Treking Madeira 2019

ZAGOTOVLJEN TERMIN 12. – 19. oktober 2019

Prvi dan: Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na bližnje letališče Benetke. Polet preko Lisbone na letališče Christiana Ronalda Madeira FNC. Transfer do Funchala, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev. Popoldanski oz. večerni samostojni sprehodi po okolici ali počitek. Nočitev. (odvisno od urnika poletov)

Drugi dan: Zajtrk. Jutranji postanek na razgledišču klifu Cabo Girão, kjer skozi stekleno dno vidimo 580 m globoko na obalo. V naselju Lombada da Ponta do Sol 300 m bomo pričeli našo krožno pot po lavadi Moinho in levadi Nova. Pot nas bo vodila pod slapovi in skozi tunele, zato je svetilka obvezna. Popoldansko kopanje v letovišču Ribeira Brava. Povratek v Funchal. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Odpeljali se bomo v prestolnico otoške kulture Camacha, kjer si bomo ogledali muzej, razstavo in rokodelsko delavnico, saj omenjeno naselje slovi po tradicionalnih obrteh. Tukaj je bila zaigrana tudi prva nogometna tekma na Portugalskem. Po želji še kavica v kavarni s 120-letno tradicijo. Nadaljujemo na skrajni vzhod otoka. Sprehodili se bomo po rtu Ponta de São Lourenço. Popoldansko kopanje na saharski plaži v letovišču Machico. Povratek v Funchal. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo na vrh Pico do Arierio 1818 m, kjer bomo začeli naše celodnevno planinarjenje. Slikovita planinska pot med vulkanskimi vršaci nas bo vodila do najvišjega vrha Madeire Pico Ruivo 1862 m. Po okrepčitvi se bomo spustili na drugo stran.  Za pot bomo potrebovali tudi čelne svetilke. Nadaljujemo v Santano, ki slovi po barvitih slamnatih hiškah. Naslednji postanek bo v naselju Ribeiro Frio, kjer se bomo sprehodili po lavadi do bližnjega razgledišča Balcões. Povratek v Funchal. Nočitev. (6-7 ur hoje)

Peti dan. Zajtrk. Dan za raziskovanje zahodnega dela otoka. Levade na Madeiri danes tvorijo cca 1400 km dolgo mrežo vodnih kanalov in mi se bomo skozi avtohtono rastje Laurissilva tudi sprehodili. Po panoramski poti se bomo spustili v letovišče Porto Muniz na severni obali otoka, kjer bo čas za kopanje v naravnih bazenih iz lave, ogled akvarija, prigrizek, pijačo ali sprehode. Na poti se bomo ustavili tudi v tradicionalnem madeirskem baru, kjer nam bodo postregli z lokalno pijačo ‘poncha’. Povratek v Funchal. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Šesti dan. Zajtrk. S planote Paul de Serra se bomo podali na eno najbolj priljubljenih levad in sicer levada 25 izvirov. Ali jih bomo zares našteli 25? Sledi ogled slapu Risco 100 m. Povratek preko zaselka Rabacal, kjer se bo moč okrepčat. Planinarili bomo tudi skozi daljši tunel, zato bo svetilka zaželena. Ker je Madeira (bila) otok sladkornega trsa ne moremo brez ogleda destilarne ruma, ki ji sledi degustacija. Povratek v Funchal. Nočitev. (5 ur hoje)

Sedmi dan. Zajtrk. Prost dan za ogled prestolnice Funchal ali izlet na bližnji otok Porto Santo. V Funchalu lahko obiščemo živahno tržnico Mercado dos Lavradores; katedralo; botanični vrt; staro mestno jedro; spomenik, muzej in hotel CR7 nogometaša Cristiana Ronalda; muzej Madeira Story; muzej elektrike; z gondolo se povzpnemo na Monte, kjer se lahko podamo na adrenalinsko vožnjo z lesenimi sanmi in še mnogo več. Še zadnji nakupi in skok v morje. Nočitev.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Madeiro do letališča Madeira FNC. Polet preko Lisbone na bližnje letališče Benetke. Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah (odvisno od urnika poletov).

Informacije o ponudbi

Cena: 999,00 €

Cena vključuje:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče Benekte VCE – Madeira (FNC) z vključenih 23 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Slovenija (MB, CE, LJ) – bližnje letališče,
 • Namestitev na Madeiri v strogem centru Funchala v penzionu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom,
 • Organiziran prevoz na Madeiri – vključno z vsemi izleti,
 • Vstopnina na razgledišče klif Cabo Girão,
 • Vstopnina v etnografski muzej Camacha,
 • Degustacija tradicionalne pijače Poncha,
 • Ogled destilarne ruma in degustacija,
 • Lokalni vodnik za planinske izlete,
 • Priprava, organizacija in izvedba potovanja ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 120 € (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46 € (za ceno aranžmaja do 1000 €) oz. 69 € (za ceno aranžmaja do 1500 €) -sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini 15 € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Plačila po želji na licu mesta: izlet na otok Porto Santo 47 €/ osebo; povratna vozovnica za gondolo na Monte 16 €/ osebo; druge vstopnine, dodatna prehrana, flaširana voda, osebna poraba, aktivnosti izven programa in vse kar ni navedeno pod ”vključeno”.

Termini: 12.10.2019

Opombe:

*Za treking po Madeiri je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

Rezervacija

Zemljevid lokaciježe od
999,00 €

 • Degustacija tradicionalne pijače Poncha,
 • Ogled destilarne ruma in degustacija,

Povezane ponudbe

(8 dni)

Treking Tenerife in vzpon na Pico del Teide

Osvoite 3718 m goro - Pico del Teide.

825.00
(3 dnevi)

Kraški kolesarski vikend paket

Z različnimi kolesarskimi izleti raziščite okolico Krasa

155.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.