Treking Tenerife in vzpon na Pico del Teide

ZAGOTOVLJEN TERMIN OD 3. - 10. NOVEBRA 2019


Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Milano, Benetke, …). Direktni polet na južno letališče na Tenerifu TFS. Transfer do mesta Puerto de la Cruz, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v centru mesta in bližini črne plaže Jardin. Popoldanski samostojni sprehodi po mestu ali počitek. Večerja. [odvisno od urnika poletov]

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Postanek v gozdu Las Mercedes, ki slovi po edinstveni džungli na otoku. Treking izlet po pogorju Macizo de Anaga. Kopanje na najznamenitejši plaži s saharskim peskom – Playa de las Teresitas. Postanek za fotografiranje arhitekturnega presežka – Auditorio de Tenerife v Santa Cruz de Tenerife. Večerja. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Odhod na čudovit vulkanski plato z mnogimi postanki na t.i. miradorjih (razglediščih), da ujamemo najboljše posnetke. Vzpon po krožni poti na vrh Guajara 2715 m, od koder imamo najvišji ognjenik kot na dlani. Na vrhu je bil nekoč postavljen tudi observatorij. Sledi predstavitev Aloe Vera fabrike in možnost nakupa izdelkov. Večerja. (5-6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja v mesto ponovnega rojstva – Garachico. Nadaljujemo po ovinkasti cesti v Masco, znano kot tenerifski Machu Picchu. Fotostop pri znamenitih orjaških klifih – Los Gigantes in prosti čas za kopanje na t.i. črni plaži. Ogled tisočletnega zmajevega drevesa v Icod de los Vinos in degustacija otoških dobrot npr. bananin liker, kozji sir, mojo, marmelade ipd. Večerja. (dan za počitek; brez planinarjenja)

Peti dan. Lunch-paket namesto zajtrka. Zgodnji vzpon s čelnimi svetilkami na najvišji vrh Kanarskega otočja in Španije – Pico del Teide 3718 m. Opazovanje izjemnega sončnega vzhoda! Sestop po isti poti ali z gondolo Teleferico. Popoldanski sprehod po znamenitih Roques de Garcia. Večerja. (5-7 ur hoje) 

Šesti dan. Zajtrk v hotelu. Treking okrog tenerifskega Matterhorna – Roque Imoque 1107 m po kaktusovi poti. Obisk tenerifskega Miami-ja – Playa de las Americas, kjer bo čas za kopanje, kosilo, pijačo ali sprehode. Večerja. (3 ure hoje)

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Prost dan, ki ga lahko izkoristimo za ogled Loro parka, botaničnega vrta, mesta Puerto de la Cruz ali kopanje na bližnji črni vulkanski plaži Jardin. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Tenerife do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Tenerife – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor prispemo v večernih urah. [odvisno od urnika poletov]

Informacije o ponudbi

Cena: 825,00 €

Cena vključuje:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Bergamo, Benetke, Dunaj…) – Tenerife jug z vključeno do 10 kg (1 kos) oddane prtljage dimenzij 55 cm x 40 cm x 20 cm in ročno prtljago (1 kos) dimenzij 40 cm x 20 cm x 25 cm,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče,
 • Namestitev v Puertu de la Cruzu v hotelu** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (preverjeno dober hotel z apartmajskimi sobami in bogatim ruskim bifejem),
 • Najem potovalnega kombija z gorivom in parkirninami na Tenerifu,
 • Degustacija otoških dobrot,
 • Vzpon na Pico del Teide 3718 m,
 • Obisk Aloe Vera fabrike,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 115 € (sporočit ob prijavi),
 • Dodatna oddana prtljaga do 20 kg (1 kos) v obe smeri znaša 70 € (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina znaša 46 € (sporočit ob prijavi),  Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Transport zložljivih pohodnih palic v obe smeri znaša 10 € (sporočit ob prijavi),
 • Možna doplačila na licu mesta: vstopnina v Loro park 37 €; gondola na El Teide 27 €; prehrana za čez dan; osebna poraba; kaj ni navedeno pod ‘vključeno’ in aktivnosti izven programa.

Termini: 03.11.2019

Opombe:

**Za treking Tenerife je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo.

Rezervacija

Zemljevid lokaciježe od
825,00 €

 • Vzpon na Pico del Teide 3718 m,
 • Degustacija otoških dobrot,
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.