Raznolika Vojvodina in Banat

1. dan: Slovenija – Sremski Karlovci – Novi Sad

Po vožnji z vmesnimi postanki se za prve oglede ustavimo v Sremskih Karlovcih. Mesto s slikovitim baročnim centrom, katedralo in patriarhalnim dvorcem. Kosilo v tradicionalni Vojvodinski hiši. Ob doplačilu je možen tudi ogled vinske kleti s pokušnjo vina. Vožnja v srce Vojvodine, Novi Sad. Vzpon na Petrovaradinovo trdnjavo in ogled ostalih mestnih znamenitosti (Dunavski park, mestna hiša, Trg Svobode s katedralo, Dunavska ulica, Zmaj Jovinovo ulica, pravoslavna škofijska palača, …). Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Večerja v tradicionalni restavraciji »salaš« ob spremljavi tamburašev.

2. dan: Novi Sad – Temišvar (Timisoara)

Po zajtrku vožnja v romunsko pokrajino Banat, do mesta Temišvar, ki se ponaša z nazivom »mali Dunaj«. Ogled mesta: Trg zmage z opero in narodnim gledališčem, Saborna center Banatske nadškofije, Trg svobode z mestno hišo v baročnem slogu, Trg edinosti z baročno palačo ter rimsko-katoliško katedralo in številnimi palačami nekdanjih avstro-ogrskih bogatašev. Večerja v tradicionalni restavraciji, kjer strežejo dobro lokalno hrano ter odlična vina. Prost večer in čas za nočitev.

3. dan: Romunija – Subotica – Slovenija

Po zajtrku slovo od Romunije in vožnja v severno Srbijo do Subotice. Postanek za ogled mesta in po želji obisk mlekarne, kjer proizvajajo znani subotički kajmak. Popoldanska vožnja proti Sloveniji, kamor prispete v večernih urah. 

Informacije o ponudbi

Cena: 205,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Prevoz s turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkovm v hotelu Novem Sadu, večerja v Temišvarju, nočitev z zajtrkom v hotelu v Temišvarju, kosilo v Sremskih Karlovcih, večerja v Novem Sadu, zunanje oglede in vstopnine po programu, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Enoposteljna soba 30 €.

Doplačila po želji na destinaciji:

Morebitne dodatne degustacije, ogled mlekarne v Subotici, podzemna vojna galerija v trdnjavi Petrovaradin v Novem Sadu.

Pošlji povpraševanje

Galerija slik

Predstavitveni video

Zemljevid lokaciježe za
205,00 €

Skok v Srbijo in Romunijo, ostanemo pa v isti pokrajini!

  • Žitnica Evrope
  • Multikulti Evropa
  • Okusna hrana in pijača

Povezane ponudbe

(3 nočitve)

Alzacija - dežela uživanja

Tridnevni izlet v francosko regijo odličnih vin!

249.00

Povezane novice

26 okt

Beograd - fotozgodba

Kareta je obiskala Beograd ob skupnem zasedanju vlad Republike Slovenije in Republike Srbije!
preberi več

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.