OSUPLJIVI DUBAJ

1. dan: polet proti Dubaju

Na letališču Ljubljana vas pričaka vodnik ter vam pomaga pri prijavi na let. Sledi direktni let s prevoznikom Fly Dubai proti Dubaju. Pristanek v Dubaju v poznih večernih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi transfer do hotela Hilton Garden Inn Al Muraqbat**** v Dubaju, kjer bivate naslednje 4 noči. 

2. dan: TRADICIONALNI DUBAJ (vključeno) – PALM EXPIRIENCE & AKVARIJ V ATLANTISU (fakultativno)

Zajtrk v hotelu. Dopoldan bomo spoznali začetke emirata Dubaj v starem, tradicionalnem delu mesta. Sprehodili se bomo po četrti Al Bastakye, kjer boste lahko občudovali značilno arabsko gradnjo in vetrne stolpe, s katerimi so nekoč hladili hiše. Stolpi so lovili veter in tako zračili ter hladili prostore. Nato obiščemo muzej Fort Al Fahidi v katerem je prikazana zgodovina mesta skozi različne faze razvoja. S tradicionalnimi ladjicami (Abra) se zapeljemo do sodobnega dela mesta. Povratek v hotel.

Popoldan se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov B) Palm Expirience & akvarij v Atlantisu.  Na poti do umetnega polotoka The Palm, bomo imeli postanek za fotografiranje pri Nakhel Mall, nato sledi vožnja vse do Atlantis The Palm, kjer si ogledamo čudovit akvarij Lost Chambers at Atlantis The Palm, v katerem se nahaja tudi do 65.000 neverjetnih morskih živali in različnih morskih eksponatov. Nepozabno doživetje. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: prosto ali izlet v ABU DHABI (fakultativno) – DHOW CRUISE (fakultativno)

Po zajtrku lahko izkoristite dan za samostojno raziskovanje Dubaja ali se nam pridružite na fakultativnem izletu v Abu Dhabi (z doplačilom oz. vključen v paketu izletov A). Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Zapeljemo se do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. V bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Zapeljemo se še mimo očarljivega hotela Emirates Palace, kjer so združeni luksuz, najsodobnejša tehnologija in arabska arhitektura. Hotel, v katerem bivajo bogati in slavni. Nato sledi povratek v hotel.

Zvečer se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu z večerjo) – Dhow Cruise z večerjo: vožnja s tradicionalno arabsko ladjo (Dhow) po večernem Dubaju, kjer boste ob večerji uživali v čarobnem pogledu na osvetljeni Dubaj in njegove žareče nebotičnike, medtem ko bo prijetno pihljal rahel morski vetrič.

4. dan: prosto – SODOBNI DUBAJ (fakultativno) – PUŠČAVSKI SAFARI (fakultativno)

Po zajtrku si lahko dan organizirate za samostojne aktivnosti, katerih v Dubaju ne manjka ali z nami raziščete sodobni Dubaj (z doplačilom oz. vključen v paketu izletov A). Videli bomo najpomembnejše atrakcije: Dubai Marino s svojima arhitekturnima čudežema, se ustavili v največjem nakupovalnem centru na svetu Dubai Mall-u, kjer se nahajata ogromen akvarij in podvodni ZOO ter se povzpeli na najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifo in opazovali osupljiv razgled z 124 nadstropja. Sledi še postanek za fotografiranje pred Burj Al Arab ter kratek postanek v Souk Madinat Jumeira – nakupovalnem centru, urejenem v tradicionalnem stilu, s številnimi kanali, ki spominjajo na Benetke. Povratek v hotel.

Popoldan se lahko udeležite izleta puščavski safari (za plačilo oz. vključen v paketu izletov A) ter se nam pridružite na izletu v puščavo. Po zanimivi vožnji po puščavskih sipinah sledi tradicionalni večer v kampu z lokalnimi specialitetami, trebušnim plesom, jahanjem kamel in drugimi presenečenji. Povratek v hotel in nočitev. 

5. dan: EXPO (vključeno; do 31.03.2022) / SHARJAH in AJMAN (vključeno; od 01.04.2022)  – MIRACLE GARDEN (fakultativno) – DUBAI BY NIGHT (fakultativno)

Zajtrk. V dopoldanskem času vam predlagamo ogled Miracle Garden (z doplačilom oz. vključen v paketu izletov B). Vsako leto, od sredine novembra do sredina maja, oživi 72.000 kvadratnih metrov površine polne različnih vonjev in barv. To je neverjetno doživetje in prava paša za oči v Duba Miracle Garden. Otvoritev vrtov je bila na Valentinovo leta 2013 v osrčju Dubaja. Videti vrtove v polnem razcvetu, kjer so iz 150 milijonov rož ustvarjeni različni vzorci, barviti oboki in neštete neverjetne oblike, je resnično veličastno. Izredno doživetje za vse ljubitelje rastlin in umetnin.

Termini do 31.03.2022:

Popoldan se odpravimo na svetovno razstavo EXPO, kjer se predstavljajo države iz celega sveta, vključno s Slovenijo, ki se predstavlja z geslom Slovenia. Green and Smart Experience, s čimer poudarja trajnostno, sodobno in ustvarjalno plat slovenskega značaja. Izkoristite to odlično priložnost in bodite del tega največjega svetovnega dogodka sodobnega časa. Povratek v hotel.

Termini od 01.04.2022:

Popoldan se odpravimo v Sharjah, pisano in živahno mestu, s številnimi tržnicami in živahnimi hišami. Zaradi številnih galerij in muzejev, je znano tudi kot kulturna prestolnica ZAE. Na poti v Dubaj se ustavimo še v najmanjšem emiratu ZAE, Ajmanu. Povratek v hotel

V večernih urah se odpravimo na izlet Dubai by Night (z doplačilom oz. vključen v paketu izletov B). Ko sonce zaide za obzorje, postane Dubaj čarobno mesto. Zahvaljujoč milijonom LED luči na Burj Khalifi, se najvišja stavba na svetu spremeni v neverjeten zaslon, ki vsako uro in pol prikaže novo fascinantno podobo. Uživajte v osupljivem plesu fontan ob impresivni glasbeni spremljavi pri Dubai Mall-u. Nato se bomo sprehodili po letovišču Medinat Jumeira, katerega arhitektura izgleda kot iz pravljice 1001 noč. Od tod je tudi odličen pogled na osvetljen fantastičen hotel Burj Al Arab. Sledi povratek v hotel in nočitev.

6. dan: polet proti Ljubljani

Zajtrk in v zgodnjih jutranjih urah prevoz do letališča ter let proti Ljubljani.


Opomba: Za to potovanje potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZAE velja še vsaj 6 mesecev! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf ter https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/travelling-to-the-uae


Minimalno število potnikov: 20

ČAS POTOVANJA: 6 DNI / 5 NOČITEV

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE

Več informacij na:
http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/zdruzeni_arabski_emirati/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati

 

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v ZAE potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

Pred odhodom v ZAE je potrebno izpolniti in natisniti obrazec, ki ga najdete na:  https://c.ekstatic.net/ecl/documents/dubai-health-declaration-form.pdf

Ob vstopu v ZAE si je potrebno na telefon naložiti aplikacijo COVID19 – DXB Smart Ap

Za vstop v ZAE je potreben negativen PCR test, ki ne sme biti starejši od 72 ur ob vstopu in mora biti opravljen v Sloveniji. Potrdilo mora vsebovati ime potnika (ime kot v potnem listu), ime in naslov laboratorija, vrsto testa (PCR test), datum in rezultat testa ter mora biti zapisano v angleškem ali arabskem jeziku. Potrdilo mora biti natisnjeno. Ob prihodu na letališče lahko od vas zahtevajo ponovno testiranje. Na rezultat testa počakate v hotelu. Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida. 

Tudi ob povratku iz Dubaja v Evropo morajo državljani Republike Slovenije pred vkrcanjem na letalo ponovno opraviti PCR test na COVID-19. Test je samoplačniški in ga morate opraviti dva dneva pred nameravanim povratkom. V kolikor bi bil PCR test na COVID-19 pozitiven, se potniku ne dovoli vkrcanja na letalo in mora v emiratih ostati, nadaljnih 10 karantenskih dni oz. dokler rezultat PCR testa na Covid-19 ponovno ne bo negativen.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ in https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelek-za-varstvo-interesov-slovencev/Pregled-veljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Za povratek v Slovenijo je potrebno izpolniti European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje v primeru, da so potniki med potovanjem izpostavljeni osebi, okuženi s covidom-19 in ga najdete na: https://app.euplf.eu/#/.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v ZAE cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Informacije o ponudbi

Cena: 649,00 €

Minimalno število oseb: 20

Cena vključuje:

- letalski prevoz Ljubljana-Dubaj-Ljubljana, direktna linija s Fly Dubai, ekonomski razred
- transfer letališče-hotel-letališča
- 5 x nočitev z zajtrkom v hotelu Hilton Garden Inn al Muraqbat**** ali podobnem, v dvoposteljni standardni sobi
- 2 izleta: Tradicionalni Dubaj in EXPO (do 31.3.2022) oz. Sharjah & Ajman (od 1.4.2022) 
- slovensko vodenje in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja

Doplačila po želji ob prijavi:

Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):
- Paket izletov A: 199,-EUR na osebo
(sodobni Dubaj z Burj Khalifo, Abu Dhabi, puščavski safari)
- Paket izletov B: 145,-EUR na osebo
(Dubai by Night, Miracle Garden, Palm Expirience)
 - Sodobni Dubaj z Burj Khalifo: 80,-EUR na osebo
- Puščavski safari: 70,-EUR na osebo
- Dhow Cruise z večerjo: 60,-EUR na osebo
- Dubai by Night: 35,-EUR na osebo
- Abu Dhabi: 65,- EUR na osebo
- Miracle Garden: 50,-EUR na osebo
- Palm Expirience & akvarij v Atlantisu: 65,-EUR na osebo
- Paket 2 x večerja: 40,-EUR na osebo
- Paket 2 x večerja + Dhow Cruise z večerjo: 90,-EUR na osebo
- Paket 3 x večerja 60,-EUR: na osebo
- Paket 4 x večerja 80,-EUR: na osebo
- Celosten paket zavarovanja potovanja: od 60,-EUR na osebo
(zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)

Obvezno doplačilo:

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 159,-EUR

- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 15AED na sobo/na noč (cca 3,6€)
- Napitnina 25 EUR na osebo

- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZAE in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)

Opombe:

Cena na ostalih odhodih:

4.3.2022 = 749,00 Eur na osebo

8.4.2022= 699,00 Eur na osebo

8.5.2022= 649,00 Eur na osebo

Rezervacija

Dodatne informacije

Naslov stolpca 1Naslov stolpca 2Naslov stolpca 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3
Poudarjena vsebina 1 Vsebina 2 Vsebina 3

Galerija slikže od
649,00 €

EXPO

Turistična agencija Kareta - logotip
Turistična agencija s srcem.