Srečanje zeliščarjev

Srečanje zeliščarjev na Dugem otoku od 18.5. - 25.5.2019

 

Z vami bo že prekaljena ekipa: Cvetka Mastnak Čulk, nekdanja vodja vrta zdravilnih rastlin na inštitutu v Žalcu, sedaj vodi študijsko skupino »zelišča, narava, zdravje«, Mateja in Janko kot organizatorja, Iztok in Luca, ki vodita avtobusa, Irena, urednica TV oddaje »Na vrtu«. Na Dugem otoku pa nas čaka družina Gačina z direktorjem Lovrom (in sinčkom Luko) ter lokalni vodiči.

Po otoku potekajo »steze zdravilnih in aromatičnih rastlin«.

Bivali bomo v hotelu Luka, ki leži čisto ob morju. Imeli bomo polni penzion (mesni, ribji ali vegetarijanski meni). Večkrat bomo kosili kar v naravi, en dopoldan pa bomo preživeli v »maslinjaku«, kar bo posebno doživetje.

Ves teden se bomo potepali po Dugem otoku, spoznavali in nabirali zdravilne rastline; ob tem pa spoznavali tudi naravne in kulturne znamenitosti tega čudovitega otoka. Zapele nam bodo tudi dalmatinske klape. Zamudili pa ne bomo niti sejma otoških proizvodov. 

Vsako jutro bo imela Mateja aktivnosti za dušo in telo, po zajtrku bomo spoznavali in nabirali zdravilne rastline. Pred večerjo bo imela Cvetka predavanje, (čez dan bo čas tudi za individualne razgovore z njo), poglobljena predavanja pa bodo po večerji v posebni sobi.  V usposabljanje se bo vključila tudi ekipa oddaje »Na vrtu«. Teme predavanj bodo celovit pristop k ohranjanju in iskanju zdravja s pomočjo narave. Po večerji bo veselo druženje.

Konec maja je morje že kar toplo in dosti časa bo tudi za sončenje, za bolj korajžne pa tudi za kopanje. Organiziran bo izlet na Kornate ter otoka Ravo in Iž.

Tudi letos bomo skupaj nabrali in pripravili posebno čajno mešanico, ki jo bo vsak udeleženec odnesel domov. Naučili se bomo izdelovati tudi zeliščna mazila.

Informacije o ponudbi

Cena: 295,00 €

Cena vključuje:

7 polnih penzionov v HOTELU LUKA***, turistična taksa; organizacija in izvedba programa

Doplačila po želji:

izlet na Kornate ter na Ravo in Iž, riziko odpovedi 10 €/osebo

Obvezno doplačilo:

Avtobusni prevoz iz Slovenije in po/na otoku: 70 € / oseba, prijavnina 5 €

Termini: 18.05.2019

Pošlji povpraševanje

Dodatne informacije

Namestitev

Cene - 7 dni v EUR

V tro-posteljni sobi

280

V tro posteljni sobi z balkonom

305

V dvo-posteljni sobi

295

V dvo-posteljni sobi z balkonom

325

V eno-posteljni sobi

405

V eno-posteljni sobi z balkonom

435že od
295,00 €

spoznavanje in nabiranje zdravilnih rastlin

polni penzion

dalmatinske klape

sejm otoških proizvodov

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.