Po koroških hribih

Odhod avtobusa v jutranjih iz vašega kraja in vožnja proti Koroški.

Ko prispete na Koroško se bomo  najprej okrepčali z mlinarsko malico. Potem vas bomo popeljali v čase mlinarstva na Koroškem. Ogledali si bomo ohranjen muzejski mlin in stope, kjer se lušči žito, kar predstavlja pomembno etnološko znamenitost in kulturni spomenik. Ko se odprejo stara vrata mlina, ki ga poganja veliko mlinsko kolo, očarano opazujemo ples vode, žita in moke. Na ogled so tudi vrste žit, ki so jih predelovali ali jih še pridelujejo v naših krajih.

Raziskovanje Koroške se nadaljuje v turistični vasi Šentanel kjer so znani po mnogih turističnih kmetijah, dobri kulinariki in še boljši pijači. Vas si bomo ogledali pod vodstvom našega vodnika. V vasi so se rodili tudi različni pesniki in skladatelji, ki jih je navdihnila lepota Koroških gora.

Za tem si privoščimo pristno koroško kosilo.

Potem se bomo odpravili do kmetije kjer je ljubezen doma  ali bolje rečeno ljubezen na seniku. Gospodar te kmetije je namreč sodeloval na resničnostnem šovu na televiziji »Ljubezen na seniku«. Z izbranko iz tega šova sedaj živita na tej kmetiji kjer vas bodo lepo sprejeli, ponudili bodo nekaj domačih dobrot in jabolčnik ali mošt, potem vas bo gospodar popeljal po posesti. Ogledali si boste lahko muzej in predelovalnico sadja. Na kmetiji se ukvarjajo s pridelavo in predelava sadja, domačo obrtjo.

Informacije o ponudbi

Cena: 37,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

Zunanje oglede in vstopnine po programu (Polhov mlin, Šentanel-ogled vasi, ogled sadjarske kmetije in pokušina), mlinarska malica pri mlinu (rženi kruh, sok, pogača, ocvirki, različne priloge), kosilo »Koroška jižina« (značilne koroške jedi), organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu.

Doplačila po želji:

Prevoz s turističnim avtobusom, dodatne degustacije, pijača pri kosilu.

Rezervacija


že od
37,00 €

  • Ogled Polhovega mlina in malica
  • Ogled turistične vasi Šentanel
  • Pokušina mošta
  • Koroška »jižina«
Rezervacija
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.