Počitnice v Radencih

Na počitnice v deželo sonca in termalnih vrelcev

Možnost koriščenja turističnih bonov!

POMURJE VABI NA POČITNICE V RADENCE S PREVOZOM IN VODENIMI IZLETI

 

HOTEL IZVIR**** ZDRAVILIŠČE RADENCI

Od 6. do 11. septembra 2020

Zdravilišče Radenci – Sava Hotels & Resorts se nahaja ob reki Muri v Radencih. Ponuja notranje ter zunanje termalne bazene in razburljive vodne aktivnosti. Uživate lahko v podvodni masaži in masažnih kadeh, na voljo pa so tudi savne, masaže ter preventivne in zdravilne terapije v lepotnem centru Ayurveda.

Klimatizirane sobe imajo satelitsko televizijo, mini bar, sef ter zasebno kopalnico s prho, sušilcem za lase in kopalnimi plašči, ki jih lahko uporabljate brezplačno.

V hotelskih restavracijah nudijo lokalne in mednarodne jedi. Pripravijo vam tudi dietne in vegetarijanske jedi po načelih ayurvede. Obroke lahko popestrite z bogatim izborom regionalnih vin. V hotelskem baru strežejo tople napitke ter brezalkoholne in alkoholne pijače. V bližini lahko poskusite mineralno vodo Radenska direktno iz izvira.

Opis poti

1. DAN:  Slovenske gorice

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Maribora v razgiban svet Slovenskih goric. Obiskali bomo Negovo, ki se kot naselje prvič omenja v 12. stol, grad pa v 14. stol. Menjal je številne lastnike in ima pestro zgodovino, napadel ga je celo ogrski kralj Matija Korvin. Ogled obnovljenega gradu in bogatega zeliščnega parka. Videli bomo tudi spominsko sobo in doprsni kip slavnega teologa in psihologa dr. Antona Trstenjaka, župnijsko cerkev, spomenik negovskemu dobrotniku Ivanu Krambergerju, sramotilni steber …

Sprehodili se bomo tudi do Negovskega jezera, ki je nastalo z zajezitvijo grajskih ribnikov. V bližini bomo obiskali Pachamama center oz. ekološko kmetijo harmoničnega bivanja. Domačija je narejena iz človeku prijaznih materialov, prav tako so vsi njihovi izdelki iz naravnih sestavin. Videli bomo permakulturni vrt, delavnice, galerijo … Možnost nakupa naravne kozmetike iz hladno stiskanih maščob ter prekrasne umetnine iz lesa.

Naslednji postanek bo v Ivanjševcih ob Ščavnici – tu izvira ivanjševska slatina, ki jo bomo tudi poskusili. Videli bomo tudi posebno naravno znamenitost – stavešinske mofete! Nato bomo v Hercegovščaku obiskali Hišo penin Frangež oz. njihovo vinsko klet, kjer bomo penino tudi poskusili. Vožnja v hotel in nastanitev. Večerja in nočitev.

2. DAN: prosto za kopanje, sprehode in počitek

3. DAN: prosto za kopanje, sprehode in počitek

4. DAN: prosto za kopanje, sprehode in počitek

5. DAN: prosto za kopanje, sprehode in počitek

6. DAN: Prekmurska pravljica

Zajtrk. Vožnja v Prekmurje na Goričko, slikovito razgibani svet severno od reke Mure, kjer nas bo očarala nežna mehkoba prelivajočih zelenih gričev in dolin borovih gozdov ter vinogradov. Po razgibani pokrajini bomo najprej prispeli do Gradu, ki je največji kraj na Goričkem. Naselje je nastalo okoli gradu, po katerem je dobilo tudi ime. Grad, ki sodi med največje gradove na Slovenskem – pravijo, da ima kar 365 soban, se ponaša z burno zgodovino. Na žalost je bil na koncu druge svetovne vojne močno poškodovan in kar dolgo časa smo lahko opazovali samo njegove mogočne razvaline. Zdaj ga počasi obnavljajo, v njem je središče trideželnega parka. Sprehod do gradu.

Nalednji postanek bomo naredili v Martjancih. Ogled župnijske gotske cerkve sv. Martina s srednjeveškimi poslikavami Janeza Aquile. Nato si bomo v Selu na Goričkem ogledali kapelico sv. Nikolaja, romansko rotundo iz 13. stol. s freskami v notranjščini, ki se pojavljajo v več plasteh.

Nadaljevanje poti v bližnje Filovce. Tu bomo v lončarski vasi opazovali lončarja pri ustvarjanju tradicionalnih prekmurskih vrčev, loncev in različnega posodja, na sprehodu po vasi pa bomo občudovali cimprače, stare, s slamo krite prekmurske hiške, ki nas bodo spomnile na stare čase.

Po ogledih nadaljevanje poti v Bogojino, kjer so v letih 1925 do 1927 po Plečnikovih načrtih obnovili staro župnijsko cerkev. Arhitekt je v notranjosti za okras imenitno uporabil prekmursko keramiko. In že nas čaka izvrstno pozno prekmursko kosilo.

Informacije o ponudbi

Cena: 185,00 €

Minimalno število oseb: 20

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom, 5 nočitev z zajtrki (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, 5 večerij v hotelu, kosilo zadnji dan, pokušnja penine, neomejeno kopanje, uporaba kopalnega plašča, turistična taksa in prijava v hotel, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo prvi in zadnji dan ter organizacija. 

Doplačila po želji na destinaciji:

Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo približno 23,00 EUR za osebo.

Opombe:

Ob prijavi je potrebno navesti način plačila (vnovčenje turističnega bona ali plačilo brez le-tega). Bon se vnovči na licu mesta ob prihodu v hotel, preostalo poravnate v agenciji. V primeru vnovčenja turističnega bona je potrebno kot garancijo rezervacije posredovati podatke vaše kreditne kartice ali vplačati varščino v znesku 200,00 EUR, ki se zadrži v primeru, da en mesec ali manj pred odhodom odpoveste aranžma.

Rezervacija

Dodatne informacije

Število oseb Cena če koristite bon (200 €) Cena če ne koristite bona
Min. 20 215,00 € 415,00 €
Min. 30  185,00 € 385,00 €

Zemljevid lokaciježe od
185,00 €

Možnost koriščenja turističnih bonov

Počitnice s prevozom

Vodeni izleti

...

Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.