Splavarjenje po reki Dravi

TRADICIONALNO DOŽIVETJE

 

Ob spremljavi stare flosarske harmonike skupaj zapojemo kakšno ljudsko, ogledate si mojstra pri tesanju lesa in nepozabno doživetje na reki Dravi se prične. Prijazne flosarske frajle vas, kot je bilo včasih v navadi, pogostimo s koroškim rženim kruhom in soljo ter domačim žganjem, s splavarskim humoristom boste pa na zabaven način izvedeli, kako so splavarili nekoč, prav tako pa vam bo zaupal marsikatero o zanimivih razvadah flosarjev. Čas napoči za flosarski krst, pri katerem flosarji v svoj ceh sprejmemo novopečenega flosarja. Le-ta mora dokazati, da je dovolj zrel in nabrit, da postane pravi flosar. Flosarski župnik ga očisti vseh grehov in ga sprejme v flosarski ceh. Po krstu sledi zabava s flosarskimi frajlami in muzikanti. V objemu narave, s plovbo po najlepšem delu reke, vam zagotavljamo nepozabno doživetje.

Plovba je mirna in primerna za vse generacije. Sprejemajo: zaključene skupine, možne so tudi individualne prijave. Splavarska vožnja s programom traja 2 uri. Splavarska sezona traja od aprila do konca oktobra.

 

KULINARIČNO DOŽIVETJE

 

To je posebna koroška večerja na splavu ob soju bakel. Medtem ko flosarji skrbijo za varno, prijetno in mirno plovbo, gostje uživajo v idiličnem okolju na reki ob kulinaričnih dobrotah in prijetni glasbi koroških avtorjev. Skozi pripoved spoznajo, kako so splavarili nekoč in kakšno je bilo življenje splavarjev. Ob tem uživajo v koroški pojedini, ki je sestavljena iz koroških flik z zeljem in svinjsko ribico, neklč z orehi ter puranjih trakcev s siri treh dolin in ajdove kaše s praženimi jurčki in prekajenim mesom.

Sprejemajo: zaključene skupine, možne individualne prijave. Splavarska vožnja s programom traja 2 uri.


ZA OTROKE


Po skrbno pripravljenih flosarskih navodilih oblikujemo skupine in določimo glavnega flosarja. Skozi razne spretnostne in zabavne preizkušnje bomo preverili, kako spretni in »brihtni« so mladi flosarji.

Vožnja s splavom in pravljica o Dravi

Po preizkusu spretnosti se odpravite na splavarsko rajžo. Z zanimivo in poučno zgodbico o življenju v Dravski dolini nekoč spoznate zgodovino splavarske dejavnosti na reki Dravi. Ob prijetni vožnji s splavom se preizkusite v veslanju in spoznate pristno koroško narečje in nekaj biserov iz zakladnice flosarskega žargona.

Zelenec postane flosar

Otroci so prestali vse flosarske preizkušnje in čas je, da »zelence« krstimo in sprejmemo v flosarski ceh. Pred tem pa morate še enkrat dokazati, da ste zreli in dovolj »brihtni« za naziv in splavarsko titulo.

Program je prilagojen starostni skupini 7–14 let. Gre za poučno splavarsko doživetje z igro in zabavo. Program se odvija v splavarskem pristanu in na splavarski vožnji. Program traja 60 minut.

 

SPUST S HLODOVCEM

 

Gre za unikatno doživetje, ki povezuje splavarjenje kot kulturno in tehnično dediščino naših krajev in nudi oddih v neokrnjeni naravi z vtisom intime v enem doživetju.

Vključuje vodeno splavarsko vožnjo, ki poteka vzdolž toka reke Drave in nato nazaj proti toku na vstopno mesto. Osnovni 1,5 urni program je možno podaljšati tudi do 4 ure in vključiti opcijo personaliziranega doživetja.

Splavarjenje lahko nadgradite:

 • Večerja ob sončnem zahodu

Mizica pogrne se je kulinarična zgodba, ki smo jo iz Koroške hiše prenesli v idilični ambient reke Drave. Za vas so izbrali regionalne in hišne dobrote, ki so jih kuhale že naše babice. Recepti so skrbno izbrani, enako tudi surovine, ki so večinoma pridelane v domačem okolju in na eko kmetijah.

 • Piknik na splavu

Piknik izvedete v lastni režiji med vožnjo na Hlodovcu. Zraven prejmete vse pripomočkeza peko na žaru.. Hrano za peko, pribor in krožnike si naročnik nabavi sam. V kolikor nabavo hrane in ostalega nabavi izvajalec, doplačilo po dogovoru.

 • Košarica koroških dobrot

Med vožnjo se lahko okrepčate z domačim narezkom lokalnega pridelovalca Košarica vsebuje različne mesne izdelke, več vrst namazov in domač kruh iz krušne peči.

Hlodovc sprejme do 12 oseb. Termini so ob 16.00 ali 18.00 uri (dan po dogovoru).


TEAM BUILDING


IZOBRAŽEVALNI TEAM BUILDING PROGRAM

Namenjen je zaključenim skupinam, ki želijo doživeti nepozaben dan s svojo ekipo. Programi temeljijo na izkustvenem učenju za področja krepitve teamov, razvoja osebnih veščin in motivacije. Program se izvaja v splavarskem pristanu in na vožnji s splavom. Udeležencem splavarji razdelimo vloge, oblečete se v splavarsko preobleko in prejmete navodila. Med plovbo se odvija program, kjer vsi udeleženci aktivno sodelujete.

Po celotni izvedbi sledi evalvacija celotnega dogajanja. Programi so strokovno pripravljeni in vodeni iz strani izkušenega mentorja za področje osebnostnega razvoja in razvoja teamov. Program izvaja Matjaž Ahac univ. dipl.soc., specialist za razvoj veščin vodenja delavnic, treningov in coaching.

Maksimalno število udeležencev: 20. Program traja 5–6 ur.

Program vključuje:

 • sprejem splavarjev v splavarskem pristanu, predstavitev splavarske dejavnosti

 • splavarsko vožnjo

 • izvedbo izkustvene delavnice po programu

 • splavarsko malico in brezalkoholno pijačo

 • evalvacijo celotnega dogajanja

ŠPORTNO REKREACIJSKI TEAM BUILDING PROGRAM

Namenjen je zaključenim skupinam, ki želijo doživeti zabaven in športno rekreacijski dan. V splavarskem pristanu se udeleženci opremijo (splavarske preobleke) in se podajo na veliko splavarsko preizkušnjo. Dogajanje se prepleta s splavarskimi igrami in splavarskim doživetjem na splavu. Program traja predvideno 5 ur.

Program vključuje:

 • sprejem splavarjev v splavarskem pristanu, predstavitev splavarske dejavnosti in prikaz tesanja lesa

 • splavarsko vožnjo z animacijskim programom, splavarskim krstom in splavarskim kosilom na žlico (2h)

 • izvedbo zabavnih splavarskih iger (tesanje lesa, sestavljanje splava, spretnost s hoduljami, vlečenje vrvi)

 • podelitev flosarskih “spričeval”


Informacije o ponudbi

Cena: 24,90 €

Dodatne informacije

TRADICIONALNO DOŽIVETJE

Od 40 oseb do 110 oseb............................................................................... 24,90 €

Od 30 oseb do 39 oseb................................................................................. 26,90 €

Od 20 oseb do 29 oseb ................................................................................ 29,90 €

Individualne prijave ...................................................................................... 30,90 €

 

KULINARIČNO DOŽIVETJE

Od 40 oseb do 65 oseb................................................................................ 24,90 €

Od 30 oseb do 39 oseb ................................................................................ 26,90 €

Od 1 oseb do 29 oseb .................................................................................. 29,90 €

Splavarska večerja....................................................................................... 15,00 €

ZA OTROKE

SPUST S HLODOVCEM

TEAM BUILDING

Cena po dogovoru.

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
24,90 €

Koroška kulinarika

Vožnja po reki Dravi

Sproščena in zabavna družba

Team building programi

Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Koroško doživetje

Iz mesta v dvorec, iz dvorca na kmetijo, ...

32,00 € / osebo
Celodnevni izlet

Podzemlje Pece

Raziščite podzemlje z vlakom, kolesi ali kajakom

12,00 € / osebo
(3 nočitve)

Grta pa dovta - okovo in okovo

Tridnevni izlet na Koroškem - doživite najboljše kolesarske ture na Koroškem!

125.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.