Romunska pravljica in cesta Transfagarasan

ZAGOTOVLJENI ODHODI: 8.8., 19.9., 26.10., 30.10.2019

1. dan: SLOVENIJA - MADŽARSKA - ORADEA - CLUJ NAPOCA - TIRGU MURES - SIGHISOARA

Odhod v večernih urah predhodnega dne (predvidoma okoli 22.00) ter nočna vožnja čez mejni prehod Dolga Vas na Madžarsko. Nočno potovanje s krajšimi postanki. V dopoldanskih urah prihod na madžarsko - romunsko mejo in nadaljevanje vožnje v Oradeo, mesto secesijskih fasad. Po prihodu krajši panoramski ogled in nadaljevanje skozi kraj Cluj - Napoca v mesto vrtnic Targu Mures. Krajši ogled ter nadaljevanje vožnje v Sighisoaro, rojstno mesto Vlada Tepeša oz. transilvanskega grofa Drakule. Nastanitev. Večerni sprehod po simpatičnem mestnem jedru. 

2. dan: SIGHISOARA - ZARNESTI - BRASOV - BRAN – SINAIA

Nadaljevanje potovanja proti jugu v Transilvanijo. Postanek v kraju Zarnesti v Karpatih, kjer so leta 2005 ustanovili zatočišče za rjave medvede (Liberty bear sanctuary) v naravnem okolju na 70 ha površine v hrastovem in leskovem gozdu. Ustanovitev medvedjega zatočišča je spodbudila boljšo zavest o vprašanjih, ki zadevajo medvede ter za mnoge medvede iz ujetništva boljšo in svetlejšo prihodnost. Prav tako predstavlja simbol optimizma glede varovanja naravnega okolja Romunije. Obvezna rezervacija vstopa ob prijavi na potovanje, sicer ne zagotavljamo možnosti ogleda. Nadaljevanje poti v Brasov, mesto ki ga imenujejo tudi vrata Transilvanije. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: črna cerkev, muzeja najstarejše romunske šole ... Brasov velja za enega najbolj obiskanih mest v Romuniji. Vožnja v Bran, kjer si bomo ogledali grad grofa Drakule. Sprehodili se bomo skozi temačne in skrivnostne sobe polne različnega pohištva. Po ogledih vožnja v okolico mesta Sinaia, nastanitev.

3. dan: SINAIA - AZUGA - BUKAREŠTA

Ogled mesteca, ki mu pravijo biser Karpatov. Obiskali bomo grad Peles, ki so ga leta 1875 zgradili za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali kot kraljevo poletno rezidenco. Velja za enega najlepših v Evropi. Vožnja v Azugo ter postanek za ogled kleti in pokušino penečih vin v kraljevih kleteh Azuga Royal Cellars. Nadaljevanje poti v vzhodni Pariz, kot pravijo Bukarešti. Začeli bomo z zunanjim ogledom zgradbe parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona velja za največjo zgradbo na svetu, nato pa sledi ogled Spring palace (palača nekdanjega voditelja Ceausescuja). Ogledali si bomo še Slavolok zmage, trg revolucije, Knežji dvor, ki ga je uporabljal srednjeveški vladar Vlad Drakula za svojo rezidenco. Nastanitev.

4. dan: BUKAREŠTA - TRANSFAGARASAN - SIBIU

Zajtrk v hotelu. Obisk Etnografske vasice, kjer bomo spoznali tradicionalno arhitekturo Romunije. Sprehod skozi največji mestni park Cismigiu, zeleni paradiž s prepletom trat, jezerc, mostičkov in rastlinja. Park je uredil Carl Meyer že leta 1845. Dopoldne slovo od Bukarešte in vožnja mimo kraja Plotesti v smeri znamenite ceste Transfagarasan do vasice Bascov ter vzpon po eni najbolj razburljivih cest na svetu - Transfagarasan. Take cestne sladice so mešanica adrenalina in nepopisnih lepot narave in so ustvarjene za vse tiste, ki življenje zajemajo z veliko žlico. Cesta velja za eno najbolj spektakularnih, nenavadnih in slikovitih v Evropi in poteka čez najvišji del Karpatov v skupni dolžini 151 km. Cesta Transfagarasan je zaslovela zaradi angleške avtomobilistične oddaje TOP GEAR, razglasili so jo za najboljšo cesto na svetu! Nekoč je cesta v Transilvanskih Alpah služila le vojski, danes kolesarjem, filmarjem in turistom. Postanki na poti in vožnja proti Sibiu ter nastanitev v okolici. Za doplačilo možnost ogleda tradicionalne večerje s folkloro v idilični vasici Sibiel, kjer boste doživeli pravi romunski večer z obilico kulinaričnih dobrot in domače glasbe

5. dan: SIBIU - BIERTAN - ALBA IULIA - MADŽARSKA - SLOVENIJA

Ogled mesta z manjšimi in večjimi trgi, mostom lažnivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo. Postanek v vasici Biertan, eni najbolj ohranjenih srednjeveških vasic v Romuniji. Še posebej spektakularna je trdnjavska cerkev, danes simbol mesta, ki je bila zgrajena v srednjeveškem času. Vožnja mimo kraja Alba Iulia in krajši postanek ter sprehod skozi mestno središče, ki je zgrajeno v obliki zvezde. V popoldanskih urah bomo zapustili Romunijo in pričeli pot proti domu, kamor bomo prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.

Informacije o ponudbi

Cena: 359,00 €

Cena vključuje:

Avtobusni prevoz, tri polpenzione in eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, pokušina vin, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 79 €, vstopnina za ogled zatočišča medvedov v kraju Zarnesti (obvezno doplačilo ob prijavi): odrasli 12 €, študenti 7 €; otroci 5 €, večerja s folklornim programom in prevozom pribl. 28 €.

Termini: 08.08.2019, 19.09.2019, 19.09.2019, 26.10.2019, 26.10.2019, 30.10.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

Odhodi iz: Celje, Maribor, Ljubljana

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
359,00 €

  • ogled simpatičnih vasic Transilvanije
  • spektakularna cesta Transfagarasan v neokrnjeni naravi Karpatov, ki sodi med najlepše v svetu po mnenju oddaje Top Gear (v poletnih mesecih)

Povezane ponudbe

(2 dneva)

Bavarski gradovi

Občudovali bomo pravljične gradove Ludvika II. Bavarskega in še starodavne cerkve ter lepote neokrnjene narave.

134.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.