Švica

odhodi: 30.3., 20.4., 27.4., 

 

1. DAN: SLOVENIJA - LUGANO - INTERLAKEN

Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Italijo do Lugana ali švicarskega Monte Carla ter ogled mestnega središča. Po želji in ob doplačilu obisk Švice v malem, za sladko okrepčilo bodo poskrbeli v Muzeju čokolade. Nadaljevanje preko znamenitega gorskega prelaza St. Gottard (v primeru ugodnih vremenskih razmer) do Interlakna, za mnoge cilj in izhodišče vseh počitniških poti v Švici. Sprehod po ljubkem mestnem središču. Večerja in nočitev.

 

2. DAN: JUNGFRAUJOCH - LUZERN

V primeru lepega vremena predlagamo vzpon v čudoviti svet Alp, na Jungfraujoch z gorsko železnico. Z njo se pripeljemo pod trojico vrhov, štiritisočakov, Mönch, Eiger in Jungfrau, pod katerimi se razteza najdaljši ledenik Evrope, Aletsch Glacier z dolžino dobrih 23 km, ki je del svetovne dediščine UNESCA. Za vse, ki se ne bodo odločili za vzpon, predlagamo individualne sprehode ob jezeru. V mestu Interlaken se nahaja tudi tematski park, kjer lahko obiskovalci odkrivajo nerešene uganke sveta. Pozno popoldan vožnja do Luzerna, ki je za mnoge najlepše švicarsko mesto in leži na zahodni obali Luzernskega jezera. Krajši sprehod po mestu, ki vabi številke obiskovalce. Nastanitev na poti do Zuricha.

 

3. DAN: ZÜRICH - RENSKI SLAPOVI - MAINAU

Ogled največjega in najživahnejšega švicarskega mesta: ožje mestno središče s stolno cerkvijo, cerkvijo sv. Petra, mestno hišo in sprehod po Bahnhofstrasse. Po ogledu vožnja proti severu, do slovitih in mogočnih Renskih slapov. Nadaljevanje vožnje do ljubkega mesteca Stein am Rhein in krajši sprehod skozi mestece. Za konec se bomo odpravili na ogled razkošja na otočku Mainau. Nadaljevanje vožnje ob Bodenskem jezeru proti Avstriji. Nastanitev v hotelu v okolici Feldkircha.

 

4. DAN: LIECHTENSTEIN - VIA MALA - ST. MORITZ

Vožnja do najmanjše in najbogatejše nemško govoreče države na svetu, kneževine Liechtenstein, ki meri le 160 km in leži med zasneženimi alpskimi vrhovi. Ogled njenega glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje v sotesko Via Mala s postankom za krajši ogled. Potovanje preko 2284 m visokega Julierpassa nas bo pripeljalo do slovitega St. Moritza, od koder se razkriva veličasten pogled na čudovito gorsko pokrajino. Mesto ima čudovito lego ob jezeru St. Moritz, zato sprehoda po mestu mimo Merana in Bolzana ter Benetk proti Sloveniji.

Informacije o ponudbi

Cena: 349,00 €

Cena vključuje:

avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih ali penzionih 3*, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila po želji:

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba, 80 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vzpon na Jungfraujoch znaša pribl. 152 CHF na osebo, Čokoladnica Alpenrose 2 CHF na osebo, Renski slapovi 3 CHF, botanični park Mainau 16,50€ po osebi (cene vstopnin so informativne).

Termini: 30.03.2019, 20.04.2019, 27.04.2019

Opombe:

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

Pošlji povpraševanje

Galerija slikPošlji povpraševanje

vožnja z gorsko železnico na "Vrh Evrope"

 

 skrivnostna soteska Via Mala

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.