Romanje do Camina

LURD-CAMINO-MONTSERRAT  

sobota, 28. september - petek 11. oktober 2019


Cilj Camina je najti pot do sebe in šele nato do Santiaga de Compostela !

Vabljeni na malce drugačno popotovanje, kjer bomo doživeli romarski utrip Camina, ki že od srednjega veka vabi romarje iz celega sveta; obiskali pa tudi Lurd in Montserrat !

 

Potovali bomo s kombiji,ki nam bodo omogočili, da si bomo ogledali veliko zanimivosti na poti, prevozili manj zanimive dele poti in  dnevno hojo prilagodili sposobnostim in željam udeležencev. Na kraju bomo doživeli vzdušje Santiaga de Compostele, se udeležili maše za pelegrine, pustili kakšno prošnjo ali zahvalo, objeli Jakobov kip, se potepali po mestu in tu tudi prenočili.

Naslednji dan se bomo preko Muxie podali na Finisterro-konec sveta, se okopali v Atlantiku, poiskali vsak svojo školjko, doživeli sončni zahod in prenočili.

Naslednji dan se bomo napotili proti Montserratu, na poti prenočili ter naslednji dopoldan doživeli Montserrat. Povzpeli se bomo do črne Madone (ožgani kip Marije) in položili roko na zemeljsko kroglo, ki jo drži v roki. Nato se bomo preko Nicce (nočitev) vrnili domov.

Prenočevali bomo v albergih, kjer prenočujejo pelegrini. Skupaj bomo skrbeli za hrano (skupen zajtrk-opoldanski obrok-skupna večerja). Po dopoldanskih  ogledih bomo skupaj popili čaj ali kavo.     

 

Kako bo potekal naš dan: pred zajtrkom bo kratka aktivnost za dušo in telo, po zajtrku pa se bomo najprej zbrali v krogu in se uglasili za dan, ki je pred nami ter si nato skupaj ogledali znamenitosti na poti proti našemu dnevnemu cilju. Nekje 30 km pred ciljem bo »izstopila« prva skupina in pot nadaljevala peš, druga skupina bo izstopila nekje 10 km pred ciljem, posamezniki pa kasneje po željah. Predlagamo, da hodi vsak sam – v tišini. Pozno popoldne se bomo v prenočišču zbrali pri skupni večerji in se pogovorili o dnevno prehojeni poti ter program za naslednji dan. Včasih bo vključena kratka meditacija, večkrat pa bomo skupaj tudi zapeli.

 

Informacije o ponudbi

Cena: 600,00 €

Cena vključuje:

osnovna cena-prevoz, organizacija, vodenje

Doplačila po želji:

Riziko odpovedi: 10 €/osebo

Obvezno doplačilo:

za nabavo hrane prispeva vsak udeleženec 150 € v gotovini.                        

Prenočišče plača vsak sam ( za 14 dni skupaj cca 150-170 € )

Prijavnina 5 €.

Termini: 28.09.2019

Opombe:

Tisti, ki ste že bili z nami na Caminu, imate popust 50 €.

V kolikor bo v drugem in tretjem kombiju prijavljenih vsaj 7 udeležencev, priznamo v vsakem od teh kombijev enemu potniku, ki ne zmore plačati celotne cene, popust 300 €.      

Rezervacija


že od
600,00 €

najdite pot do sebe

potovanje z kombiji

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

»Petzenland« – dežela Pece vabi

Pohodniški izlet, kjer vas z gondolo zapeljemo pod vrh najvišje Koroške gore

35,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.