Pariz - po poteh Coco Chanel

ZAGOTOVLJEN ODHOD: 7.3.2019

 

Drage dame, po čudovitem Arabskem New Yorku - Dubaju, se tokrat odpravljamo v Pariz! Ladjica po Seni s šampanjcem v roki, ogled predstave v znamenitem Moulin Rouge, skriti kotički Coco Chanel - prelepa doživetja v družbi izbranih dam!

 

1. DAN: GRADEC–PARIZ
Zbirališče potnikov iz Ljubljane in Maribora, ter transfer do Letališču v Gradcu. Odhod letala proti Parizu. Po pristanku na Letališču Charles de Gaulle vožnja do Pariza in ogled »mesta svetlobe« z avtobusom: otok na Seni, Île de la Cité s katedralo Notre- Dame, Latinska četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Eifflov stolp, Napoleonova grobnica - Dôme des Invalides in še veliko znanih pariških trgov: Concorde, Bastille, République, Vendôme, Trocadéro ,… Nastanitev v hotelu.
Sprehod po Parizu v spremstvu naše vodnice vas bo navdušil - na otočku Île de la Cité si boste ogledali najlepšo pariško katedralo - Notre-Dame, ki je v zgodovini gostila tudi najbolj znanega zvonarja, nato pa bo sledil potep po Latinski četrti, kjer boste začutili mladostni utrip s katero je prežeta ta četrt.
Za konec dneva se boste zapeljale do simbola Pariza, Eifflovega stolpa, blizu katerega se boste vkrcale na ladjico po Seni, ki vas bo zapeljala po reki Seni ob kozarcu šampanjca in zvokih francoskih šansonov. Prenočevanje.

2. DAN: PARIZ/ zajtrk
Popoldan vožnja z metrojem do trga la Concorde. V bližini se nahaja kavarna in čajnica Angelina, kavarna pariške aristokracije in intelektualcev, kjer je Coco Chanel imela stalno rezervirano mizo. Sprehodile se boste do trga Vendome, ki je najbolj znan po svojih luksuznih in elegantnih hišah vseh pomembnih modnih znamk vključno s Chanelovo trgovino nakita. Trg pa je znan tudi po hotelu Ritz, kjer je Coco Chanel preživela veliko svojega casa. Sprehodile se boste še do ulice
Cambon, do njenega stanovanja, kjer je Coco odprla tudi svoj prvi butik. Popoldan se boste z vodnico sprehodili po Montmartru, gričku umetnikov in si ogledali baziliko Sacré Coeur, ki ji Parižani zaradi njene bele fasade pravijo Bela golobica. Za konec večera obisk vedno spektakularnega pariškega kabareta. Prenočevanje.

3. DAN: PARIZ/ zajtrk
Po zajtrku se boste z metrojem odpeljale v predel Opere in obiskali Galeries Lafayettee. Vstopili boste v veličastno art nouveau zgradbo sveta mode, kjer se narekujejo modne smernice. Popoldan prosti čas za samostojno raziskovanje mesta – lahko se povzpnete na vrh Eifflovega stolpa, obiščete katerega od mnogih muzejev ali pa se prepustite nakupovalni mrzlici.

4. DAN: PARIZ-VERSAILLES-GRADEC / zajtrk
Po zajtrku se boste z avtobusom odpeljale v Versailles, kjer si boste ogledale mogočni dvorec Ludvika XIV., Sončnega kralja, ter baročnih vrtov, ki se razprostirajo za dvorcem. Iz Versailles-a sledi transfer na letališče in polet proti Gradcu, ter po pristanku še transfer do Maribora in Ljubljane.

Informacije o ponudbi

Cena: 599,00 €

Minimalno število oseb: 40

Cena vključuje:

letalski prevoz Gradec–Pariz–Gradec v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, transfer
Ljubljana/Maribor – Gradec– Ljubljana/Maribor, avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj, avtobusni ogled mesta, transfer v
Versailles & vstopnina v dvorec, prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, vožnja z ladjico po Seni s kozarcem šampanjca, DDV, vodenje in organizacija potovanja.

Obvezno doplačilo:

obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 40 € / osebo

Termini: 07.03.2019

Pošlji povpraševanje


Pošlji povpraševanje

zagotovljen odhod 

letalski prevoz

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.