Sončna Španija

SONČNA ŠPANIJA Z COSTA FORTUNA, 25.10. - 1.11.2019

GENOVA - MAUSEILLE - BARCELONA - VALENCIJA - CIVITAVECCHIA - LA SPEZIA - GENOVA


COSTA FORTUNA  je zelo elegantna in udobna ladja, navdihnjena z imeni slavnih ladij preteklosti kot so: Rex, Vulcania, Conte di Savoia, Raffaello...  Dolga je 272 metrov, široka 36 metrov. Ladja ima 1358 kabin, 4 restavracije, 11 barov, 4 bazene, 6 jacuzzijev, multi športno igrišče, trim stezo, fitnes center,  gledališče, nakupovalno središče, kapelico, diskoteko … Vse kabine so opremljene s kopalnico (prha/wc), telefonom, tv, sefom, minibarom in klimo.

 

MARSEILLES

Najstarejše francosko pristanišče so ustanovili grški mornarji v 6. stoletju pr. n. št. Bil je tekmec Kartagini in zaveznik Rima. O izjemno bogati zgodovini  priča njegova mogočna arhitektura, med katero izstopa katedrala, bazilika Notre Dame de la Garde, mestne utrdbe, skrivnostni otok D'If, kjer je bil zaprt junak Monte Cristo… Možnost ogleda prestolnice Provanse,  mesta Aix en Provence.

 

BARCELONA

Glavno mesto Katalonije na vzhodni obali Španije obiskovalcem ponuja bogato kombinacijo kulture, umetnosti in zgodovine. Je mesto nasprotij, kjer se gotska arhitektura zanimivo prepleta z najmodernejšimi stavbami. Prevzela vas bo Sagrada Familija, cerkev, ki jo gradijo že desetletja in še ni dokončana in velja za eno največjih Gaudijevih mojstrovin, Porto Olimpico, slavna Rambla, ki predstavlja živahno mestno promenadno ulico na kateri se zbirajo številni ulični umetniki, kjer se nahajajo številne znamenitosti, tržnica, Katalonski trg ...

 

VALENCIA

Valencija je tretje največje špansko mesto s pomembnim pristaniščem  in glavno mesto avtonomne pokrajine Valencija.  Je eno izmed največjih in najbolj živahnih sredozemskih mest, znano po številnih vrtovih, po katerih je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Posebni pečat je mestu pustil  najbolj poznanih španski arhitekt Santiago de Calatrava z oblikovanjem operne in koncertne dvorane, akvarija, mostov …

 

CIVITAVECCHIA - RIM

Edinstvena priložnost za obisk večnega Rima, Lacija in njegovih skritih kotičkov. Navdušeni bomo stopili po poti mučencev in prvih kristjanov, si ogledali mogočne rimske bazilike, trge, fontane in navdušeni vrgli novčič v fontano di Trevi z željo, da se tja še vrnemo…

 

LA SPEZIA

Pokrajina La Spezia je ena od štirih pokrajin, ki sestavljajo italijansko deželo Ligurija. Zavzema tudi otoke Palmaria, Tino in Tinetto. Današnja pokrajina La Spezia je bila v 13. stoletju sporno področje med dvema velikima pomorskima republikama, Piso in Genovo. Pogodbe, ki jih je Pisa sklepala s Sardinskimi giudicati, so bile glavni vzrok sporov z Genovo, saj jih je ta jemala kot vmešavanje v njeno notranjo trgovino. Danes je mesto poznano kot izhodišče za izlete v nacionalni park čarobnih vasic imenovanih »Cinque Terre«.

Informacije o ponudbi

Cena: 520,00 €

Cena vključuje:

križarjenje po programu,  7x namestitev v izbrani kabini,  storitve razširjenega polnega penziona na ladji (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja),  zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov,  brezplačen peš vodeni ogled Marseilla*, slovensko vodenje in spremstvo na poti,  pristaniške takse.

*doplačilo na licu mesta strošek shuttle busa za prevoz do centra mesta.

Doplačila po želji:

povratni avtobusni transfer: 120 € za odrasle in 90 € za otroke do 18. leta; fakultativni izleti; paketi pijač na ladji; riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene aranžmaja.

Obvezno doplačilo:

napitnine 70 € za odrasle in 35 € za otroke od 4.-14. leta

Termini: 25.10.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

NAMESTITEV V KABINI

 

REDNA CENA:

notranja kabina Classic

 

520 €

notranja kabina Premium

 

550 €

zunanja kabina z oknom Classic

 

660 €

zunanja kabina z oknom Premium

 

700 €

zunanja kabina z balkonom Classic

 

790 €

zunanja kabina z balkonom Premium

 

820 €

odrasla oseba na 3/4 ležišču

 

370 €

otroci do 18. leta

 

150 €

Galerija slikže od
520,00 €

jesenske počitnice

razširjeni polni penzion na ladji

zabavni programi

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.