Počitnice v Rogaški Slatini

24.11.-29.11.2020

V osrčju Rogaške Slatine, s pogledom na veličasten park, se nahaja Grand Hotel Rogaška, ki je popoln primer brezčasne arhitekture. S 194 zgodovinskimi sobami popelje goste nazaj v obdobje princese Sissi, Franca Jožefa in navdušujočih večernih koncertov, ki jih je izvajal pianist Liszt.

Grand Hotel Rogaška je hotel, ki umirja ter poživi telo in duha. Naravna mineralna voda Donat Mg, ki je stara okoli 8000 let je dokazano zdravilna. Izvirsko vodo v globini (med 280 in 600 metri pod zemljo) bogatijo minerali iz raztapljajočih se kamnin (magnezij, kalcij, sulfati, hidrogenkarbonati) in drugi elementi (CO2), kar lajša ali preprečuje številne bolezni in varuje naše zdravje.

Gostom je na razpolago hotelski bazen (31,5 o C) in 2 whirlpoola v VIS VITA Spa&Beauty, prav tako je na voljo fitnes center in hotelski savna center (3 finske, 2 infrardeči in parna savna). Vstop je neomejen. V spa centru so na razpolago različne vrste masaž, kopeli, fango …

Sobe imajo površino 20–24 m2. So klasično zasnovane, z visokimi stropovi in prekrasnim pogledom na okoliške parke ali proti bližnjemu čarobnemu gozdu zagotavljajo sproščujoče bivanje v Grand Hotelu Rogaška. Comfort sobe s pogledom na park so lahko med seboj tudi povezane in kot take primerne za nastanitev večjih družin z otroki.

1.dan: Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Celja na Rifnik, ki leži na slemenu istoimenskega hriba – do tja bo treba malce peš. Tu se bomo soočili z davno preteklostjo, ki se je odvijala na področju celjske regije. Razvalina grajskega stolpa je edini ostanek mogočnega gradu iz 17. stol. Na vrhu Rifnika, ki mu pravijo Ajdovska zidanica, pa so sledovi poselitve od mlajše kamene in halštatske dobe do preseljevanja ljudstev. Iz antične naselitve so ostanki stavb, iz zgodnjekrščanskega obdobja so grobišča in vidni ostanki bazilike … Če bo lepo vreme, bo naš obisk Rifnika bogato poplačan še z lepim razgledom.

Nadaljevanje poti na Sladko Goro. Tu stoji župnijska Marijina cerkev zelo razgibane arhitekture. Začetki božje poti na goro segajo v prvo polovico 18. stol., sedanja cerkev je malo kasnejša. Tu so ustvarjali najboljši umetniki tistega časa in nam zapustili neprecenljivo baročno in rokokojsko umetnino.

Vožnja v Rogatec. Vasica leži ob reki Sotli tik ob meji s Hrvaško.  Ogled Muzeja na prostem, ki je največji te vrste v Sloveniji. Predstavlja srednještajersko kmetijo subpanonskega tipa, ljudsko stavbno dediščino, kulturno izročilo in domače obrti. Ogledali si bomo nekaj objektov, ki prikazujejo življenje našega kmeta v 19. in prvi polovici 20. stol. V programu “Stari ata so mi povedali” nam bodo prikazali stare domače običaje oz. obrti, v viničarski hiši pa nas bodo pogostili s kakšno dobroto iz krušne peči in kozarčkom vina. Nato se bomo sprehodili do renesančno-baročnega dvorca Strmol. Vožnja v hotel v Rogaško Slatino in nastanitev. Večerja in nočitev.

2.dan: Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

3.dan: Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

4.dan: Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

5.dan: Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

6.dan: 

Zajtrk. Vožnja v v slikoviti Kozjanski park, ki obsega veliko območje zahodno od reke Sotle – kar 206 km2. Danes bomo spoznavali naravne in kulturne znamenitosti parka. Prvi postanek bomo naredili v Dobju pri Planini, kjer bomo obiskali odlično ohranjeno kozjansko domačijo. Z ogledom 250 let stare hiške, kozolčka in čebelnjaka bomo spoznavali tradicionalno podeželsko stavbno dediščino.

In že smo v vasici Pilštajn, kjer samevajo trške hiše, na živahnejše stare čase pa spominja pranger oz. sramotilni steber. Od tod je doma kneginja Ema Pilštajnska – edina slovenska svetnica sv. Hema (leta 1043 je zgradila samostan in cerkev v Krki na Koroškem ter tako omogočila nastanek kasnejše krške škofije). V župnijski cerkvi sv. Mihaela si bomo ogledali njeno podobo. Nadaljevanje poti v starodavni trg Kozje, osrednji kraj Kozjanskega, po katerem je pokrajina dobila tudi ime. Tu bomo obiskali nadvse zanimiv muzej “Šola moje mame”, muzejsko učilnico iz časov Kraljevine Jugoslavije.

Naslednja bo na vrsti PodsredaOgled istoimenskega gradu, ki so ga v 13. stol. na odlični legi visoko nad dolino postavili krški škofje. Kasneje je menjal lastnike, malo so ga tudi spreminjali, danes pa je lepo obnovljen in je zares vreden ogleda. Nato se bomo sprehodili po osrednji ulici Podsrede, ki jo z obeh strani obrobljajo trške hiše in nam prikazujejo izjemno srednjeveško urbanistično zasnovo. Obiskali bomo tudi stari Levstikov mlin na Bistrici. In že bo čas za dobro kosilo!

Nadaljevanje vožnje v osrčje Bizeljskega, med slikovite vinske goriceTukaj nas čaka znamenitost te pokrajine: repnice! Repnice so jame, skopane v kremenčevem pesku, ki ga je sem pred milijoni let naplavilo Panonsko morje. V njih so shranjevali repo in druge poljske pridelke, od tod tudi njihovo ime. Sodijo v avtohtono naravno, zgodovinsko, etnološko in kulturno dediščino Bizeljskega. Več o nastanku in današnji uporabi bomo slišali na sami poti – vsekakor pa jih je treba videti in doživeti. V njih nam bo gospodinja postregla z domačim vinom. Vrnitev mimo Brežic in Novega mesta v Ljubljano.

Informacije o ponudbi

Cena: 174,00 €

Minimalno število oseb: 30

Cena vključuje:

174€ pri udeležbi najmanj 30 oseb (+ koriščenje turističnega bona v vrednosti 175€)
ali 349€ v primeru nekoriščenja turističnega bona

194€ pri udeležbi najmanj 20 oseb (+ koriščenje turističnega bona v vrednosti 175€)
ali 369€ v primeru nekoriščenja turističnega bona

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 nočitev z zajtrki (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, 5 večerij v hotelu, kosilo zadnji dan, neomejeno kopanje (v skladu s priporočili NIJZ), turistična taksa, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo prvi in zadnji dan, obisk repnic ter organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Ob prijavi je potrebno navesti način plačila (vnovčenje turističnega bona ali plačilo brez le-tega). Bon se vnovči na licu mesta ob prihodu v hotel, preostalo poravnate v agenciji. V primeru vnovčenja turističnega bona je potrebno kot garancijo rezervacije posredovati podatke vaše kreditne kartice ali vplačati varščino v znesku 50,00 EUR, ki se zadrži v primeru, da dva tedna ali manj pred odhodom odpoveste aranžma.

Doplačila po želji:

Enoposteljna soba: 50€

Doplačila po želji ob prijavi:

prijavnina : 15€

akontacija :120€

Rezervacija

Galerija slikže od
174,00 €

  • prevoz do destinacije
  • vodeni izleti : Rogatec in Kozjanski park
  • čudovita Rogaška z zdravilno vodo Donat
  • uživanje ob dobrem vinu v repnicah

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Okusi Savinjske doline

V Savinjsko, na pivo!

33,00 € / osebo
(2 nočitvi)

Fit vikend

Tridnevne priprave šprtnikov na Koroškem. Primerno za VSE, tako za izkušene, manj izkušene, začetnike in poznavalce.

160.00
Celodnevni izlet

Luštno Prekmurje

Spoznavanje luštne pokrajine

34,00 € / osebo
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.