi mnogo izrednih razglednih točk kar iz samega središča. Ogledali si bomo glavne znamenitosti mesta, ki ga je poleg geografske lege varovalo mogočno etruščansko obzidje, skozi stoletja pa so se ohranile številne kulturnozgodovinske znamenitosti: etruščanski vodnjak in ena izmed najlepših fontan v Italiji - fontana Maggiore, delo Nicole in Giovannija Pisana, katedrala sv. Lovrenca, cerkev sv. Petra in priorjeva palača. Danes je Perugia poznana svetu predvsem po odlični čokoladi oz. čokoladnih poljubčkih (Perugina – Baci), ki si jih bomo privoščili v središču mesta, saj bomo obiskali hišo čokolade. Nastanitev v hotelu ter možnost večerje (doplačilo). Nočitev. 

2. dan: Perugia – Trasimensko jezero – Arezzo

Po zajtrku se bomo odpravili proti zahodni sosedi Umbrije, Toskani. Na poti se bomo ustavili ob Trasimenskem jezeru, četrtem največjem jezeru v Italiji ter občudovali obalo, ki je pravo nasprotje vinorodni gričevnati pokrajini. Tukaj si bomo privoščili ''tapravi'' italijanski espresso. Pot bomo nadaljevali do Arezza, srednjeveškega mesta v Toskani. Mesto leži na strmem pobočju/hribu, dvignjeno nad poplavne ravnice reke Arno. Arezzo je poln naravnih ter kulturnih znamenitosti, kar seveda ne bomo spregledali, ogledali si bomo mestno središče z glavnimi znamenitostmi: Piazza Grande, rimski amfiteater, prenekatere cerkve ter utrdbo. Danes mesto slovi predvsem po dobrih drobnih nakupih, tukaj boste imeli dovolj časa za nakup spominkov za najbližje. Prijetne ozke ulice ponujajo keramiko, čipke in odlično vino. Večerja in nočitev. 

3. dan: Arezzo – Citta di Castello – Sansepolcro – Slovenija

Po okrepčilnem zajtrku se bomo iz Toskane skozi barvito gričevnato pokrajino spet zapeljali v Umbrijo, v mesto Citta di Castello. Ogledali si bomo zgodovinsko mestno jedro, ki je ohranilo podobo iz 16. stoletja, ko sta v mestu delovala Rafael in Vasari. Stolnica je rezultat številnih predelav prvotne zgradbe iz 11. stoletja in kaže predvsem renesančno in baročno podobo. V notranjosti hranijo številne umetnine, med katerimi izstopa slika Spremenjenje na gori, ki jo je ustvaril Rosso Fiorentino (možnost ogleda). Mestna galerija, ki domuje v elegantni renesančni palači Vitelli, hrani dela velikih umetnikov iz Toskane in Umbrije (Rafael, Ghiberti, Signorelli, Vivarini, Ghirlandaio...). Posebej zanimiva je tudi vrtna fasada palače Vitelli. Za konec se bomo ustavili tam, kjer smo pričeli dan – v Toskani. Obiskali bomo šarmantno mestece Sansepolcro. Rojstni kraj slovitega renesančnega slikarja Piera della Francesce se ponaša z odlično ohranjenim mestnim jedrom. Med sakralnimi zgradbami izstopa romansko-gotska stolnica – katedrala, ki jo krasi oltarna slika, ki jo je ustvaril Perugino. Mestni muzej hrani bogato zbirko del Piera della Francesce, med katerimi izstopa slovita freska Vstajenja.

Polni zgodovinskih vtisov in navdahnjeni z naravno ter kulturno dediščino se bomo počasi odpravili proti domu. Prihod domov v poznih večernih oz. zgodnjih jutranjih urah. Ciao bella Italia!

Informacije o ponudbi

Cena: 175,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom, zunanji ogledi in vstopnine po programu, 2x nočitev z zajtrkom, večerja v Arezzu, obisk čokoladnice v Perugii, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 45 €, riziko odpovedi v vrednosti 5% cene aranžmaja, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini Coris.

Doplačila po želji na destinaciji:

večerja v Perugi, kosilo v Arezzu, kosilo v Citta di Castello, pijača pri kosilu/večerji, dodatne vstopnine, taksa v hotelu.

Pošlji povpraševanje

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe od
175,00 €

Umbrija: zeleno srce Italije

Deželi odličnega vina, čokolade, tartufov

Zeleni griči kličejo, da jih odkrijete

Povezane ponudbe

(2 nočitvi)

Pravljična južna Tirolska

Dvodnevno potepanje po avtonomni pokrajini na severu Italije!

148.00
Celodnevni izlet

Gulliverlandia

Adrenalinski park, kjer vsak najde svojo dozo adrenalina!

43,00 € / osebo
(1 nočitev)

Furlanija za užitkarje

Domačnost v Furlaniji Julijski krajini

105.00
Celodnevni izlet

Dnevni Gradaland in Dnevno-Nočni Gardaland

Doza adrenalina ob prelepem Gardskem jezeru!

64,00 € / osebo

Povezane novice

13 jun

Pravljična Tunizija z otokom Djerba

Študijska tura 2017
preberi več

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.