Romanje v Assisi

V sodelovanju s Turistično agencijo Rudi turs.

Termin potovanja

18. – 21.4.2024


Vabimo vas na romanje v čarobno mesto Assisi, ki bo potekalo od 18. do 21. aprila 2024. Program romanja smo oblikovali z željo, da vam ponudimo duhovno izkušnjo, hkrati pa omogočimo dovolj časa za osebno molitev, meditacijo ter odkrivanje lepot tega svetega kraja. Prepustite se čarobnosti Assisija in doživite edinstveno povezavo s svetim mestom.

Dan 1: Litija - Lj - Padova - Assisi

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Italijo in naprej mimo Benetk v Padovo, kjer nas čaka ob 9:30 maša in ogled svetišča, nato vožnjo nadaljujemo po slikoviti Toskani in Umbriji v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare proti Assisiju. Prvi večer v Assisiju bomo posvetili ogledu mogočne cerkve in njene kapelice Porziuncole, ki je bila Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Sledi vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

Dan 2: Assisi

Po zajtrku nas avtobus popelje v središče mesta Assisi, kjer se bomo poglobili v njegovo zgodovino in duhovno dediščino. Ogledali si bomo trg sv. Rufina, katedralo, Piazza comune, hišo Frančiškovih staršev in hlev, kjer naj bi se sveti Frančišek rodil. Sledi prosto za kosilo in nato obisk Carceri oz. Samostana sv. Damijana. Ob 18:00 nas čaka maša pri Porziuncoli, nato večerja in prosto po večerji.

 

Dan 3: Assisi

Po zajtrku se bomo odpravili v mesto Assisi in obiskali kraje, povezane s sv. Klaro, trg Maria Maggiore ter baziliko sv. Frančiška. Ob 11:00 bo sveta maša v baziliki. Sledil bo prosti čas za kosilo, ter za lastno raziskovanje in osebno molitev. Ob dogovorjeni uri se bomo zbrali in se skupaj z avtobusom vrnili v hotel, kjer bo sledila večerja. Po večerji bo možnost obiska Assisija ponoči.

 

Dan 4: Assisi - La Verne - Ljubljana - Litija

Po zajtrku bomo zapustili hotel ob dogovorjeni uri ( cca 9:00) . Sledila bo vožnja proti domu in po poti obisk frančiškanskega samostana La Verne. Prav tukaj so se svetemu Frančišku na rokah in nogah pojavile Kristusove rane ali stigme. Nas tukaj čaka posebna maša in nato nadaljevanje vožnje proti Sloveniji z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden ob 21:00 .

Informacije o ponudbi

Cena: 323,00 €

Minimalno število oseb: 45

Cena vključuje:

  • Avtobusni prevoz z vsemi stroški cestnin, parkirnin in taks
  • 3 x nočitev z polpenzionom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* / 4*
  • Zunanji ogledi po programu brez vstopnin
  • Duhovno vodenje / spremljanje
  • DDV in stroški organizacije

Doplačila po želji:

  • Enoposteljna soba (30€ / osebo)
  • Vstopnine, ki niso navedene v ceni
  • Riziko odpovedi (19€ / osebo)
  • Coris zavarovanje - osnovno kritje ( 9,90€ / osebo )

Obvezno doplačilo:

  • Turistična taksa 3€/osebo/dan

Opombe:

Dobro je vedeti

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 45 oseb. V primeru manjšega števila potnikov (39-35) se poveča za 20€/osebo.

Splošna pravila in pogoji so sestavni del programa.

Program potovanja je časovno okviren.

Pridružujemo si pravico spremeniti oz prestaviti dneni program zaradi vremenskih razmer.

V primeru, da se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom.

Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene

 

Rezervacija

Dodatne informacije

Termin potovanja

18. – 21.4.2024

 
 

Odhodno mesto:

Litija 4:00

Tomišelj : 5:00

 

Galerija slikže od
323,00 €

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.