PRAZNIČNI KRAS IN OBALA

Odhod iz Koroške v jutranjih urah. Pobiranje potnikov na poti (Prevalje-Ravne na Koroškem-Dravograd-Slovenj Gradec-Velenje-Žalec-Ljubljana).

Vožnja proti Štanjelu, kraškemu biseru, ki očara s svojo čarobnostjo s prostranimi razgledi z vrha griča. Ozke kamnite srednjeveške ulice med terasasto grajenimi stavbami nas bodo vodile k odkrivanju prazničnega vzdušja te majhne vasice  okrašene s številnimi figurami – jaslicami. Sledi ogled terasasto zasnovanega Ferrarijevega vrta, zgrajenega v obdobju med obema vojnama s številnimi cvetličnimi vrtovi ter drevjem sredozemskih vrst, ki ponuja nepozabno kuliso za fotografiranje.

Po ogledu vožnja proti Obali. Ustavili se bomo na gradu Sočerb, katerega zgodovina sega v 13. stoletje in ponuja očarljiv panoramski pogled na Tržaški zaliv.

Pot nadaljujemo proti največjemu obmorskemu letovišču – Portorožu. Sprehod po promenadi. Prost čas za samostojne nakupe, kosilo, pijačo. Nato se odpravimo še v čarobni Koper, kjer si pogledamo magično svetlobno okrasitev številnih figur, hkrati okusimo vonj cimeta in morske soli ter se odpravimo na sprehod po ozkih romantičnih ulicah. 

Povratek proti domu.

Informacije o ponudbi

Cena: 28,00 €

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom

zunanje oglede po programu

organizacijo in vodenje izleta z vodnikom

osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu

Termini: 18.12.2021

Opombe:

odhod iz Koroške: 30,00 Eur

odhod iz Ljubljane: 28,00 Eur

Otroci do 12 leta: 20,00 Eur

Rezervacija

Galerija slikže od
28,00 €

  • odhod iz Koroške
  • plačilo s turističnim bonom 21
Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.