Plitvička jezera in Rastoke

termin: 5.10.2019

V jutranjih urah se bomo iz Celja, Laškega odpravili južno od nas proti meji s Hrvaško. Peljali se bomo do Narodnega parka Plitvička jezera, ki se razprostira med bukovimi gozdovi in zavzema površino 192 km².

To veličastno delo narave predstavlja eno največjih atrakcij v Evropi. Šestnajst jezer v čudovitih modrozelenih pastelnih barvah, v katerih se zrcalijo gosti gozdovi na obronkih Male Kapele in Plješivice, se v slapovih zliva drugo v drugo in ustvarja edinstveno in neponovljivo celoto. Pri vhodu vas bo pričakala lokalna vodnica, ki vas bo naslednje 4h vodila po parku. Ogledali si boste Spodnja in Zgornja jezera, se peljali z ladjico in vlakcem ter občudovali neokrnjeno naravo, kako preliva svoje barve in njihove odseve v kristalno čisti vodi. Po vodenem ogledu boste imeli še nekaj prostega časa za samostojne oglede ali pa za kakšno okrepčilo.

Pot bomo nadaljevali do bližnjih Rastok, ki so zgodovinsko središče hrvaške občine Slunj. To staro mesto je znano po svojih dobro ohranjenih mlinih in slikovitih majhnih slapovih ob reki Slunjčici, ki se na tem mestu izliva v reko Korano. Po ogledu se bomo počasi odpravili proti domu. V zgodnjih večernih urah prispemo domov.

Informacije o ponudbi

Cena: 45,00 €

Cena vključuje:

  • Prevoz s turističnim avtobusom
  • Vodenje
  • Vstopnina in ogled Nacionalnega parka Plitvička jezera z vodnikom
  • Vstopnina v Rastoke
  • Organizacija in izvedba izleta

Termini: 05.10.2019

Rezervacija

Dodatne informacije

Odhod iz Celja

Zemljevid lokaciježe od
45,00 €

voden ogled parka z modrozelenimi pastelnimi barvami jezer

ogled Rastok

Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Tržaški zaliv

Gradeška Laguna, Grad Miramar in Trst

39,00 € / osebo
(3 dnevi)

Obiranje mandarin ter Bosna in Korčula

Termin: 11.10.2019

180.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.