Škotska

1. dan: SLOVENIJA - BENETKE – EDINBURG:

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora in avtobusni transfer do beneškega letališča Marko Polo. Prijava na let in letalski prevoz z Easyjetom do Edinburga. Po prihodu se bomo odpravili na ogled mesta: slikovita ulica Royal Mile, stari in novi del mesta, hrib Calton s škotskim nacionalnim spomenikom, kamen usode in edinburški grad, iz katerega se bo ponujal spektakularen pogled na mesto in okolico. Mnogi mesto imenujejo »severne Atene«. Po ogledih namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan: STIRLING – DESTILARNA DEANSTON – LOCH LOMOND- OBAN:

Po zajtrku vožnja do Stirlinga, nekdanje škotske prestolnice, kjer se je odvijala tudi ena najpomembnejših bitk za škotsko samostojnost v srednjem veku. Obisk spomenika narodnemu junaku Williamu Wallace-u, in  sprehod skozi srednjeveško mestno jedro, ki leži pod impozantnim gradom. Sledi ogled destilarne Deanston. Spoznali bomo zakaj Škoti viski imenujejo za »vodo življenja«. Po ogledu degustacija 12 let starega Deanstona in viskija Deanston Virgin, ki ga starajo v hrastovi sodi. Po ogledu nadaljevanje vožnje po nacionalnem parku Trossach mimo jezera Loch Lomond do mesteca Oban na zahodni obali Škotske. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3. dan: GREAT GLEN – FORT WILLIAM - INVERNESS:

Po zajtrku vožnja po dolini Glena, ki se vije v dolžini 117 km od zahodne proti vzhodni obali čez Škotsko višavje. Med vožnjo se nam bodo odpirali čudoviti pogledi, ljubitelji fotografij pa boste prav tako prišli na svoj račun med našimi postanki. Postanek v Glencoeu in Fort Williamu, kjer bo na voljo nekaj prostega časa za nakup spominkov in spektakularne poglede na Ben Nevis, najvišjo škotsko goro. Sledilo bo nadaljevanje poti do Fort Augustusa, kjer so na ogled znamenite Neptunove stopnice. Gre za velik inženirski podvig gradnje zapornic na Kaledonskem kanalu, ki dovaja vodo jezeru Loch Ness. Popoldne se bomo podali na panoramsko vožnjo z ladjico po jezeru Loch Ness in ogled ruševin gradu Urquhart. Sledila bo še vožnja do mesta Inverness, ki velja za največje mesto na severnem delu Škotske. Mesto, ki leži ob reki Ness, je polno zgodb, pravljic, ljudskih junakov, humorja in zabave. Prepustite se očarati zgodbam princa Charlija, kraljice Marije Škotske, Flore McDonald… Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

4. dan: CAIRGORMS – BLAIR – PITLOCHRY - EDINBURG:

Po zajtrku vožnja do Cullodena, mesta, kjer se je leta 1745 končala bitka Jakobitov. Sledila bo vožnja po nacionalnem parku Caringorms do gradu Blair. Ogled gradu in mogočnih vrtov. Kraljica Viktorija je ob obisku leta 1842 postala očarana nad lepoto kraja in okolice. Še danes eden izmed razlogov, da je mesto Pitlochry polno Viktorijanske arhitekture. Nekaj prostega časa nato pa povratek proti Edinburgu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

5. dan: EDINBURG – BENETKE – SLOVENIJA:

Po zajtrku nekaj prostega časa za nakup spominkov ali samostojne oglede. V zgodnjih popoldanskih urah transfer na letališče in letalski prevoz v Benetke. Po pristanku organiziran avtobusni transfer do doma, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 890,00 €

Cena vključuje:

 • povratni avtobusni transfer do Benetk,
 • letalski prevoz na relaciji Benetke – Edinburg – Benetke z Easyjetom z vključenim 1 kosom ročne prtljage (dimenzije 56 x 45 x 25 cm),
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 4x polpenzionsko namestitev v hotelih 3*,
 • prevoze in oglede s turističnim avtobusom po Škotski,
 • vključene vstopnine za: edinburški grad, ogled destilarne viskija z degustacijo, panoramsko vožnjo z ladjico po jezeru Loch Ness, ogled gradu Blair in vrtov, (v vrednosti 110 EUR),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba 140 €, zavarovanje Coris, riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene aranžmaja.
Rezervacija

Dodatne informacije

 

Cena potovanja

FIRST MINUTE 

do 31.10.2019

Redna cena
pri udeležbi min. 35 oseb 890€ 950€
pri udeležbi min. 30 oseb 930€ 990€

 

 

 

 

Zemljevid lokaciježe od
890,00 €

 • Prednost 1
 • Prednost 2
 • Prednost 3
 • ...

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

»Petzenland« – dežela Pece vabi

Pohodniški izlet, kjer vas z gondolo zapeljemo pod vrh najvišje Koroške gore

35,00 € / osebo
(4 nočitve)

Afrika sreča Evropo

Geološki izlet za profi geologe!

0.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.