Poljska
ODHOD: Koroška
TERMIN: od 21.-23.april
  1. DAN: Ravne na Koroškem – Krakow - Lodž

Na pot proti Poljski se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Nočna vožnja preko Avstrije in Češke na Poljsko. Najprej se bomo ustavili v Krakowu. Sprehod skozi zanimivi stari del mesta na osrednji trg – Rynek Glowny, ki ga krasijo številne mogočne zgradbe in znamenita Marijina cerkev. Iz centra se peš odpravimo do grajskega kompleksa Wawel na grajskem griču nad Vislo. Nadaljevanje vožnje do Lodža, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

  1. DAN: Lodž

Po zajtrku se najprej odpravimo v Osrednji muzej za tekstil. Tam je v okviru 17. mednarodnega trienala tapiserije Entangled state (Zapleteno stanje) razstavljen gobelin, ki ga članice Medgeneracijskega centra Ravne vežejo že od leta 2015. Preostanek dneva pa izkoristimo za raziskovanje mesta, ki slovi po najdaljši ulici v Evropi. Mesto je nekdaj bilo ponos industrijske revolucije na Poljskem. Izgled starih tovarn, ki dobivajo nove vsebine se prepleta z duhom meščanstva s konca 19. stoletja. Sprehod med mestnimi znamenitostmi. Večerja v hotelu in nočitev.

  1. DAN: Lodž – Čenstohova – Ravne na Koroškem

Dan za slovo od Poljske. Zjutraj se odpravimo iz Lodža v Čenstohovo. Mesto je poznano po samostanu Jasna Góra v katerem hranijo ikono Črne Marije. Vsako leto v svetišče poromajo milijoni ljudi z vsega sveta. Papež Frančišek Čenstohovo imenuje »duhovna prestolnica države«. Po ogledu nas čaka le še vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 259,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, 2x nočitev v dvoposteljnih sobah z večerjo v hotelu 3*, vstopnino za muzej poldragih kamnov tekstila, ogled samostana Jasna Gora, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

dodatni ogledi, kosila

Doplačila po želji ob prijavi:

enoposteljna soba 30 €/osebo, dodatno zavarovanje, zavarovanje rizika odpovedi.

Obvezno doplačilo:

v kolikor bo na izlet prijavljenih med 30 in 39 potnikov, bo potrebno doplačilo 40 €/osebo. 

Termini: 21.04.2023

Opombe:

Prijave zbiramo do 14.4.2023!

Rezervacija

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3


že od
259,00 €

  • Lodž 
  • Gobelin članic Medgeneracijskega centra
  • Čenstohova
  • Krakow
Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.