Škotska - čarobna pokrajina

TERMINI: 14.7., 28.7., 11.8., 18.8., 1.9., 8.9., 26.10.2019

1. DAN: LJUBLJANA - MANCHESTER - GLASGOW

Polet proti Manchestru. Po pristanku vožnja po slikoviti pokrajini proti Glasgowu., kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Sledi ogled mesta in njegovih znamenitosti. Glasgow velja za enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. Mesto je zacvetelo po zaslugi trgovanja s tobakom, čajem in bombažem. Prav tako ga je zaznamovalo ladjedelništvo. Panoramska vožnja do glavnih mestnih znamenitosti: Univerza, Kelvingrove muzej, Hydro Arena, Koncertna dvorana Armadillo,… Ustavili se bomo pri eni najstarejših cerkva Škotske, katedrali Svete Munga. Ob njej se nahaja zanimiv muzej religij in Viktorijansko pokopališče. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. DAN: GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - FORT WILLIAM oz. okolica

Informativni ogled mesta. Pot bomo nadaljevali do največjega britanskega jezera Loch Lomond, ki ga opevajo največji pesniki in pisatelji. Foto postanki ob jezeru z očarljivo lepoto nato nadaljevanje do gradu Inveraray. Ogledali si bomo grad, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell. Vožnja proti Fort Williamu, kjer se bomo nastanili v tipičnem hotelu v okolici.

 

3. DAN: OTOK SKYE - EILEAN DONAN

Vožnja po slikovitem zahodnem delu v osrčje škotske pokrajine in do otoka Skye. Razpoloženje na otoku se hitro spreminja. V pokrajini se prepletajo gore, zelene doline, jame, slapovi. Najbolj znano je gorovje Cuillins na jugu otoka, ki ga vidimo iz vseh kotov otoka. Prevzela nas bo avtohtonost otoka. Postanek v bližini gradu Eileen Donan, do katerega se boste lahko sprehodili in ga od zunaj tudi forografirali...

 

4. DAN: LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE)

Vožnja do jezera Loch Ness, svetovno znanega po pošasti Nessie. Ogledali si bomo visitor centra (izvedeli bomo vse o pošasti) in nadaljevali potovanje do ruševin dvorca, ki je bil nekoč eden največjih in najpomembnejših na Škotskem. Sledi vožnja do prestolnice škotskega višavja, mesta Inverness. V bližini leži Culloden Moor, prizorišče bitke, kjer so princa Charlesa porazili Angleži. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve.

 

 5. DAN: INVERNESS (AVIEMORE) - BLAIR - PITLOCHRY

Vožnja proti gradu Blair, kjer se bomo sprehodili po čudovitem parku, kjer se sprehajajo pisani pavi in race. Sledila bo vožnja simpatičnega Pitlochryija, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali eno od znanih destilarn viskija. Vožnjo bomo nadaljevali čez višavje Grampian po čudoviti dolini reke Dee do kraljeve rezidence Balmoral. (v primeru prisotnosti kraljeve družine ogled ni možen). Po postanku vožnja po razgibani pokrajini do hotela.

 

6. DAN: ABERDEEN - STONEHAVEN - GLAMIS – STIRLING

Pot bomo nadaljevali do ribiškega mesta Stonehaven. V bližini se nahajajo veličastne ruševine gradu Dunnottar, kjer so posneli Hamleta. Nadaljevanje vožnje do gradu Glamis, kjer je kraljica mati preživela otroška leta. Po ogledu vožnja v Scone - nekdanjo rezidenco škotskih kraljev in naprej do Stirlinga, kjer so kronali škotske kralje. Nočitev.

 

7. DAN: EDINBURGH

Dan bomo namenili spoznavanju Edinburgha, ki leži ob južni obali zaliva Firth of Forth. Legenda pravi,da je mesto nastalo na sedmih gričih. Sprehod čez staro mestno jedro, ki se nahaja na delu vulkanskega stožca. Royal Mile, Holyrood, kraljeva palača, katedrala St. Giles, parlament,... Največja znamenitost mesta je utrjen grad, ki ga letno obišče več kot milijon ljudi. Prosto za ogled gradu, kjer se nahaja več muzejskih zbirk, med njimi tudi Kronska soba, zakladnica najstarejših kronskih draguljev v Evropi. V neposredni bližini si lahko privoščite še obisk Camere Obscure. Nekaj časa bomo imeli tudi za sprehod po znameniti Princes Street. Ob njej se nahaja najvišji spomenik kakšnemu pisatelju na svetu, na njej je Jenners, najstarejša neodvisna blagovnica na svetu. Prosto za nakupe in samostojno raziskovanje mesta. Vožnja v Manchester ali Chester in nočitev.

 

8. DAN: MANCHESTER - LJUBLJANA

Po zajtrku odhod na letališče in polet proti domu.

Informacije o ponudbi

Cena: 1.198,00 €

Cena vključuje:

letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, sedem nočitev z zajtrkom, tri večerje, avtobusne prevoze po programu, spremstvo slovenskega vodnika,stroške organizacije potovanja

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 39 €/ noč

Doplačila po želji na destinaciji:

dodatni izleti ali večerne prireditve: folklorni večer v Edinburgu od 70 € naprej, vstopnine 5 - 15 € po muzeju oz galeriji, vstopnine pri programu Škotska I. približno 90 €

Termini: 27.04.2019, 18.05.2019, 22.06.2019, 01.07.2019, 07.07.2019, 14.07.2019, 28.07.2019, 03.08.2019, 10.08.2019, 17.08.2019, 01.09.2019, 08.09.2019, 26.10.2019

Opombe:

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 30 in 39 potniki 40 €, med 20 in 29 potniki 90 €, doplačilo za odhod 3. in 10. avgust je 40 €.

Rezervacija

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
1.198,00 €

ogled gradu Eliean Donan, ki je največkrat fotografiran škotski grad

vožnja na otok Sky, ki pričara vso lepoto tipične škotske pokrajine

ogled ene od znanih destilarn viskija

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.