Potovanje po Kazahstanu

Termin: 3.10.2019 iz Ljubljane

 

1. dan: LJUBLJANA -  ISTANBUL

Zbor potnikov na letališču dr. Jožeta Pučnika. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines TK 1064 ob 20.00  do Istanbula, kjer bomo pristali ob 23.20 uri.

 

2. dan: ALMATY

Nadaljevalni let Turkish Airlines TK 352 ob 00.45 proti mestu Almaty, kamor bomo prispeli ob 09.00. Po opravljenih formalnostih na letališču bomo pričeli z ogledom mesta Almaty, nekdanje prestolnice Kazahstana. Mesto leži ob vznožju gorovja Alatau. V mestu se prepleta stara kazaška kultura z obdobjem sovjetskega pridiha in modernega glamurja. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti s predsedniško palačo, Trgom republike, spomenikom neodvisnosti, trgom Astana in trgom Abai. Po krajšem oddihu bomo nadaljevali v najstarejši mestni park Panfilov, kjer bomo občudovali katedralo Zenkov, spomenik slave in večni ogenj. Prosti čas za kosilo.  Sledi nadaljevanje ogledov.  Obiskali bomo tudi Nacionalni muzej. Popoldan nekaj časa za počitek. Večerja v hotelu in nočitev.

 

3. dan: ALMATY – SOTESKA MEDEO – SMUČARSKO SREDIŠČE CHIMBULAK - ALMATY

Po zajtrku bomo podali v gorski svet in občudovali bogato naravno dediščino. Najprej se bomo ustavili v soteski Medeo, ki jo obkroža pogorje Trans-Illi Alatau. Obiskali bomo najvišje ležeči stadion za hitrostno drsanje na svetu na višini 1.691 metrov. Nato se bomo povzeli na nadmorsko višino 2.230 metrov, kjer leži smučarsko središče Chimbulak. Obkroža ga čudovita narava. Na tisoče obiskovalcev obišče ta gorski raj. Možnost vožnje z vzpenjačo do prelaza Talgar. Nekaj prostega časa za kosilo. Vrnitev v Almaty, možnost nakupovanja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan: ALMATY – KANJON CHARYN – ALMATY

Zajtrk. Zgodnje jutranji odhod do dvesto kilometrov oddaljenega kanjona Charyn, ki je poznan po nenavadnih in zanimivih formacijah in ga velikokrat opisujejo kot mlajšega brata Grand Canyona. Na poti bomo občudovali tipično pokrajino. Sprehodili se bomo po delu kanjona imenovan kot Dolina gradov in se bom čudili impresivnim oblikam. Kanjon je v sklopu istoimenskega nacionalnega parka, kjer lahko najdemo številne geološke in geomorfološke oblike. Kanjon je nastajal v zadnjih 12 milijonih let in doseže globino do 200 metrov. Njegove oranžaste barve nam pričarajo spektakularno pokrajino. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

5. dan: ALMATY – SOTESKA ALMATY – JEZERO VELIKI ALMATY – KOKTOBE- ALMATY

Po zajtrku se bomo podali proti jugu, obiskali sotesko Almaty in se povzpeli na 2.510 metrov, kjer leži jezero Veliki Almaty. Jezero je nastalo kot posledica ledeniškega preoblikovanja pokrajine. Zaradi visoke nadmorske višine je jezero hladno skozi celotno leto. V  lepem sončnem vremenu odseva številne barve. Možnost vzpona na 3.300 metrov od koder je krasna panorama na gorski svet južnega dela države. Nahajali se bomo na obmejnem območju s sosednjo Kirgizijo. Vrnitev v dolino, po želji čas za kosilo. V popoldanskem času vzpon z gondolsko žičnico na Koktobe na robu mesta Almaty. Čas za sprostitev z lepimi pogledi na mesto in okolico. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

6. dan: ALMATY – ASTANA

Po zajtrku vožnja do letališča. Let v Astano, prestolnico Kazahstana. Sprva se je mesto imenovalo Akmola. Na tem mestu  je bila ustanovljena leta 1830 kot kozaška utrdba, dve leti kasneje so jo preimenovali v Akmolinsk, leta 1862 pa je dobila mestne pravice. Ime Astana je mesto dobilo dne 6. maja 1998 z dekretom predsednika. V kazaškem jeziku pomeni prestolnica. Vožnja z letališča do središča mesta. Obiskali bomo Ustanovni trg, kjer se je zgodovina mesta pričela. Možnost vzpona na stolp Baiterek, simbola mesta, od koder je lep pogled na moderni del mesta. Peš bomo nadaljevali po bulevarju Nurzhol. Pred nami se bo odprl pogled na Predsedniško palačo. Nadaljevanje ogledov  s  Palačo neodvisnosti, kjer se odvijajo številni državni dogodki in mednarodna srečanja. Obiskali bomo tudi mošejo Khazret Sultan. Čas za kosilo.  Možnost obiska Akvarija in zabaviščnega centra Duman. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

 

7. dan: ASTANA

Po zajtrku nadaljevanje ogledov mesta. Sprehod ob reki Ishim in obisk mestnega parka. Možnost vožnje z ladjico. Opazovanje številnih modernih stavb in mostov, arhitekture presežkov, mestnih parkov in poslovnih predelov. Nekaj prostega časa. Sledi vožnja v trgovski center Khan Shatyr.  Trgovski center je nenavadne podobe v obliki šotora. Višina znaša 150 metrov in meri 14.000 kvadratnih metrov. Čas za nakupovanje.  Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

8. dan: ASTANA -  ISTANBUL - LJUBLJANA

Zgodnje jutranji transfer na letališče. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines TK 355 ob 3.25 do Istanbula. Sledi nadaljevalni let  v Ljubljano, kjer bomo pristali ob 8.10.

Informacije o ponudbi

Cena: 1.650,00 €

Minimalno število oseb: 15

Cena vključuje:

 - letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana – Istanbul - Almaty in Astana – Istanbul - Ljubljana z      

   letalskim prevoznikom Turkish Airlines,

- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Almaty – Astana,

- letališke in varnostne pristojbine,

- transferje v mestu Almaty in Astana ter okolici po programu,

- 4x polpenzionsko namestitev v mestu Almaty v hotelu 4* (dvoposteljne sobe),

- 2x polpenzionsko namestitev v mestu Astana v hotelu 4* (dvoposteljne sobe),

- vse izlete in oglede po programu,

- vse vstopnine po programu z vključeno gondolsko žičnico,

- vstopnine v nacionalne parke,

- voda na avtobusu ( 2 plastenki/dan/osebo),

- vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji:

- enoposteljna soba 190 EUR

- zavarovanje riziko odpovedi 4,45% vrednosti aranžmaja

Obvezno doplačilo:

- prijavnina

Termini: 03.10.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slik

Zemljevid lokaciježe od
1.650,00 €

vse vstopnine že vključene v ceno

zanimivi muzeji

jezero Veliki Almaty

Povezane ponudbe

(9 dni)

Gruzija in Armenija

Odkrijte kulturne in naravne lepote

1280.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.