Prvomajska Bosna za dušo

TERMIN: 30.4.-2.5.2024

V organizaciji TA Rudi turs

Pridružite se nam na izletu, kjer ne hitimo in uživamo v vsakem trenutku. Raziskujemo neznana mesta, se izogibamo gneči ter si privoščimo pravo domačo kavo. Okušamo lokalno tradicionalno hrano, doživljamo adrenalinske avanture z jeepi ter se povezujemo z naravo.  Pridružite se nam in doživite nepozabno avanturo!

Zakaj ravno ta izlet:

 1. Ker je obarvan ‘’ nostalgično ‘’
 2. Odvijal se bo med tednom ( rabiš en dan dopusta in ostala dva dneva je praznik) 
 3. Izognili se bomo prvomajski gneči po večjih mestih
 4. Resort se nahaja izven mesta, kjer bomo zadihali z naravo
 5. Okušali bomo tradicionalno domačo hrano
 6. Občutili malo adrenalina skozi jeep vožnjo 
 7. Okušali prve letošnje ekološke jagode ter se vozili z ”trupicami”
 8. Predvsem si pa bomo napolnili baterije

Komu je izlet namenjen:

Izlet je namenjen VSEM – tako posameznikom, kot tudi parom in družina

PROGRAM:

Dan 1: Litija - Lj - Kulen Vakuf - Drvar - Konjic

Jutranji odhod iz Litije in Ljubljane. Sledi vožnja mimo Metlike do Bosne in Hercegovine. Prvi postanek bo v mestu Kulen Vakuf.  Mesto leži ob čudoviti reki Uni in je od ‘ostalega’ sveta kar nekoliko izolirano. Skozi mesto je nekoč potekala rimska cesta, ki je povezovala provinci Panonijo in Dalmacijo. Sprehodili se bomo skozi mesto in si privoščili nekaj prostega časa za kakšno kavo. Naša naslednja točka ogleda bo mesto Drvar. Ogledali si bomo Titovo pečino in Spominski park. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si privoščili še nekaj prostega časa za samostojni ogled mesta. Sledi vožnja do kraja Konjic, ki je eden od najstarejših mest v Bosni in Hercegovini, kjer se bomo namestili v sobe in si nato privoščili okusno večerjo.

 

Dan 2: KoNjic - Blatačko jezero - Lukomir - Dugo polje - Umoljani - Visočico

Po bogatem, za Hercegovino značilnem zajtrku (suhomesnati izdelki, kajmak, uštipci,..) se bomo odpravili na nepozabno, malce adrenalinsko celodnevno doživetje z džipi in obiskali nekatere najbolj ikonične razgledne točke v naravi BiH, kot so Blatačko jezero, Lukomir, Dugo polje, Umoljani in Visočico. Občudovali bomo pokrajine, naredili nekaj odličnih fotografij skozi čudovite panorame. Doživeli izjemno izkušnjo s kombinacijo lokalne zgodovine in kulture. Vmes bomo imeli tudi kosilo, tako da za ‘’lakoto’’ ne bo potrebno skrbeti. Po povratku nazaj v Konjic in hotel bo sledilo nekaj prostega časa, da si odpočijemo in se pripravimo na večerjo.Nočitev.

 

Dan 3: Konjic - Titov bunker - Hrvaška - Etno park - Slovenija

Po okrepljenem zajtrku sledi obisk Titovega bunkerja, ki velja za enega najbolj varovanih skrivnosti v času Jugoslavije. Bunker, ki so ga gradili več kot 20 let in ki sega do 350 metrov pod zemljo, naj bi v primeru jedrske vojne služil kot zatočišče za Tita in njegovo družino. Po ogledu se bomo poslovili od naših gostiteljev in se odpravili proti Hrvaški in obiskali Etno park, kjer nas bo domačin pogostil z aperitivom, ki ga sam izdelujejo in je značilno za njihovo okolje ter nam predvajal kratek film iz lastne produkcije o življenju v dolini Neretve. Sledi vožnja z »trupicami« ( to je tradicionalno rečno plovilo in drugi manjši čolni) po kanalih v delti Neretve. Ob prihodu nazaj nas bodo pričakale domače sveže jagode, ki bodo nabrane iz bližnjih nasadov. Imeli bomo tudi nekaj prosti čas za sprehod po ogromni posesti, uživali v naravi, katera obdaja to posest, hranili domače živali (osli,…), si pogledali mlin na vodi,….itd. Sledilo bo okusno kosilo ”izpod peke” (podpeka). Okrepčani se bomo nato odpravili proti domu, kjer sledi prihod v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 353,00 €

Minimalno število oseb: 30

Cena vključuje:

 • Avtobusni prevoz z vsemi stroški cestnin, parkirnin in taks
 • 2 x nočitev z polpenzionom (zajtrk in večerja) v dvoposteljni sobi v modernem RESORTU
 • 1 x kosilo v Lukomirju
 • Ogledi po programu z vključenimi vstopninami ( Titova pećina 3€, Jeep tour 55€ , Titov bunker 11€, Etno park : jagode Safari z vključenim kosilom in 500g jagod : 33€ )
 • Turistično vodenje / spremljanje
 • DDV in stroški organizacije

Doplačila po želji:

 • Riziko odpovedi (19€ / osebo)
 • Coris zavarovanje - osnovno kritje ( 9,90€ / osebo )
Rezervacija

Dodatne informacije

Dobro je vedeti

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 30 oseb. Max št. udeležencev je 35. Resort, kjer bomo bivali bo v celoti zakupljen za nas.

Splošna pravila in pogoji so sestavni del programa.

Program potovanja je časovno okviren.

Pridružujemo si pravico spremeniti oz prestaviti dneni program zaradi vremenskih razmer.

V primeru, da se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom.

Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

 

Galerija slikže od
353,00 €

- tradicionalna domača hrana

- adrenalin skozi jeep vožnjo 

- prve letošnje ekološke jagode ter se vožnja s ”trupicami”

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.