Toskana malo drugače

V sodelovanju z TA rudi Turs.

Termin potovanja: 15. – 18.3.2024

Pridružite se nam na izletu v Toskano, ki je namenjen vsem, ki iščete nekaj drugačnega od običajnih turističnih doživetij. Če ste radovedni, ljubitelji zgodovine in avanturističnega duha, boste na tem izletu zagotovo uživali.

Skupaj bomo raziskovali skrite kotičke te čudovite pokrajine in se prepustili edinstvenim doživetjem, ki jih ponuja Toskana.

Zakaj ravno v marcu v Toskano:

 1. Marec je čas, ko se narava v Toskani prebuja iz zimskega spanja. 

 2. Bolj mirno in neovirano bomo lahko raziskovali znamenitosti, mesteca in skrite kotičke Toskane.

 3. V primerjavi s poletnimi meseci so cene namestitev, hrane in drugih storitev v marcu običajno bolj ugodne, kar vam omogoča, da prihranite denar in si hkrati privoščite nepozabno izkušnjo v Toskani.

Zakaj je izlet ” Toskana malo drugače ” drugačna?

Nastanjeni boste  v nekdanjem samostanu iz 14. stoletja, ki je bil obnovljen v prefinjen luksuzen hotel.

Zaradi svoje zgodovinske vrednosti, umirjenega okolja in vrhunskega udobja, je naša nastanitev popolno zatočišče za vse, ki si želijo doživeti pristno toskansko izkušnjo.

Pridružite se nam in doživite čarobnost Toskane v času, ko se prebuja v pomladno življenje.
 

Dan 1: Litija - Lj - San Gimignano - Siena

Odhod iz Litije in Ljubljane v jutranjih urah. Vožnja z vmesnimi postanki do slikovitega srednjeveškega mesteca San Gimignano, ki ga zaradi številnih srednjeveških stolpov imenujejo tudi »srednjeveški Manhattan«. Sprehod po ozkih mestnih ulicah z bogato ponudbo domačih, toskanskih specialitet in prosti čas za individualne oglede. Sledila bo vožnja proti Sieni in namestitev v hotelu v njeni okolici. Večerja in nočitev.

 

Dan 2: Siena – Val di Orcia – Pienza – Montepulciano – Castiglione del Lago – Siena

Po zajtrku se bomo zapeljali po dolini Val d’Orcia na jugu Toskane, ki jo morajo obiskati vsi pravi ljubitelji Italije. Po čudoviti pokrajini, ki je navdihnila številne umetnike, bomo nadaljevali do Pienze. Idealno renesančno mesto papeža Pija II. iz rodbine Piccolominijev je del Unescove svetovne kulturne dediščine. Slovi po odličnem siru pekorino, ki ga boste lahko pokusili v eni izmed lokalnih trgovinic ob impresivnem glavnem trgu s palačo in katedralo. Sledila bo vožnja do Montepulciana, utrjenega srednjeveškega mesteca na hribu. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro do Velikega trga, kjer bomo lahko občudovali katedralo Marijinega vnebovzetja, mestno hišo in palačo Nobili – Tarugi … Po ogledu mesta in prostem času za kosilo v eni izmed lokalnih gostilnic z okusno kulinarično ponudbo se bomo ustavili še v kraju Castiglione del Lago ob Trasimenskem jezeru. Vožnja do hotela in večerja. Nočitev.

 

Dan 3: Siena – Pitigliano – Sorano – Siena

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v Pitigliano, osupljivo srednjeveško mestece v toskanski pokrajini Maremma, ki leži na strateškem mestu na pomolu iz tufa. V mestu si boste lahko ogledali etruščanske vklesane umetne tvorbe, katerih namen še vedno ni v celoti pojasnjen, srednjeveške in renesančne stavbe, sinagogo in akvadukt. Kraj je znan tudi pod imenom Piccola Gerusalemme ali Mali Jeruzalem. Po ogledu bo prosti čas za individualne oglede. Sledila bo vožnja do mesteca Sorano, kjer se bomo sprehodili po mestnem središču in imeli še nekaj časa za kavo. Vožnja do hotela. Prosto. Večerja in nočitev.

 

Dan 4: Siena – Slovenija

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do Siene, mesta, ki je ohranilo srednjeveško podobo. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti: stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo, ki je prizorišče znamenite prireditve »palio«, mestno hišo, ki je po mnenju nekaterih najlepša gotska stavba v Toskani, in mestni zvonik Torre del Mangia. V Sieni sta živela in delovala sv. Katarina Sienska in sv. Bernardin Sienski. Po ogledih bo še nekaj prostega časa za tradicionalne bruskete ali sienski panforte. Potem pa se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli predvidoma v večernem času.

 
 

Informacije o ponudbi

Cena: 369,00 €

Minimalno število oseb: 45

Cena vključuje:

 • Avtobusni prevoz z vsemi stroški cestnin, parkirnin in taks
 • 3 x nočitev z polpenzionom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*
 • Zunanji ogledi po programu brez vstopnin
 • Turistično vodenje / spremljanje
 • DDV in stroški organizacije

Doplačila po želji:


 • Enoposteljna soba (35€ / osebo/noč)
 • Riziko odpovedi (19€ / osebo)
 • Coris zavarovanje - osnovno kritje ( 9,90€ / osebo )

Obvezno doplačilo:

 • Turistična taksa 2€/osebo/dan

Opombe:

Dobro je vedeti

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 45 oseb. V primeru manjšega števila potnikov (39-35) se poveča za 30€/osebo.

Vsem, ki se odločite prijaviti do 15. februarja 2024, zagotavljamo rezervacijo mesta na našem izletu v Toskano. V primeru, da se prijavite po tem roku, pa bo razpoložljivost mest odvisna od razpoložljivosti namestitev. 

Splošna pravila in pogoji so sestavni del programa.

Program potovanja je časovno okviren.

Pridružujemo si pravico spremeniti oz prestaviti dneni program zaradi vremenskih razmer.

V primeru, da se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom.

Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

 

Rezervacija

Dodatne informacije

Termin potovanja

15. – 18.3.2024

 
 

Odhodno mesto:

 • Litija in Ljubljana
 • Celje ( odhod bo organiziran ob prijavi najmanj 10 potnikov ) !!!

Galerija slikže od
369,00 €

Povezane ponudbe

(4 dnevi)

Romanje v Assisi

duhovno vodstvo: Aco Jerant ; termin: 18.-21.4.

323.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.