Petkov Nočni Zagreb

Termin iz Koroške: 27.12.2019

 

Petkov popoldansko – nočni potep, odprti odri, posebni svetlobni efekti, odprta dvorišča znanih palač, »priča« s griča, žive jaslice, živi adventni venec, najkrajša vzpenjača na svetu, top iz Lotrščaka, kravata in pinkalo, muzej strtih src, ledeni park, Backo mini expres, zagrebška griča, platane v Zrinjevcu, štruklarna, …


Program


Petkovo popoldne je odlična priložnost za lepo večerno doživetje v najlepšem evropskem božičnem mestu (prestižen naziv so prijeli tri leta zapovrstjo), ki je na številnih prizoriščih tematsko poenoten, obogaten s svetlobnimi efekti, izbrano kulinariko in koncertno – zabavnimi dogodki.
Po prihodu v Zagreb se bomo z avtobusom odpeljali na krožni ogled mesta: zelena podkev, narodno gledališče, sedež univerze, železniška postaja, »džamija«… Že na tej poti bomo videli, da je praznično okrašeno mestece nekaj posebnega, da je prizorišč s stojnicami, tematskimi prireditvami, lepo praznično okrasitvijo zares veliko. Če se ne boste takoj odpravili »po svoje«, vas bomo z lokalnim vodnikom popeljali na Kaptol, kjer kraljuje Zagrebška katedrala s 108 m visokim stolpom. Mimo tržnice Dolac se bomo spustili na Tkalčičevo, prisluhnili zgodbi o kravati. Na poti do Markovega trga, kjer stojita Saborna cerkev in parlament, se bomo ustavili pri srednjeveških Kamnitih vratih, ki so včasih vodila v Gradec, morda pokukali /letos novost/ na odprta dvorišča znanih palač, mimogrede videli drugo najstarejšo lekarno, prisluhnili zgodbi o lectarevem srcu, videli, kje je prav poseben muzej strtih src, simbol Zagreba stolp Lotriščak in se nato spustili z najkrajšo vzpenjačo na svetu na glavna prizorišča in Trg Bana Jelačiča in vas na koncu usmerili na prizorišča, kjer bo dovolj časa za sproščeno druženje, za dobrote, ki se nam bodo ponujale. Med 22.00 in 23.00 se bomo potem zbrali na dogovorjenem mestu in se ob koncu poti poslovili s simboličnim darilom.

 

Informacije o ponudbi

Cena: 26,00 €

Cena vključuje:

  • prevoz,
  • vodenje,
  • vzpenjača,
  • drobne pozornosti in lepe želje…

Doplačila po želji:

  • zavarovanje rizika odpovedi 5€,
  • rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 5€.

Termini: 13.12.2019, 20.12.2019, 27.12.2019

Opombe:

  • Izlet iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih. Obvestila o odhodu potniki prejmejo 5 dni pred odhodom.
  • ROK ZA PRIJAVO: 14 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest
Rezervacija

Dodatne informacije

OD KOD BO ODHOD AVTOBUSA?

13.12. /Polzela, Šempeter, Žalec, Sl Bistrica, Maribor
20. 12. /Trbovlje, Litija, Ljubljana, Grosuplje, Iv.Gorica, Novo Mesto
27.12. /Ravne na Koroškem, Sl. Gradec, Maribor, Videm pri Ptuju…

Zemljevid lokaciježe od
26,00 €

najkrajša vzpenjača na svetu

muzej strtih src

ledeni park

Rezervacija

Povezane ponudbe

Celodnevni izlet

Dragi Kamni In Čudoviti Razgledi Na Avstrijskem Koroškem

Odhod tudi iz Koroške

45,00 € / osebo
(2 nočitvi)

Novoletni Dunaj

Obiščite mesto, ki še posebno zaživi ob prazničnem vzdušju.

199.00
(2 dneva)

Festival čokolade v Opatijiin advent na Reki

Izlet za ljubitelje čokolade.

89.00
Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.