Pohodniško uživanje na Gorenjskem

Jutranji odhod ob 7h iz Litije. Vožnja proti Kranjski gori in postanek za kavo. Pot nadaljujemo po vršiški poti na Vršič. Odpravili se bomo na Slemenovo špico. Le kdo ne pozna Jalovca s Slemena. Skoraj na vsakem koledarju vidimo manjše jezerce in zadaj občudovanja vredno goro. Slemenova špica se nahaja le nekaj deset metrov nad jezerci. Pogled na Jalovec nam lahko ustavi le megla. S špice se lepo vidijo skakalnice v Planici in vrhovi nad dolino Tamar. Na vrhu je ponavadi polno ovac. Postanek za uživanje v naravi. Hoje iz Vršiča v 1 smer je dobro uro ( lahka označena pot). Povratek na Vršič in kosilo v eni od koč (enolončnica).

Po kosilu se bomo odpravili proti izviru Soče (vmes se bomo vstavili še pri spomeniku Juliusu Kugyju, ki zasanjano strmi v svojo najljubšo goro Julijskih alp – Jalovec). Sledi obisk izvira smaragdne reke Soče. Tu bo možno spiti tudi kakšno kavo. Nato odhod in vožnja mimo Bovca, kjer se bomo zapeljali še do Slapa Boka, ki je prava paša za oči. Z zmerno hojo se bomo odpravili do razgledišča, se naužili čiste energije in počasi odpravili proti domu mimo Tolmina. V kolikor bo v Tolminu odprta tovarniška trgovina sirarne, se lahko ustavimo tudi za nakup njihovih domačih izdelkov. Prihod domov v večernih urah.

Informacije o ponudbi

Cena: 32,00 €

Minimalno število oseb: 25

Cena vključuje:

avtobusni prevoz z vsemi cestninami in parkirninami, vodenje, oglede po programu, enolončnica, DDV in stroški organizacije.

Termini: 27.06.2020, 18.07.2020

Rezervacija

Galerija slikže od
32,00 €

  • Pohod na Slemenovo Špico
  • Izvir reke Soče
  • Majestetične gore in smaragdna reka
Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.